طرز تهیه مرصع پلو (یک غذای خوش رنگ و لعاب و مجلسی) – شکل و شمایلش که بی نظیره

مرصع پلو یک غذای سنتی و لذیذ است که جزو غذاهای مجلسی هم به شمار می رود و به عنوان جواهر پلو نیز شناخته می‌شود. این غذا از ترکیب برنج سفید، بادام، پسته، پوست پرتقال، زرشک و کشمش به همراه گوشت مرغ یا گوسفندی تهیه می‌شود. تاریخچه این غذا به دوران صفوی برمی‌گردد و اصل

کد خبر : 480035
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۳
طرز تهیه مرصع پلو (یک غذای خوش رنگ و لعاب و مجلسی) – شکل و شمایلش که بی نظیره


مرصع پلو یک غذای سنتی و لذیذ است که جزو غذاهای مجلسی هم به شمار می رود و به عنوان جواهر پلو نیز شناخته می‌شود. این غذا از ترکیب برنج سفید، بادام، پسته، پوست پرتقال، زرشک و کشمش به همراه گوشت مرغ یا گوسفندی تهیه می‌شود. تاریخچه این غذا به دوران صفوی برمی‌گردد و اصل آن در شهر قزوین است، با این حال در مناطق دیگری مانند استان فارس و خراسان نیز دستورهای متفاوتی از آن مشاهده می‌شود. اگر به دنبال تجربه طعم‌های جدید و ترکیبی هستید، حتماً توصیه می‌شود که یکبار این غذای اصیل را امتحان کنید.

مواد لازم برای تهیه مرصع پلو

مواد اولیه برای تهیه مرصع پلو عبارتند از:

– چهار فنجان برنج
– ۴۰۰ گرم سینه مرغ
– ۲/۱ فنجان کشمش
– ۲/۱ فنجان زرشک
– سه عدد پیاز تقریباً بزرگ
– ۳/۱ فنجان خلال بادام
– ۴/۱ فنجان پسته (پسته پوست کنده و خلال شده)
– ۴/۱ فنجان پوست نارنگی یا پرتقال خلال شده
– ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
– ۲/۱ قاشق چای­خوری دارچین
– ۴ قاشق چای­خوری آب لیموی خالص
– نمک و فلفل سیاه (به مقدار لازم)
– زردچوبه و روغن (به مقدار لازم)

طرز تهیه مرصع پلو

آماده سازی پوست پرتقال

برای آماده‌سازی پوست پرتقال‌ها، ابتدا پوست آن‌ها را بگیرید و در آب یک ساعت بخیسانید. سپس پوست‌ها را درون یک آبکش بریزید و با حرارت ملایم بپزید تا نرم شوند. با فشار دادن، آب آن‌ها را خارج کنید. پس از خارج شدن آب، پوست‌ها را مجدداً در آبکش قرار داده و روی حرارت بگذارید. این فرایند را چند بار تکرار کنید تا تلخی پوست پرتقال به طور کامل از بین برود. پس از اتمام، پوست پرتقال‌ها را با مقداری روغن و نمک در تابه تفت دهید.

آماده سازی مرغ

برای آماده‌سازی مرغ، آن را به قطعات مکعبی برش دهید و درون یک ظرف قرار دهید. به آن پیاز خرد شده، آب لیمو و نمک اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. سپس ظرف را با سلفون پوشانده و در یخچال نگهداری کنید تا مرغ مزه دار شود.

آماده سازی برنج و پیاز

برای برنج، آن را خیس کنید و پیازهای باقیمانده را خرد کرده و در ماهیتابه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند. سپس مرغ را از یخچال خارج کرده، به پیازهای تفت داده شده اضافه کرده و با کمی زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید. درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید مرغ با آب پیاز پخته شود. پخت مرغ تقریباً ۲۰ دقیقه طول خواهد کشید.

آماده سازی زعفران

زعفران را جوشانده، به آن نمک اضافه کرده و تفت دهید. تمامی این مواد را با آبلیمو و دارچین مخلوط کرده، اجاق را خاموش کرده و ماهیتابه را کنار بگذارید.

در قابلمه‌ای شش لیوان آب ریخته، نمک بزنید و اجازه دهید بجوشد. سپس برنج را اضافه کرده و پس از چند دقیقه بررسی کنید، اگر برنج نرم باشد اما هسته آن سفت باقی مانده باشد، کمی بیشتر بپزید و سپس آن را آبکش کنید. برنج را در قابلمخ بریزید و با پشت قاشق چند سوراخ ایجاد کنید. روی شعله، شعله‌پخش‌کن گذاشته و بگذارید مرصع پلو دم بکشد.

آماده سازی مواد روی مرصع پلو

خلال بادام، زرشک و کشمش را خیس کنید، سپس آن‌ها را آبکش کرده و خشک کنید. در تابه‌ای با حرارت ملایم، روغن را داغ کرده و بادام، زرشک و کشمش را تفت دهید.

راز خوشمزگی مرصع پلو

راز خوشمزگی مرصع پلو این است که برنج را قبل از پخت، با آب و چاشنی‌، از شب قبل خیس کنید. برای داشتن چلویی بی‌نقص، اضافه کردن یک فنجان آب سرد به هر فنجان برنج ایرانی، قبل از پخت، کلید موفقیت است. بپذیرید که جوشاندن بیش از حد برنج باعث می‌شود که آن بیش از حد نرم شود.

برای مرینت کردن سینه مرغ، زعفران دم کرده‌ را با فلفل، نمک، زردچوبه، و پیاز ترکیب کنید. سینه مرغ را دو ساعت قبل از پخت در این مخلوط بگذارید تا بوی ناخوشایند مرغ از بین برود.

مواد خشک مانند زرشک، کشمش، خلال بادام و پوست پرتقال را به سلیقه‌تان روی برنج تزئین کنید. همچنین، خلال پسته را بدون سرخ کردن به برنج اضافه کنید. برای طعم بهتر، پیشنهاد می‌شود از انواع پسته نظیر فندقی، کله قوچی و احمد آقایی استفاده کنید.



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.