طرز تهیه شیر بادام خانگی و ۱۹ فایده اساسی آن برای سلامتی
ارزش غذایی شیر بادام بسیار بالاست و خواص زیادی برای سلامتی دارد. طرز تهیه شیر بادام آسان و با انجام چند مرحله ساده در خانه امکانپذیر است. اگر گیاهخوار هستید یا به لاکتوز و کلسترول لبنیات حیوانی حساسیت دارید، شیر بادام بهترین جایگزین شیر گاو برای شماست. ارزش تغذیهای بادام بسیار بالاست و آماده کردن
ارزش غذایی شیر بادام بسیار بالاست و خواص زیادی برای سلامتی دارد. طرز تهیه شیر بادام آسان و با انجام چند مرحله ساده در خانه امکانپذیر است. اگر گیاهخوار هستید یا به لاکتوز و کلسترول لبنیات حیوانی حساسیت دارید، شیر بادام بهترین جایگزین شیر گاو برای شماست. ارزش تغذیهای بادام بسیار بالاست و آماده کردن نوشیدنی سرشار از خاصیت آن زمان زیادی از شما نمیگیرد. طعم شیر بادام نیز برای کودکانی که به شیرهای حیوانی علاقهای ندارند، بسیار دلنشین و دوستداشتنی است. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر با این نوشیدنی مغذی و خوشمزه آشنا شوید.
اگر گیاهخوار هستید، به لبنیات علاقهای ندارید، به دنبال ایجاد تغییری جدید و خوشمزه در تغذیه خود هستید یا بهدنبال یک جایگزین خوب برای شیر گاو میگردید، شیر مغزهای آجیل مناسبترین و پرخاصیتترین پیشنهاد برای شما خواهد بود. شیر مغزها فوقالعاده هستند و کاربردهای زیادی در آشپزی دارند. از این شیرها میتوانید برای درست کردن پورهها، فرنی، اسموتی، بستنی، سوپ، سس، سالاد و دسر استفاده کنید. همچنین این شیرها را میتوانید به کورن فلکس، چای یا قهوه خود اضافه کنید.
شیر بادام چیست؟
شیر بادام از مخلوط کردن بادام با آب و گرفتن عصارهٔ این مخلوط تهیه میشود. این طرز تهیه شیر بادام پرکاربردترین و بهترین روش درست کردن آن است. البته بعضی افراد نیز این نوشیدنی محبوب را با اضافه کردن آب به کرهٔ بادام درست میکنند. نوشیدنی شیر بادام دارای طعم دلپذیری است و بافت کرمی رنگی مانند شیر گاو دارد. به همین دلیل کسانی که گیاهخوار هستند یا به بعضی از مواد موجود در شیرهای لبنی آلرژی دارند، از این نوشیدنی استقبال زیادی میکنند.
شیر بادامهای کارخانهای با طعمهای مختلف، در بسیاری از سوپرمارکتها و فروشگاههای زنجیرهای سطح شهر به فروش میرسند. البته درست کردن این نوشیدنی مغذی در خانه نیز امکانپذیر است. اگر تصمیم دارید شیر بادام آماده خریداری کنید، انتخاب مدلهایی که دارای شکر نباشند بهتر و برای سلامتی مفیدتر است. برخی از برندهای شیر بادام موجود در بازار با ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین های مختلف غنی شدهاند. اگر از آن دسته افرادی هستید که به خوردن لبنیات حساسیت دارید، بهتر است شیر بادامهای غنی شده با کلسیم را برای نوشیدن انتخاب کنید.
طرز تهیه شیر بادام خانگی
معروفترین و پرکاربردترین نوع شیر مغزها، شیر بادام است. پیش از آنکه بخواهیم دربارهٔ فواید بیشمار شیر بادام برای سلامتی صحبت کنیم، بهتر است طرز تهیهٔ شیر بادام خانگی را به شما آموزش بدهیم. برای درست کردن شیر بادام خانگی تنها به مقداری مغز بادام خام، یک مخلوط کن، مقداری آب و ظرفی برای پوست کندن بادامها نیاز دارید. پس از آماده کردن همهٔ این مواد و لوازم، مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:
۱. یک فنجان یا حدود ۲۰۰ گرم مغز بادام را برای یک شب یا به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت در یک ظرف آب خیس کنید.
۲. پس از خیس خوردن، پوستههای قهوهای رنگ روی مغز بادامها را به راحتی جدا کنید.
۳. مغز بادامها را در مخلوطکن بریزید و ۴ فنجان آب به آنها اضافه کنید. چند دقیقه صبر کنید، سپس ترکیب آب و مغز بادامها را مخلوط کنید.
۴. با استفاده از یک پارچه تنظیف، مخلوط به دست آمده را صاف کنید و شیر را از مخلوط جدا کنید. خمیر بادام باقی مانده را در ظرفی بریزید تا خشک شود، سپس آن را آسیاب و از آن بهعنوان آرد بادام استفاده کنید.
۵. اکنون شیر بادام شما آماده است. برای نگهداری آن، بهتر است از یک ظرف شیشهای تمیز دردار استفاده کنید. شما میتوانید شیر بادام خود را به مدت ۳ تا ۴ روز در یخچال نگهداری کنید.
بهخاطر داشته باشید که شیر مغزها از دو ترکیب جداگانه تهیه میشوند و تهنشین شدن موادشان کاملا طبیعی است. بنابراین بهتر است پیش از هر بار مصرف، ظرف اصلی آنها را خوب تکان بدهید.
اکنون که طرز تهیهٔ شیر بادام خانگی را یاد گرفتید، بهتر است بدانید که روش درست کردن شیر سایر مغزها نیز مانند شیر بادام است. پس اگر علاقهای به مغز بادام ندارید، میتوانید از مغزهای دیگر برای تهیهٔ شیر مغز استفاده کنید و از خواص بیشمار مغزهای آجیل به این صورت بهره ببرید. برای این کار دقت کنید، زمان لازم برای خیس خوردن هریک از مغزها با یکدیگر متفاوت و براساس جدول زیر است:
طرز تهیهٔ شیر بادام به همین آسانی بود. حالا بیایید دربارهٔ خواص شگفتانگیز این نوشیدنی صحبت کنیم. هر چند که در بسیاری از مطالعات، به خواص مغز بادام اشاره شده، اما دربارهٔ فواید بیشمار شیر بادام سخنی به میان نیامده است. شاید این موضوع به دلیل حذف مقدار زیادی از فیبر و آنتی اکسیدانهای بادام در شیرش اتفاق افتاده است. وقتی شیر بادام را در خانه تهیه میکنیم، ابتدا پوست مغزها را جدا میکنیم و با این کار قسمت زیادی از فیبر و آنتی اکسیدانهای بادام را دور میریزیم. البته با این کار تنها بخش کوچکی از خواص بادام را به شیرش انتقال ندادهایم و سایر فواید آن باقی مانده است.
خواص شیر بادام برای سلامتی
زیاد و کم بودن خواص موجود در شیر بادام بستگی به غلظت این نوشیدنی دارد. اگر در طرز تهیهٔ شیر بادام مقدار مغز بادام آن بیشتر باشد، واضح است که خواص بیشتری را در خود جای داده است. مثلا برای تهیه یک فنجان شیر بادام خانگی ۷۲ عدد بادام (۸۶ گرم) لازم است، اما شیر بادامهای آماده و کارخانهای بسیار رقیقترند و مقدار کمتری مغز بادام در آنها وجود دارد. این موضوع باعث تفاوت در میزان خواص شیر بادامهای مختلف میشود.
شیر مغزها و بخصوص شیر بادام خواص فراوانی برای سلامت انسان دارند. در ادامه قصد داریم شما را با ۷ فایدهٔ اساسی شیر بادام برای سلامتی، بیشتر آشنا کنیم.
۱. شیر بادام بسیار مغذی است
هر چند میزان مواد مغذی موجود در شیر بادام به شیر گاو نمیرسد، اما میزان غنی بودن آن به شیر گاو بسیار نزدیک است. البته خواص شیر بادامهای غنی شده با ویتامین D، کلسیم و پروتئین بسیار به شیر گاو نزدیک است. در هر حال، شیر بادام از چندین ویتامین، بخصوص ویتامین E و مقدار زیادی مواد معدنی سرشار است. برای آنکه دربارهٔ خواص و مواد مغذی موجود در شیر بادام بیشتر بدانید، میتوانید از اطلاعات جدول مقایسهای مواد مغذی شیر بادام و شیر گاو کم چرب، استفاده کنید:
شیر بادام | شیر گاو | |
کالری | ۳۹ | ۱۰۲ |
پروتئین | ۱/۵۵ گرم | ۸/۲۲ گرم |
چربی | ۲/۸۸ گرم | ۲/۳۷ گرم |
کربوهیدرات | ۱/۵۲ گرم | ۱۲/۱۸ گرم |
ویتامین E | ۴۹ درصد از مقدار مورد نیاز روزانه | صفر درصد از مقدار مورد نیاز روزانه |
ویتامین B1 | ۱۱ درصد از مقدار مورد نیاز روزانه | ۳ درصد از مقدار مورد نیاز روزانه |
ویتامین B2 | ۷ درصد از مقدار مورد نیاز روزانه | ۲۷ درصد از مقدار مورد نیاز روزانه |
منیزیم | ۵ درصد از مقدار مورد نیاز روزانه | ۸ درصد از مقدار مورد نیاز روزانه |
ناگفته نماند، برخی مواد معدنی موجود در شیر بادام که جذب بدن نمیشوند، در شیر گاو وجود ندارد. از این مواد میتوان به فیتیک اسید اشاره کرد. این ماده خاصیت ضد باکتریایی دارد، اما باعث کاهش جذب آهن، روی و منیزیم در بدن انسان میشود. به همین دلیل، استفاده از شیر بادام بهجای شیر لبنی برای نوزادان توصیه نمیشود.
۲. شیر بادام کالری کمی دارد
مغز بادام به تنهایی دارای ۵۰ درصد چربی و میزان کالری بالایی است، اما شیر بادام کالری کمی دارد. به این ترتیب شما میتوانید روزانه مقدار زیادی از این نوشیدنی دلچسب را بدون آنکه نگران افزایش وزن خود باشید، مصرف کنید. مواد مغذی موجود در شیر بادام نسبت به میزان کالری آن بسیار بیشتر است. اگر شیر بادام کارخانهای میخرید، بهتر است بدانید چربی آنها بهاندازهٔ شیر گاو کمچرب و حدود ۱ درصد است، زیرا تولیدکنندگان شیر بادام آن را با آب رقیق میکنند.
هر فنجان شیر بادام حاوی ۳۹ کالری انرژی است. این میزان با نیمی از کالری موجود در یک فنجان شیر گاو بدون چربی برابری میکند. دقت کنید، همهٔ شیر بادامها از نظر میزان کالری یکسان نیستند. برخی برندها ممکن است حاوی کالری بیشتری باشند و این بستگی به میزان بادام خالص و شکر استفاده شده در آنها دارد.
۳. شیر بادام شیرین نشده، قند خون را افزایش نمیدهد
شیر بادام بدون شکر، یک نوشیدنی با مقدار کربوهیدرات پایین است. هر فنجان از این نوشیدنی تنها دارای ۰٫۶ درصد (۱/۵ گرم) کربوهیدرات است. شیر بادام در مقایسه با شیر گاو که حاوی ۵ درصد (۱۲ گرم) کربوهیدرات در هر فنجان است، کربوهیدرات بسیار کمتری دارد. چربی و پروتئین شیر بادام نسبت به کربوهیدرات آن بیشتر است، به همین دلیل باعث افزایش قند خون نمیشود و برای قرار گرفتن در رژیم افرادی مناسب است که دارای رژیم غذایی با کربوهیدرات کم یا دیابتی هستند.
با همهٔ اینها اگر قصد خرید شیر بادام حاضری را دارید و میزان کمِ کربوهیدرات آن برای شما مهم است، قبل از خرید به برچسب فهرست غذایی موجود روی بستهبندی شیر بادام دقت کنید. البته میتوانید با استفاده از دستور طرز تهیهٔ شیر بادام خانگی، آن را در خانه نیز تهیه کنید.
۴. شیر بادام، کاملا گیاهی و ضد آلرژی است
شیر بادام یک محصول کاملا گیاهی و مناسب برای افراد گیاهخوار یا کسانی است که به محصولات لبنی حساسیت دارند. همچنین افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند و نمیتوانند از شیر گاو استفاده کنند، با خیال آسوده میتوانند از نوشیدن شیر بادام لذت ببرند.
لاکتوز مادهای است که اگر بدن شما قادر به هضم آن نباشد، هنگام عبور از رودهٔ بزرگ، باکتریهای ساکن آنها را تخمیر میکنند و باعث ایجاد گاز بیش از حد، التهاب روده، اسهال و ناراحتیهای مرتبط به رودهٔ بزرگ میشود. یکی از ویژگیهای خوب شیر بادام، نداشتن لاکتوز است. پس اگر به لاکتوز حساسیت دارید، بهراحتی میتوانید با استفاده از طرز تهیه شیر بادام خانگی که در این مقاله گفتیم، آن را تهیه و جایگزین شیر لبنی کنید.
۵. شیر بادام غنی شده باعث تقویت استخوانها میشود
محصولات لبنی منبع غنی از کلسیم هستند و در مقابل کلسیم موجود در بادام بسیار کم است. تولیدکنندگان شیر بادامهای حاضری، برای نزدیکتر کردن خواص این نوشیدنی به شیر گاو، معمولا آن را با کلسیم غنی میکنند. یک فنجان شیر بادام کارخانهای غنی شده میتواند حاوی ۴۵ تا ۵۰ درصد کلسیم مورد نیاز روزانه (RDI) باشد. در مقابل مقدار کلسیم موجود در یک فنجان شیر گاو میتواند بین ۲۸ تا ۳۱ درصد از مقدار مورد نیاز روزانه باشد.
کلسیم برای استخوانسازی و نیز تقویت آنها بسیار مفید و ضروری است و مصرف مرتب آن باعث کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان میشود. افرادی که دچار بیماریهایی مانند پوکی استخوان هستند، باید بهطور مرتب از مواد غذایی کلسیمدار و دارای ویتامین E استفاده کنند. شیر بادام که حاوی میزان زیادی ویتامین E است، در صورتی که با کلسیم غنی شده باشد، نوشیدنی مناسبی برای قرارگیری در رژیم غذایی این دسته از افراد است.
۶. شیر بادام خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد
مطالعات علمی نشان میدهد، مصرف منظم مغزهای آجیل در کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی نقش مؤثری دارند، زیرا حاوی مقادیر زیادی ویتامین E و چربیهای سالم هستند. با توجه به این مطالعات، در بین مغزهای چرب آجیل، خواص روغن بادام برای سلامتی بسیار فراوان است و شیر بادام نیز حاوی ۱ درصد روغن با چربی اشباع شده و ۹۰ درصد روغن با چربی غیراشباع است. اسید چرب اصلی در روغن بادام، اسید اولئیک است که با تغییرات مفید در چربی خون ارتباط دارد.
در یک تحقیق صورت گرفته روی بزرگسالان، مشخص شد که خوردن روزانه ۶۶ گرم بادام یا روغن بادام به مدت ۶ هفته سبب کاهش ۶ درصدی کلسترول بد (LDL)، کاهش ۱۴ درصدی تریگلیسیرید و در نهایت افزایش ۶ درصدی کلسترول خوب (HDL) خون میشود. همهٔ این اثرات بر روی چربی خون، باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی میشود. هر چند حدود ۵۰ درصد از کالری موجود در شیر بادام، حاصل چربی موجود در آن است، اما این نوشیدنی بسیار کمچرب تأثیر قابل توجهی بر چربی خون ندارد.
شیر بادام منبع غنی ویتامین E است و براساس یافتههای دانشمندان، ویتامین E برای سلامتی بسیار مفید است و از چربیهای مفید بدن در برابر اکسید شدن محافظت میکند. ویتامین E همچنین با پایین آوردن سطح کلسترول مضر اکسید شده در بدن، ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
۷. شیر بادام غنی شده دارای مقادیر زیادی ویتامین D است
کمبود ویتامین D باعث شکننده شدن استخوانها، ضعیف شدن عضلات و احساس خستگی مداوم میشود. غذاهای کمی وجود دارند که منبع مناسبی از ویتامین D باشند. به همین دلیل، یکی از مهمترین استراتژیهای بهداشت عمومی، غنی کردن مواد غذایی مشخص بخصوص محصولات شیری، با ویتامین D است.
درست مانند شیر معمولی، شیر بادامهای موجود در بازار نیز معمولا با ویتامین D غنی شدهاند. جالب است بدانید، یک فنجان شیر بادام غنی شده حاوی ۱۰۱ واحد (۲/۴ میکروگرم) ویتامین D است. این میزان از ویتامین D برابر با ۲۵ درصد از مقدار مورد نیاز روزانه است و مقدار آن با مقدار موجود در یک فنجان شیر غنی شده گاو برابری میکند. بنابراین شیر بادام منبع مفیدی است، که مصرف منظم آن میتواند کمبود ویتامین D را در بدن جبران کند.
۸. فسفر کم با مقدار متوسط پتاسیم
بیماری مزمن کلیه CKD) ) میتواند بر انتخابهای غذایی تاثیر بگذارد. یکی از این انتخابها، مصرف شیر است. شیر، به دلیل حاوی بودن فسفر و پتاسیم، ممکن است برای افرادی با CKD محدودیتهایی ایجاد کند.
کلیههای سالم، فسفر و پتاسیم اضافی را از بدن دفع میکنند. اما در CKD، این عمل به خوبی انجام نمیشود و تجمع این مواد میتواند مشکلاتی مانند بیماریهای قلبی، اختلال در عملکرد غدد پاراتیروئید و مشکلات استخوانی را به دنبال داشته باشد. به همین دلیل، پزشکان اغلب مصرف لبنیات را برای افراد مبتلا به CKD محدود میکنند.
شیر بادام، به عنوان جایگزینی برای شیر گاو، میتواند گزینه مناسبی باشد. این نوع شیر، مقدار فسفر و پتاسیم کمتری نسبت به شیر گاو دارد. البته، همیشه باید برچسب مواد غذایی را بررسی کنید، زیرا میزان این مواد مغذی در برندهای مختلف ممکن است متفاوت باشد.
مطالعات نشان میدهند که کاهش سطح فسفر در خون میتواند به بهبود سلامت افراد مبتلا به CKD کمک کند. همچنین، مطالعات دیگر ارتباط بین سطح بالای پتاسیم خون و افزایش خطر مرگ و میر در افراد مبتلا به CKD را نشان میدهند.
هر فرد با CKD، نیازها و محدودیتهای غذایی منحصر به فردی دارد. بنابراین، قبل از هرگونه تغییر در رژیم غذایی، حتما با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
در کل، اگر به CKD مبتلا هستید، بهتر است با پزشک خود در مورد بهترین گزینههای غذایی صحبت کنید. ممکن است نیاز به محدود کردن برخی مواد مغذی مانند فسفر و پتاسیم داشته باشید، اما در عین حال، اطمینان حاصل کنید که رژیم غذایی شما تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین میکند.
۹.باعث سلامت پوست می شود
رابطه بین مصرف لبنیات و بروز آکنه، موضوعی است که در سالهای اخیر توجه بسیاری از پژوهشگران را به خود جلب کرده است. برخی مطالعات نشان میدهند که مصرف منظم لبنیات، به ویژه در نوجوانان و بزرگسالان، ممکن است با افزایش احتمال بروز آکنه مرتبط باشد. با این حال، این ارتباط هنوز به طور کامل شناخته نشده و نتایج تحقیقات در این زمینه گاهی متناقض است.
اگر به دنبال جایگزینی برای لبنیات هستید و نگران تاثیر آن بر پوست خود هستید، شیر بادام میتواند یک گزینه مناسب باشد. بسیاری از انواع شیر بادام سرشار از ویتامین E هستند. ویتامین E یک آنتیاکسیدان قوی است که به محافظت از سلولهای پوست در برابر آسیب رادیکالهای آزاد کمک میکند. رادیکالهای آزاد مولکولهایی هستند که در اثر فرآیندهای طبیعی بدن یا عوامل محیطی مانند آلودگی هوا تولید میشوند و میتوانند به سلولها آسیب رسانده و باعث پیری زودرس پوست شوند.
مطالعات نشان میدهند که مصرف مکملهای حاوی ویتامین E میتواند به بهبود رطوبت، کشسانی و ضخامت پوست کمک کند. البته باید توجه داشت که این نتایج مربوط به مصرف مکملها است و لزوماً به معنای تاثیر مشابه مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین E نیست.
در کل، داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل که شامل انواع میوهها، سبزیجات و غلات کامل باشد، میتواند به سلامت پوست کمک کند. اگر نگران تاثیر لبنیات بر پوست خود هستید، میتوانید با مشورت پزشک یا متخصص تغذیه، جایگزینهای مناسب مانند شیر بادام را در رژیم غذایی خود بگنجانید. همچنین، استفاده از محصولات مراقبت از پوست حاوی ویتامین E میتواند به حفظ سلامت پوست کمک کند.
همچنین، شیر بادام با کاهش سطح چربیهای مضر خون، از تجمع چربی در کبد جلوگیری میکند. این ویژگی به خصوص برای افرادی که از کبد چرب رنج میبرند، مفید است. ترکیبات موجود در شیر بادام، مانند ویتامین E، به محافظت از سلولهای کبدی در برابر آسیبهای اکسیداتیو کمک میکنند و از بروز بیماریهای کبدی جلوگیری میکنند. مصرف این نوشیدنی میتواند به حفظ سلامت کبد در طولانیمدت و بهبود عملکردهای متابولیکی بدن کمک کند.
شیر بادام یکی از نوشیدنیهای سالم و مغذی است که فواید بسیاری برای مردان دارد. این نوشیدنی گیاهی میتواند به بهبود سلامت عمومی بدن کمک کند و برخی مشکلات رایج را کاهش دهد. در ادامه، به بررسی خواص شگفتانگیز شیر بادام برای مردان میپردازیم.
۱. حفظ سلامت قلب
شیر بادام حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع مانند امگا ۳ و امگا ۶ است که به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک میکند. این ویژگیها میتوانند خطر بیماریهای قلبی را کاهش دهند و به بهبود عملکرد قلب کمک کنند. مردان با مصرف منظم این نوشیدنی میتوانند سلامت قلب خود را تقویت کنند.
۲. تقویت عضلات
شیر بادام منبعی خوب از پروتئین است که برای تقویت عضلات ضروری است. این ویژگی برای مردانی که به ورزش و بدنسازی علاقه دارند، بسیار مفید است. پروتئین موجود در شیر بادام به رشد و ترمیم عضلات کمک کرده و انرژی مورد نیاز برای فعالیتهای فیزیکی را فراهم میکند.
۳. افزایش انرژی
مواد معدنی مانند منیزیم که در شیر بادام یافت میشود، به افزایش سطح انرژی بدن کمک میکند. این نوشیدنی میتواند خستگی روزانه را کاهش داده و انرژی مورد نیاز برای انجام فعالیتهای روزمره را تأمین کند.
۴. سلامت استخوانها
شیر بادام غنی از کلسیم و ویتامین D است که به تقویت استخوانها کمک میکنند. مصرف این نوشیدنی به پیشگیری از پوکی استخوان و حفظ سلامت استخوانها در مردان کمک میکند، به ویژه در سنین بالاتر که خطر ابتلا به مشکلات استخوانی افزایش مییابد.
۵. پشتیبانی از سلامت پروستات
شیر بادام دارای آنتیاکسیدانهای قوی و ویتامین E است که میتوانند به کاهش التهاب و حفظ سلامت پروستات کمک کنند. این ویژگی به خصوص برای مردانی که با مشکلات پروستات مواجه هستند، بسیار حائز اهمیت است.
۶. بهبود وضعیت پوست و مو
مردانی که به زیبایی و سلامت پوست و موی خود اهمیت میدهند، میتوانند از شیر بادام بهرهمند شوند. ویتامین E و اسیدهای چرب موجود در این نوشیدنی به بهبود وضعیت پوست و مو کمک کرده و از پیری زودرس پوست جلوگیری میکنند.
۷. حفظ وزن سالم
شیر بادام کمکالری و کمچربی است و میتواند به کنترل وزن کمک کند. مردانی که به دنبال کاهش وزن یا حفظ وزن سالم هستند، میتوانند این نوشیدنی را به رژیم غذایی خود اضافه کنند.
موارد استفاده از شیر بادام
شیر بادام یک نوشیدنی همه کاره محسوب مب شود که به راحتی می توانید از آن به عنوان جایگزین شیر لبنی استفاده کنید.
در زیر چند ایده در مورد نحوه گنجاندن این نوشیدنی بسیار خشمزه و مقوی در رژیم غذایی برای شما آورده ایم:
- به عنوان یک نوشیدنی مغذی
- در غلات، موسلی یا جو دوسر
- در چای، قهوه یا شکلات داغ
- در اسموتی ها
- در آشپزی و پخت، مانند دستور پخت کلوچه یا پنکیک
- در سوپ، سس یا سس
- در بستنی خانگی
- در ماست بادام خانگی
می توانید شیر بادام را به تنهایی بنوشید، آن را به غلات و قهوه اضافه کنید، یا از آن در انواع دستور العمل های پخت و پز و پخت استفاده کنید.
کجا شیر بادام را نگهداری کنیم؟
بهترین مکان برای نگهداری شیر بادام خانگی، یخچال است. دمای پایین یخچال از رشد باکتریها جلوگیری کرده و باعث میشود شیر بادام شما بیشتر تازه بماند.
مدت زمان نگهداری شیر بادام خانگی
مدت زمان نگهداری شیر بادام خانگی به چند عامل بستگی دارد:
- اگر از بادام تازه استفاده کرده باشید، شیر بادام شما ماندگاری بیشتری خواهد داشت.
- اگر شیر بادام را در ظرف تمیز و در بسته در یخچال نگهداری کنید، مدت زمان ماندگاری آن افزایش مییابد.
- رعایت بهداشت در هنگام تهیه شیر بادام نیز بر مدت زمان ماندگاری آن تأثیرگذار است.
به طور کلی، شیر بادام خانگی را میتوانید بین ۳ تا ۵ روز در یخچال نگهداری کنید. پس از این مدت، ممکن است طعم و بافت آن تغییر کند و یا کپک بزند.
چند نکته برای نگهداری از شیر بادام در منزل
ظرف نگهداری: از ظرف شیشهای یا استیل ضد زنگ برای نگهداری شیر بادام استفاده کنید. این ظروف نسبت به پلاستیک بهداشتیتر هستند و باعث تغییر طعم شیر نمیشوند.
بسته بندی: ظرف را به طور کامل پر کنید و در آن را محکم ببندید تا از ورود هوا به داخل آن جلوگیری شود.
تاریخ تولید: روی ظرف تاریخ تولید را بنویسید تا بتوانید به راحتی مدت زمان نگهداری آن را کنترل کنید.
بو و طعم: قبل از مصرف شیر بادام، بو و طعم آن را بررسی کنید. اگر بوی ترش یا طعم نامطبوعی داشت، از مصرف آن خودداری کنید.
علائم فساد و خراب شدن شیر بادام
از کجا متوجه شویم شیر بادام فاسد شده است؟ در ادامه مطلب علائم فاسد شدن شیر بادام را برای شما شرح خواهیم داد.
- تغییر رنگ: شیر بادام تازه معمولاً سفید رنگ است. اگر رنگ آن تغییر کرده و زرد یا خاکستری شده باشد، نشانه فساد است.
- تغییر بو: شیر بادام فاسد بوی ترش و نامطبوع میدهد.
- تغییر بافت: شیر بادام فاسد ممکن است آبکی شده یا لخته شود.
- کپک زدن: روی سطح شیر بادام ممکن است کپک ایجاد شود.
به روز رسانی: شهریور ۱۴۰۳ – طلا عظیمی
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰