به گزارش هوشمند نیوز به نقل از مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت امشب مجلس و در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در بخش هزینهای، با تصویب بندهای ب و پ تبصره ۴ این لایحه به شرح زیر موافقت کردند:
ب- به منظور تقویت بنیه دفاعی نیروهای مسلح، دولت مکلف است از طریق شرکت ملی نفت ایران، مبلغ یک میلیون سیصد و شصت و هشت هزار و پانصد و هفتاد میلیارد (۱.۳۶۸.۵۷۱.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال، سهم بودجه تقویت بنیه دفاعی را از محل تحویل انواع نفت خام و میعانات گازی به صورت ماهانه و به طور منظم به ستادکل نیروهای مسلح، بر اساس قیمت روز صادراتی شرکت ملی نفت ایران تسویه و از طریق منابع و مصارف عمومی دولت و بر اساس جدول شماره (۲۱) این قانون با خزانه داری کل کشور، اعمال حساب نماید و همچنین معادل مبلغ یک میلیارد و هشتصد میلیون یورو (۱.۸۰۰.۰۰۰.۰۰۰) نفت خام و میعانات گازی برای توسعه امنیت پایدار علاوه بر مبلغ مذکور، بابت طرحهای ویژه اختصاص مییابد.
متناسب با میزان استفاده از ساز و کار این بند معادل چهل و پنج درصد (۴۵%) جهت پرداخت سهم صندوق توسعه ملی و چهارده و نیم درصد (۱۴/۵%) به عنوان سهم شرکت ملی نفت ایران، توسط وزارت نفت پرداخت میشود. اجرای این حکم منوط به اجرایی شدن سقف تعیین شده در بند (الف) این تبصره نیست و مازاد بر سقف مندرج در بند مذکور است. به ستاد کل نیروهای مسلح اجازه داده میشود از محل این بند بخشی از سهمیه انواع نفت خام، میعانات گازی را از طریق پالایش در پالایشگاههای غیردولتی که نسبت به افزایش ظرفیت تولید خود اقدام نمودهاند، پس از تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور به مصرف برساند و معادل فرآوردههای ناشی از اجرای این بند جهت صادرات آن در اختیار نیروهای مسلح قرار میگیرد.
آئین نامه اجرایی این بند به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور با همکاری وزارتخانههای نفت، امور اقتصادی و دارایی و ستادکل نیروهای مسلح و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تهیه و به تصویب هیئت وزیران میرسد.
دولت مکلف است اعتبارات تقویت بنیه دفاعی مندرج در این تبصره را به صورت کامل و صددرصد (%۱۰۰) واگذار نماید. مهلت تخصیص و واگذاری نفت و میعانات گازی مندرج در این بند تا پایان شهریور ماه سال ۱۴۰۴ است.
پ- به وزارت نفت (شرکت ملی نفت ایران) اجازه داده میشود به منظور تأمین فرآوردههای نفتی مورد نیاز کشور، ضمن بکارگیری راهکارهای بهینهسازی مصرف و کاهش نیاز به واردات فرآوردههای نفتی، مطابق آئین نامه اجرابی این بند به شرح زیر اقدام کند:
۱- معاوضه و یا تهاتر فراوردههای نفتی وارداتی با فرآوردههای نفتی صادراتی تا سقف هشتصد هزار میلیارد (۸۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال
۲- خرید و فروش، معاوضه و یا تهاتر فرآوردههای نفتی دریافتی از واحدهای تولید داخلی فرآوردههای نفتی با خوراک تحویلی به آنها تا سقف ششصد هزار میلیارد (۶۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال آئین نامه اجرایی این بند با الزام به صدور و مبادله اسناد تسویه داخلی به صورت سه ماهه و همچنین مقادیر / حجم فراوردههای نفتی و خوراک تحویلی و اعمال حساب به صورت جمعی- خرجی توسط خزانهداری کل کشور به پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه، وزارتخانههای امور اقتصادی و دارایی و نفت، حداکثر ۲ ماه پس از لازمالاجرا شدن این قانون به تصویب هیئت وزیران میرسد.
گزارش این بند هر سه ماه یک بار به کمیسیونهای برنامه و بودجه و محاسبات و انرژی مجلس شورای اسلامی ارسال میشود. دیوان محاسبات کشور مکلف است گزارش نظارتی نحوه اجرای این بند را به صورت فصلی به کمیسیونهای مذکور ارائه دهد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰