همانطور که واضح است، علیرغم اینکه بازار سکه و طلا داخلی همچون بسیاری دیگر از اصناف به جهت محدودیتهای کرونایی، تعطیل است و معاملهای رسمی صورت نمیگیرد، اما قیمتها به سبب تغییر پارامترهای تاثیرگذار همچون نوسان و تغییر قیمت طلای جهانی و نرخ ارز در داخل، دستخوش تغییر میشوند؛ در این زمینه ایوب اکبریپور، عضو هیات مدیره اتحادیه طلا و جواهر تهران، در تشریح وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا داخلی اظهار کرد: در هفتهای که گذشت، اونس جهانی طلا با ۱۷۷۷ دلار شروع شد و تا سقف ۱۷۹۷ دلار هم پیش رفت. در حال حاضر هم مابین قیمت ۱۷۸۰ تا ۱۷۸۵ دلار در نوسان است و در این مدت فراتر یا پایینتر هم نیامده است.
وی ضمن اشاره به دو فاکتور فرمولی شامل اونس جهانی و نرخ ارز در داخلی که در زمان تعطیلی واحدهای صنفی و زمانیکه هیچگونه معاملهای به صورت رسمی انجام نمیشود، مورد استفاده برای تعیین قیمت تقریبی و نسبی طلا قرار میگیرد، گفت: براساس این دو فاکتور و طبق محاسبات، قیمت تقریبی و نسبی طلای داخلی به دست میآید؛ بنابراین توصیه ما به مردم این است که در این شرایطی که واحدهای کسبی و صنفی در اکثریت نقاط کشور، تعطیل هستند، تا حد امکان و تا جایی که ضرورت ندارد، از خرید و فروش پرهیز کنند تا قیمت واقعی طلا مشخص شود و در این میان مصرف کننده ما تابع این قیمت گذاری نسبی نشود.
عضو هیات مدیره طلا و جواهر تهران تاکید کرد: زمانیکه از کاهش حباب سکه در این مدت صحبت میشود، باتوجه به اینکه معامله رسمی انجام نشده است، ما قیمت تقریبی سکه را متناسب با قیمت تقریبی طلا، محاسبه میکنیم و اعلام میکنیم؛ براین اساس حاصل مشخص میشود که بطور مثال (طی یک هفته اخیر) قیمت سکه ۵۸۰ هزار تومان کاهش یافته است.
اونس جهانی بالا رفت، ارز پایین آمد؛ سکه و طلا ارزانتر شد
اکبریپور در تحلیل یک هفته اخیر، اظهار کرد: قیمت اونس جهانی با توجه به شاخصهای اقتصادی آمریکا طی یک هفته اخیر صعودی بود؛ چراکه قیمت شاخص اوراق قرضه آمریکا کاهش پیدا کرد و این سبب شد که شاخص قیمت دلار پایین بیاید. از نظر بنده هم به سبب اینکه میخواهند نرخ بهره بانکی را افزایش دهند، قیمتها در همین محدوده باقی خواهد ماند و احتمالا پایینتر نخواهد آمد. علاوه براین شاخص بیکاری آمریکا هم اعلام شد و شاخص بالا رفته، به همین روی حدود پنج دلار، هر اونس جهانی ریزش داشت.
وی افزود: از سوی دیگر نرخ ارز نیز در داخل با توجه به بحثهای سیاسی- اقتصادی اخیر، طی هفته اخیر ریزشی بوده است. بزرگترین عاملی که در حال حاضر تاثیرگذار بر نرخ ارز عمل میکند، بحثهای پیرامون تحریمها و سرانجام برجام است. بنابراین طی یک هفته اخیر علیرغم روند افزایشی قیمت اونس جهانی، اما نرخ ارز کاهشی بوده و در نهایت هم منجر به کاهش قیمت قیمت سکه و طلا در این مدت شده است.
این مقام صنفی تصریح کرد: البته که لازم به ذکر است که هرچه پیک ویروس کرونا شدیدتر میشود، اقتصاد جهان نیز بیشتر تحتالشعاع قرار خواهد گرفت و اقتصاد جهان متضرر خواهد شد، لذا هرچه اقتصاد جهانی از موضوع بیشتر آسیب میبیند، بهترین سرمایهگذاری نهتنها در ایران بلکه در تمام دنیا به سمت و سوی طلا کشبده خواهد شد و تقاضا بیشتر و سبب افزایش قیمت اونس جهانی خواهد شد.
نیم سکه بیشترین میزان کاهش قیمت را داشت
اکبریپور در اعلام آخرین قیمت سکه و طلا که طبق تاکید خود، بصورت نسبی-تقریبی و براساس پارامترهای تاثیرگذار تعیین شده است، در پایان و تغییرات آن نسبت به ابتدای هفته، گفت: هر قطعه سکه تمام بهار طرح جدید نسبت به ابتدای هفته ۵۸۰ هزار تومان ارزانتر شده و در حال حاضر ۱۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان تعیین قیمت شده است. سکه تمام طرح قدیم نیز در پایان هفته حدود ۱۰ میلیون است.
وی افزود: در پایان هفته هر قطعه نیم سکه بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ابتدای هفته تجربه کرده و با ریزش ۷۰۰ هزار تومانی به پنج میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده است. ربع سکه با افت ۳۵۰ هزار تومانی، سه میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تعیین قیمت شدهاند. سکههای یک گرمی نیز بطور میانگین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان ریزش داشته و دو میلیون تومان در پایان هفته قیمت دارد. همچنین هر مثقال طلا ۱۷ عیار با افت ۱۳۰ هزار تومانی، چهار میلیون و ۳۸۰ هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز با کاهش حدودا ۴۰ هزار تومانی نسبت به آغاز هفته، به یک میلیون و ۱۰ هزار تومان رسیده است.
حباب سکه به ۲۰۰ هزار تومان رسید
عضو هیات مدیره اتحادیه طلا و جواهر تهران، تصریح کرد: علت افت بیشتر قیمت سکه نسبت به طلا، از این روی است که در حال حاضر حباب سکه در محدوده ۲۰۰ هزار تومان است که این نسبت به ابتدای هفته حدود ۱۰۰ الی ۱۵۰ هزار تومان کاهش داشته و علت آن نیز به کاهش تقاضا و نبود معاملات برمیگردد.
این مقام صنفی پیشبینی کرد: هفته پیشرو، هفتهای بسیار حساس و سرنوشتساز هم برای قیمت اونس جهانی و هم به لحاظ نرخ ارز خواهد بود.
223224
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰