خروج از کشور بدون کارت پایان خدمت
برای بررسی دریافت پاسپورت و خروج از کشور بدون کارت پایان خدمت مقالهی پیش رو را مطالعه کنید. شهروندان هر کشوری، برای خروج از کشور خود و ورود به کشوری دیگر نیاز به پاسپورت دارند. گذرنامه یا پاسپورت، یک مدرک شناسایی معتبر در تمام دنیاست. پاسپورت شامل اطلاعات شناسایی و هویتی فرد دارنده است. اولین
برای بررسی دریافت پاسپورت و خروج از کشور بدون کارت پایان خدمت مقالهی پیش رو را مطالعه کنید.
شهروندان هر کشوری، برای خروج از کشور خود و ورود به کشوری دیگر نیاز به پاسپورت دارند. گذرنامه یا پاسپورت، یک مدرک شناسایی معتبر در تمام دنیاست. پاسپورت شامل اطلاعات شناسایی و هویتی فرد دارنده است. اولین مدرک لازم برای سفرهای خارجی و مهاجرت، پاسپورت یا گذرنامه است.
گذرنامه نشان میدهد دارندهی آن، شهروند کدام کشور است، سفرهای اخیر و اطلاعات ورود و خروج از کشورها نیز در آن ثبت شده است. شهروندان هر کشوری با توجه به قوانین آن کشور، میتوانند از دولت، درخواست صدور گذرنامه کنند. صادرکردن پاسپورت، قوانین و شرایط خاص خود را دارد.
یکی از مهمترین مدارک لازم برای آقایان ایرانی، دارا بودن کارت پایان خدمت است. داشتن این کارت در تمام امورات اداری، بانکی، دانشگاهی و …الزامی است.
شرایط اخذ پاسپورت بدون گذراندن دوران سربازی
سربازی یا خدمت وظیفه، دوره ای چند ماهه(حداکثر ۲۴ماهه) و اجباری، جهت خدمت به نظام و کشور است. آقایان پس از گذراندن این دوره، کارت پایان خدمت دریافت میکنند.
داشتن کارت پایان خدمت اولین مدرکی است که جهت صدور گذرنامه برای آقایان کمتر از پنجاه سال، باید ارائه شود. افرادی که فاقد کارت پایان خدمت هستند، یعنی در خدمت وظیفهی عمومی به هر دلیلی شرکت نکردهاند.
گاه شرکت نکردن در خدمت سربازی، کاملا منطقی و با دلایل موجه است که در این صورت فرد باید به سازمان نظام وظیفه مراجعه کند و در صورت تایید مسئولین ذیربط، کارت معافیت از خدمت را دریافت کند و نکتهی قابل توجه این است که افراد فاقد کارت پایان خدمت با کسانی که دارای کارت معافیت از سربازی هستند، وضعیت متفاوتی دارند. (در ادامهی مقاله منظور از کسانی که: کارت پایان خدمت ندارند ، کسانی است که کارت معافیت نیز ندارند)
آقایانی که کارت پایان خدمت ندارند، به سه دسته تقسیم میشوند:
- آقایان زیر سن مشمولیّت
- مشمولین بین ۱۸ تا ۵۱ سال
- مشمولین بالای ۵۱ سال
دستهی اول آقایان زیر ۱۸ سال هستند که هنوز به سن ورود به دورهی سربازی نرسیدهاند و «مشمول» خدمت نظام وظیفه، به حساب نمیآیند. این افراد برای اخذ گذرنامه، باید همراه با ولی قانونی خود، به دفتر اسناد رسمی مراجعه و با برگه محضری رضایت والد و مدارک لازم برای اخذ پاسپورت اقدام کنند.
دستهی دوم که مشمولان خدمت نظام وظیفه هستند، شامل دو گروه میشوند که هر گروه برای دریافت گذرنامه مطابق با قوانین کشور ایران شرایط خاص خود را دارند.
- مشمولین بالای ۱۸ سال دانشجو یا متعهد
- مشمولین غایب بالای ۱۸ سال
مشمولین نظام وظیفه که بین ۱۸ تا ۵۱ سال قرار دارند و در حال تحصیل هستند و یا به دولت تعهد خدمت دارند، با دو مدرک «گواهی اشتغال به تحصیل یا گواهی اشتغال به خدمت و رضایت سازمان مربوطه» و «تاییدیه واریز وثیقه» به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+ ۱۰) مراجعه و فرمهای مربوط به صدور پاسپورت را پر میکنند. در این صورت پاسپورت آنها صادر خواهد شد.
مشمولین خدمت سربازی بین ۱۸ تا ۵۱ سال که مشغول تحصیل نیستند و به سازمان خاصی تعهد خدمت ندارند، «مشمول غایب» نامیده میشوند. این افراد مطابق قانون به هیچ عنوان امکان دریافت گذرنامه و خروج از کشور به هر دلیلی را ندارند.
چگونگی مهاجرت بدون داشتن کارت پایان خدمت خدمت
اکثر کسانی که سودای مهاجرت در سر دارند، باید در راه تحقق این آرزو تلاش کنند. یکی از ابتدایی ترین اقدامات در جهت مهاجرت، تلاش برای دریافت گذرنامه یا پاسپورت است. بدون داشتن پاسپورت، خروج از کشور و ورود به هر نقطهای از دنیا غیرممکن است. چرا که پاسپورت نشان دهندهی هویت و مدرک شناسایی مهم و بینالمللی برای تمامی افراد مهاجر است.
به طور کلی تمامی شهروندان یک کشور، میتوانند از دولت تقاضای گذرنامه کنند و اگر شرایط آن را داشته باشند قطعا برایشان صادر خواهد شد.
برای مهاجرت قانونی و دریافت گذرنامه بدون کارت پایان خدمت، سه راه وجود دارد:
- راه اول اقدام به مهاجرت قبل از سن ۱۸ سال است. والدینی که فرزند پسر دارند و قصد مهاجرت دارند، باید هر چه زودتر و قبل از سن ۱۸ سال، جهت دریافت گذرنامه و خروج از کشور برای او، اقدام کنند.
- پیشنهاد میشود مشمولین غایب، جهت مهاجرت بدون کارت پایان خدمت ، وارد دانشگاه شوند. در این مورد تفاوتی بین نوع دانشگاه و مقطع تحصیلی نیست. با ورود به دانشگاه تا پایان فارغالتحصیلی از خدمت سربازی معاف هستند. چنانچه قصد کسی برای دریافت پاسپورت و مهاجرت، جدی است و دانشجو یا متعهد به خدمت نیست و بین ۱۸ تا ۵۰ سال دارد، بهترین پیشنهاد برای مهاجرت موفق، ثبت نام در یک دانشگاه است. در این صورت فرد دیگر مشمول غایب نیست، بلکه دانشجو محسوب شده و با ارائهی گواهی اشتغال به تحصیل و البته سپردن وثیقه میتواند گذرنامه دریافت و مهاجرت کند.
- برای گرفتن کارت معافیت تلاش کنید. راههای قانونی مختلف را برای گرفتن معافیت از خدمت امتحان کنید. شاید شرایط معافیت را داشته باشید و بتوانید از خدمت نظام وظیفه معاف شده و پس از آن پاسپورت بگیرید.
- چنانچه مشمول غایب هستید و شرایط ثبتنام در دانشگاه و سپردن وثیقه را ندارید و معافیت شامل حال شما نشده است، پیشنهاد میشود دورهی سربازی را بگذرانید و همزمان برای دریافت مدرک آیلتس و خواندن زبان و گرفتن ویزا نیز تلاش کنید.
نکات ضروری در مورد خروج از کشور بدون کارت پایان خدمت
چنانچه فرد متقاضی مهاجرت، مشمول غایب باشد امکان دریافت گذرنامه را به هیچ عنوان نخواهد داشت. نداشتن گذرنامه، خروج قانونی از کشور را غیرممکن میکند. «مشمول غایب» به شخصی گفته میشود که اصلا دفترچه نظام وظیفه را پر نکرده و مراحل اعزام به خدمت سربازی را انجام نداده باشد. همچنین اگر دفترچه را پرکرده و برگهی سفید دریافت کرده اما از تحویل خود به پادگان در موعد مقرر، خودداری کند نیز مشمول غایب به حساب میآید.
از مهمترین نکات درمورد خروج از کشور بدون گذراندن دوره سربازی، این است که به شدت مراقب افراد سود جو و کلاهبردار باشید. چرا که ممکن است عده ای با پیشنهاد راههای غیرقانونی و خطرناک، وعدهی خروج از کشور بدون کارت پایان خدمت را، به مشمولین غایب متقاضی مهاجرت بدهند. استفاده از این روشها به شدت به ضرر شما است و دردسرهای زیادی ایجاد خواهد کرد.
چنانچه آقایی قصد جدی برای مهاجرت دارد و به جای سربازی تعهد به خدمتی خاص داشته باشد، با ارائه مدرک لازم و سپردن وثیقه امکان دریافت گذرنامه و مهاجرت را دارد( شرایط برای دانشجویان نیز به همین صورت است).
از جمله تعهد به خدمت به جای سربازی میتوان به معلمین استخدام رسمی آموزش و پرورش اشاره کرد که دورهی سربازی خود را در مناطق محروم، به تدریس میپردازند.
وثیقهی خروج از کشور بدون کارت پایان خدمت چه مبلغی است؟
همانطور که اشاره شد مشمولین بین ۱۸ تا ۵۱ سال که خدمت سربازی را نگذراندهاند، چنانچه مشغول به تحصیل (در سنوات مجاز) باشند و یا به سازمانی مثل علوم پزشکی، کشتیرانی، قوهی قضاییه و … تعهد خدمت داشته باشند، با وجود نداشتن کارت پایان خدمت، امکان دریافت پاسپورت را دارند. برای دریافت گذرنامه، ارائهی مدرک اشتغال به خدمت و نامهی موافقت سازمان در کنار سپردن وثیقهی بانکی الزامی است.
وثیقه یا ودیعه، مبلغی پول نقد است که شخص مشمول، در بانکی که سازمان نظام وظیفه معرفی میکند (در حال حاضر بانک سپه معرفی میشود) میگذارد، تا بازگشت خود به وطن را تضمین کند.
مبلغ وثیقه به نوع سفر بستگی دارد. سفرهای زیارتی، تفریحی، علمی، مطالعاتی و تحصیلی هرکدام مبلغ ودیعهی متفاوتی دارند. زمان سفر نیز از قبل مشخص شده و فرد متقاضی تنها اجازهی گذراندن همان زمان محدود را در خارج از کشور دارد و قبل از منقضی شدن زمان، باید به کشور بازگشته و با مراجعه حضوری به سازمان نظام وظیفه، وثیقهی خود را آزاد کند.
در صورتی که فرد در زمان مقرر به کشور بازنگردد، وثیقهی او توسط دولت، توقیف خواهد شد. همچنین فرد «مشمول غایب» تلقی شده و پس از بازگشت باید پاسخگو باشد.
آیا تهیه ی بلیط سفر به خارج از کشور بدون کارت پایان خدمت، شرایط سنی دارد؟
به صورت کلی، تمام افراد دارای گذرنامه ی فعال بدون هیچ محدودیت سنی میتوانند بلیط هواپیما را خریداری کنند.البته لازم به ذکر است که محدودیت سنی برای کودکان اعمال میشود. به این شکل که کودکان یک ماه تا دوازده سال بر حسب شرایط خود(سن، وزن، داشتن یا نداشتن همراه) نسبت به بزرگسالان، مبلغ کمتری برای بلیط میپردازند.
اما خرید بلیط هواپیما برای سفر خارجی به نوعی با سن و داشتن کارت پایان خدمت در ارتباط است. به این شکل که برای رزرو بلیط هواپیما به مقاصد خارجی، داشتن پاسپورت و وارد کردن شمارهی پاسپورت و ویزا الزامی است. از طرفی برای دریافت پاسپورت، کارت پایان خدمت لازم است. پس میتوان گفت بدون کارت پایان خدمت برای مشمولین غایب، امکان دریافت پاسپورت و خرید بلیط هواپیما برای خارج از کشور وجود ندارد.
اما به این دلیل که مشمولین غایب بالای ۵۰ سال، از مشمولیت خدمت نظام وظیفه، خارج شده و دیگر نیازی به کارت پایان خدمت ندارند. بنابراین اگر مشمولین غایب، بالای پنجاه سال سن دارند، میتوانند از معافیت مخصوص به سن خود استفاده کنند و با دریافت کارت معافیت، پاسپورت گرفته و بلیط هواپیما تهیه نمایند.
جمع بندی
در این مقاله خواندیم که آقایان بیشتر از ۱۸ سال، مطابق قانون کشور ایران باید دورهی اجباری سربازی را بگذرانند و کارت پایان خدمت دریافت کنند.
داشتن کارت پایان خدمت برای آقایان بالاتر از ۱۸ سال متقاضی گذرنامه، الزامی است. بنابراین مهاجرت قانونی و خروج از کشور، بدون کارت پایان خدمت در شرایط خاص امکانپذیر است. اما اگر فرد مشمول غایب باشد، دریافت پاسپورت و خروج از کشور به هیچ عنوان ممکن نیست.
افراد مشمول غایب نیز راههایی برای دریافت پاسپورت دارند که شرح دادیم.
سایر روشهای دریافت گذرنامه برای آقایان در سنین قبل از ۱۸، بین ۱۸ تا ۵۱ و بالاتر از ۵۱ را نیز در مقالهی پیش رو توضیح دادیم.
سوالات متداول
خیر، دریافت ویزا و پاسپورت برای خروج قانونی از کشور ضروری است و نداشتن کارت پایان خدمت، موجب محرومیت از دریافت پاسپورت و ممنوعیت خروج از کشور میشود.
خیر، تمامی افراد به شرط داشتن پاسپورت فعال و ویزا میتوانند بلیط سفر به کشوری دیگر را خریداری کنند.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰