به گزارش هوشمند نیوز به نقل از دیجیاتو، دانشمندان اتمی، مانند سال گذشته، ساعت آخرالزمان را روی ۹۰ ثانیه تا نیمهشب قرار دادند. دانشمندان این ساعت را با توجه به خطرات بنیادی برای زمین و انسان تنظیم میکنند؛ تهدیدات هستهای، تغییرات اقلیمی و فناوریهای خطرناک مانند هوش مصنوعی و بیوتکنولوژی ازجمله خطرات بنیادی این سال برشمرده شده است.
«ریچل برونسون»، مدیرعامل بولتن دانشمندان اتمی، گفت:«دو پیام کلیدی در بیانیه ما وجود دارد، یکی اینکه قرارداشتن در نقطه ۹۰ ثانیه تا نیمهشب عمیقاً بیثبات است و نباید موجب خشنودی شود. دوم اینکه پیشرفت فناوری روند پرشتابی دارد و بیشتر از توانایی ما برای ادارهکردن آن است.»
ساعت آخرالزمان در سال ۲۰۲۳ بر چه چیزهایی تمرکز داشت؟
مفهوم ساعت آخرالزمان در سال ۱۹۴۷ در طول تنشهای جنگ سرد، پس از جنگ جهانی دوم ایجاد شد تا به مردم هشدار دهد که چقدر بشر به نابودی جهان نزدیک است. هرساله نیز با بررسی تهدیدات مختلف انسانی و زیستمحیطی کارشناسان تصمیم میگیرند که این ساعت را به جلو یا عقب ببرند.
بولتن دانشمندان اتمی درباره سال گذشته میلادی بر موضوعات مختلفی متمرکز بود. کشورهای دارای تسلیحات هستهای درگیر برنامههای نوسازی هستند. این کشورها در یک مسابقه هستهای جدید قرار گرفتهاند. زمین نیز گرمترین سال خود را در تاریخ تجربه کرد و این گرمایش مسبب سیلهای عظیم، آتشسوزیها و سایر بلایای اقلیمی شد. محققان میگویند اگر چارهای اندیشیده نشود، این تغییرات اقلیمی میلیاردها نفر و معیشت آنها را تهدید خواهد کرد.
از سوی دیگر، تحقیقات بیولوژیکی با هدف جلوگیری از همهگیریهای آینده مفید بوده، اما خطراتی نیز بهدنبال داشته است. پیشرفتهای اخیر هوش مصنوعی نیز سؤالات مختلفی را درباره چگونگی کنترل این فناوری که میتواند تمدن انسان را به طرق بیشماری بهبود بخشد یا به نابودی بکشاند، ایجاد میکند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰