طرز تهیه سمنوی خانگی، فوری، حرفه ای و خوشمزه
سمنو به عنوان یکی از غذاهای آئینی و سنتی ایرانی، نه تنها در سفره هفت سین در ایام نوروز بلکه در مراسمها و جشنهای خاص دیگر نیز مورد استفاده قرار میگیرد. واقعیت این است که هر منطقه ایران به دلایل مختلفی دارای نوع خاصی از سمنو است که به سنت و آداب محلی آن منطقه
سمنو به عنوان یکی از غذاهای آئینی و سنتی ایرانی، نه تنها در سفره هفت سین در ایام نوروز بلکه در مراسمها و جشنهای خاص دیگر نیز مورد استفاده قرار میگیرد. واقعیت این است که هر منطقه ایران به دلایل مختلفی دارای نوع خاصی از سمنو است که به سنت و آداب محلی آن منطقه وابسته است. این تنوع در طرز تهیه و مواد استفاده شده، به تنوع فرهنگی و جغرافیایی ایران اشاره دارد.
مواد لازم برای تهیه سمنوی خانگی
مواد لازم برای تهیه سمنو عبارتند از:
- گندم: ۲۵۰ گرم
- آرد سبوس دار: ۵۰۰ گرم
- آب: ۲ لیتر
طرز تهیه سمنوی خانگی
مرحله اول
در این مرحله اول، شما باید به صورت زیر عمل کنید:
1. گندم را با آب سرد بشویید تا آلودگیهای آن پاک شود
2. سپس گندمها را در یک کاسه یا ظرف حاوی آب سرد قرار دهید. مطمئن شوید که آب به اندازه کافی برای پوشش کامل گندمها در کاسه باشد.
3. گندمها را در آب گذاشته و آن را برای مدت حداقل ۲۴ ساعت در محیطی خنک و تاریک قرار دهید. طی این مدت، هر ۸ ساعت یک بار آب گندمها را تعویض کنید.
4. به مدت ۲۴ ساعت، گندمها در آب قرار بگیرند و در محیط خنک و تاریک قرار گیرند تا جوانه بزنند و آمادهٔ مرحله بعدی شوند.
مرحله دوم
1. گندمها را از آب خارج کرده و آنها را آبکشی کنید تا آب اضافی از آنها به طور کامل جدا شود.
2. سپس گندمها را بین دو لایه دستمال تمیز قرار دهید.
3. در این مرحله، لایه دستمال را مرطوب نگه دارید تا حداقل ۴۸ ساعت آینده. مرطوب نگه داشتن دستمال باعث جوانه زدن گندمها میشود.
مرحله سوم
1. گندمهایی که جوانه زدهاند را داخل یک سینی مناسب بریزید.
2. روی جوانههای گندم را با دقت با یک پارچه نمدار بپوشانید تا خشک نشود.
3. سینی حاوی گندمها را در محیطی خنک و تاریک قرار دهید تا جوانهها بهخوبی رشد کنند و ریشه بزنند.
4. طی مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد، شاهد رشد ریشههای جوانهها خواهید بود. ریشهها بهطور طبیعی مایل به رنگ نقرهای خواهند بود و بین ۵ تا ۱۰ سانتیمتر بلند می شوند.
مرحله چهارم
1. هنگامی که ریشه جوانهها بلند شد و رنگ گندمها رو به سبز رفت، آنها آماده برای پخت سمنو هستند.
2. رنگ سبز کمرنگ گندم ها نشان دهنده بهترین زمان پخت سمنو است.
3. حتماً در نظر داشته باشید که رنگ سبز گندمها باید کمرنگ باشد. اگر رنگ آنها تیرهتر شود، ممکن است سمنو تلخ شود و قابل استفاده نباشد.
مرحله پنجم
در این مرحله، به نکات زیر توجه کنید:
1. زمان مناسب برای شروع پخت سمنو زمانی است که رنگ گندمها سبز کمرنگ باشد.
2. پس از آماده شدن گندم، آنها را همراه با آب گرم (۱ لیتر) درون غذاساز یا مخلوط کن بریزید.
3. در صورتی که میخواهید زمان بیشتری را برای پخت سمنو صرف کنید، میتوانید جوانه گندم را از فروشگاهها به صورت آماده تهیه کنید و این مرحله را برای خود حذف کنید.
مرحله ششم
1. جوانههای گندم را درون مخلوطکن یا غذاساز قرار داده و آنها را میکس کنید تا به صورت پورهای شوند.
2. پس از اینکه جوانهها به صورت پورهای شدند، آنها را با یک پارچه تمیز صاف میکنید تا عصاره به دست آمده را جدا کنید.
3. سپس عصاره به دست آمده را با آرد سبوس دار در یک قابلمه مناسب مخلوط کرده و هم بزنید تا مواد به خوبی ترکیب شوند.
4. قابلمه را روی حرارت قرار دهید.
مرحله هفتم
1. یک لیتر دیگر آب را به قابلمه اضافه کرده و مخلوط را با حرارت بسیار ملایم روی شعله قرار دهید.
2. اجازه دهید سمنو با حرارت ملایم قوام بیاید.
3. حین آماده شدن سمنو، باید مراقب باشید تا ته نگیرد یا نسوزد. میتوانید با کمک قاشق یا ملاقه، جلوی تهگیری و سوختن آن را بگیرید.
4. پس از غلیظ شدن سمنو، یک دم کنی روی درب قابلمه قرار دهید.
به دلیل اینکه گندم در سمنو است، زود ته می گیرد. بنابراین، بهتر است به صورت مداوم و هر چند دقیقه یکبار، سمنو را هم بزنید تا از ته گرفتن جلوگیری شود و سمنو بهطور یکنواخت و کامل پخته شود.
مرحله هشتم
1. حرارت زیر قابلمه را کم کرده و یک شعله پخش کن زیر آن قرار دهید.
2. اجازه دهید سمنو به مدت ۳۰ دقیقه دم بکشد.
3. برای اینکه رنگ سمنو عالی شود، یک دم کنی روی در قرار دهید.
4. پس از خنک شدن سمنو، آن را داخل ظرف های موردنظر ریخته و تزئین کنید.
یک کیلو گندم چقدر سمنو میده؟
میزان سمنویی که با یک کیلوگرم گندم میتوان تهیه کرد وابسته به میزان آرد و مقدار آبی است که استفاده میشود. اما به طور معمول، با یک کیلوگرم گندم میتوان حدوداً 3 تا 4 کیلوگرم سمنو تهیه کرد، اگر برای پخت آن دو کیلوگرم آرد استفاده شود. این میزان ممکن است بسته به نوع گندم و روش پخت متغیر باشد، اما این تخمین میتواند به عنوان یک مرجع کلی مورد استفاده قرار گیرد.
طرز تهیه سمنو فوری
یکی از روشهای تهیه سمنوی فوری این است که برای این کار مرحله تهیه جوانه گندم حذف میشود و به جای آن از آرد جوانه گندم باید استفاده کنید معمولا در این حالت شیره انگور هم مورد استفاده قرار میگیرد.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰