حقوق کارگر ایرانی در عراق
بسیاری از مردم جامعه، علاقهمند به ایجاد تغییر مثبت در زندگی، بهبود وضعیت معیشت و افزایش درآمد خود هستند. مهاجرت کاری به عراق یکی از مسیرهای بسیار پر تقاضای مهاجرتی است؛ چون تقریبا تمام آنچه از پیشرفت کاری و افزایش درآمد، مدنظر فرد و خانوادهی اوست حتی با کارگری ساده در عراق به دست خواهد
بسیاری از مردم جامعه، علاقهمند به ایجاد تغییر مثبت در زندگی، بهبود وضعیت معیشت و افزایش درآمد خود هستند. مهاجرت کاری به عراق یکی از مسیرهای بسیار پر تقاضای مهاجرتی است؛ چون تقریبا تمام آنچه از پیشرفت کاری و افزایش درآمد، مدنظر فرد و خانوادهی اوست حتی با کارگری ساده در عراق به دست خواهد آمد. در ادامه با ما همراه باشید تا به شرایط کاری کارگر ساده در عراق بپردازیم.
کشور عراق دارای چندین استان و شهرهای مختلفی است که تقریبا در تمام این استانها شرایط کاری مهیا است. دستمزدهای کاری در کشور عراق بالا و فرصتهای شغلی متنوعی وجود دارد. اما چالشی که در این میان هست، این است که اغلب مهاجرتهای کاری به عراق برای افرادی با تحصیلات و دارای تخصص و رزومهی درخشان فراهم است. این موضوع تا حد زیادی صحیح است اما خبر خوش برای متقاضیان کار در عراق این است که نیروهای کاری که ماهر و متخصص نیستند یا به عبارتی کارگر ساده نامیده میشوند، باز هم میتوانند برای کار به عراق مهاجرت کنند.
بیشترین فرصت اشتغال در عراق، در مورد کارها و مشاغل ساختمانی است. تقریبا به ازای هر یک نفر نیروی کاری ماهر و در عراق، به یک نفر کارگر ساده هم نیاز است. معمولا انتظارات از کارگران ساده بالا نیست و همین که فرد کارگر سالم و قدرتمند باشد و مواردی که به او سپرده میشود را به نحو احسن انجام دهد، کافیست. اغلب کارهای یدی، جابهجایی، حمل، نظافت، کمککاری و به اصطلاح شاگردی به کارگران ساده در عراق سپرده میشود.
ورود کارگر ساده به کشور عراق از طریق اعلام نیاز کارفرمایان عراقی انجام میگیرد. به طور مثال یک کارفرمای ساختمانی برای کار کاشیکاری احتیاج به دو نفر کاشی کار متخصص و یک نفر کارگر ساده دارد. این نیازمندی در سایت های معتبر درج شده و افراد جویای کار با مشاهدهی آگهی میتوانند رزومه و مشخصات خود را برای کارفرما ارسال کنند.
دستمزد کارگر ساده در عراق چقدر است ؟
میزان دستمزد کاری کارگر ساده در عراق به مسائل مختلفی بستگی دارد. از جمله موارد مهم و تاثیر گذار در میزان دستمزد کارگر ساده در عراق به شرح زیر است:
- شهر و استان محل کار
- نوع کار و میزان سختی آن
- داشتن یا نداشتن بیمه
- سایر امکانات کاری مانند تدارک وعدههای غذایی یا جای خواب توسط کارفرما
- ساعات کاری
- مدت زمان انجام پروژه
به طور کلی کشور عراق دستمزدهای قابل قبولی به نیروهای کاری خود ارائه میدهد. یک کارگر ساده در کشور عراق ماهانه بین سیصد و پنجاه الی چهارصد و پنجاه هزار دینار درآمد دارد. ممکن است این درآمد بر حسب موارد ذکر شده بیشتر یا کمتر باشد و یا پول دریافتی به جای دینار به دلار محاسبه شود. تمام این موارد قبل از شروع کار توسط کارفرما توضیح داده میشود.
نحوهی تعیین دستمزد کارگر ساده در عراق
طبق قوانین کاری در عراق، باید قبل از آغاز کار، مابین کارفرما و کارگر قرارداد رسمی تنظیم شود و تمام موارد مربوط به کار از جمله دستمزد کارگر ساده در آن روشن و دقیق قید شود. گاهی در این زمینه تخلفاتی صورت میگیرد مثلا امکان این که کارفرما با کارگران ساده قرارداد رسمی نبندد و آنها را بیمه نکند وجود دارد. با این وجود باز هم کارفرما دستمزدهای بالایی برای یک کارگر ساده در عراق در نظر میگیرد.
نحوهی یافتن کار در عراق
کارفرمایان عراق، موظف هستند که نیمی از نیروهای کاری خود را از شهروندان عراقی استخدام کنند و برای باقی کارگران میتوانند مهاجران غیر عرب را به کار گیرند. معمولا آگهیهای نیازمندی کشور عراق که در سایتهای کاریابی عراق و سایر سایتهای بینالمللی منتشر میشوند به طور کامل شرایط کار، دستمزد، امکانات جانبی و تعداد کارگران سادهی مورد نیاز را اطلاع رسانی میکنند.
با بررسی مداوم سایتهای معتبر کاریابی میتوانید از نیازمندیهای شغلی عراق آگاه شده و با کارفرما ارتباط برقرار کرد.
مزایای کار در عراق
- دستمزد بالا
- فراهم بودن محل اسکان
- تهیهی وعدههای غذایی از سوی کارفرما ( بستگی به شرایط کارفرما دارد)
- امکان کار تا یکسال با همان ویزای اولیه
- عدم نیاز به رزومهی کاری
- عدم نیاز به تحصیلات خاص
- نزدیکی عراق به ایران
- شباهت آب و هوا و اقلیم ایران و عراق
- شباهت فرهنگی و اعتقادی بین ایران و عراق
- نیاز همیشگی به کارگر ساده در شهرهای مختلف
- امکان یادگیری اصول کاری از استادکاران
- سهولت رفت و آمد به ایران با روشهای مختلف
کشور عراق در چه مشاغلی به کارگر ساده نیاز دارد؟
تقریبا تمامی فعالیت و شغلهای ساختمانی و مهارتی که در کشور عراق وجود دارند، علاوه بر استادکاران ماهر، به یک یا چند کارگر ساده تحت عنوان «شاگرد» نیازمندند.
از جمله مشاغلی که در آن به کارگر ساده نیاز است میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نقاشی ساختمان
- بنّایی
- سیمانکاری
- دیوار چینی
- کاشی و سرامیک کاری
- اجرای نمای ساختمان
- کناف کاری
- سنگ کاری
- جوشکاری
- برق ساختمان
- کابینت کاری
- آشپزی
- خیاطی
- هتل داری
- رستوران
- آرایشگری
- مشاغل نظافتی
- سرایداری
- باغبانی
- کارگاههای تولیدی
- شیرینی پزی
- فروشندگی
- حمل و نقل
برا کارگری ساده در عراق چه مدارکی نیاز است؟
برای خروج از کشور ایران، اولین مدرک لازم، پاسپورت است.
برای دریافت پاسپورت باید با در دست داشتن مدارک لازم به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی ( پلیس به اضافه ده) مراجعه کنید.
برای کار در عراق باید ویزای کار عراق را دریافت کنید. دریافت این ویزا از طریق جابآفر یا پیشنهاد کاری کارفرمای عراقی صورت میگیرد. در حقیقت فرد جویای کار باید سایتهای کاریابی معتبر را رصد کند و درخواست کاری خود را برای کارفرمای عراقی ثبت کند. در صورت پذیرش، کارفرما برای او دعوتنامهی کاری میفرستد و سفارت عراق ویزای کاری فرد را صادر خواهد کرد. پس از ورود به عراق نیز ادارهی کار عراق باید برای فرد، مجوز کار با تاریخ اعتبار مشخص صادر کند.
نکتهی حائز اهمیت این است که فرد کارگر در عراق باید قبل از اتمام تاریخ مجوز کار، نسبت به تمدید اعتبار آن اقدام کند.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰