دلار سال گذشته را با قیمت ۲۴ هزار و ۷۵۰ تومان به پایان رساند اما با شروع سال جدید و اولین روز کاری بازار ارز در پنجم فروردین، از این رقم هم فراتر رفت تا جایی که به ۲۵ هزار و ۶۰۰ تومان هم رسید.
سپس با اتمام تعطیلات نوروز، دو روزی کاهش قیمت پیدا کرد و نرخ دلار ۲۴ هزار و ۷۳۰ تومان شد.
دوباره، دلار دو تا سه روز با افزایش قیمت روبرو شد و به ۲۵ هزار تومان رسید اما در ادامه و تا اواخر فروردین ماه، دلار در کانال ۲۴ هزار تومان قرار داشت و نوسانات هم در این محدوده رخ میداد.
اما در سه روز پایانی فروردین ماه، نرخ دلار متاثر از فرکانسهای مذاکرات در وین با کاهشهای قابل توجهی مواجه شد و به کانال ۲۳ هزار تومان هم نزدیک شد.
علاوه براین، در این زمان نرخ فروش دلار در برخی از صرافیها به ۲۲ هزار تومان هم رسید و شاهد شکل گیری صف فروش در بازار ارز پس از مدتها بودیم.
در این زمینه، یک صراف و فعال بازار ارز درباره وضعیت بازار ارز در فروردین ماه و پیش بینی این بازار در ماه آینده در گفتوگو با ایسنا، گفت: در اولین ماه سال به دلیل اینکه تا ۱۵ فروردین اکثر صرافیها تعطیل بودند، قیمتها متاثر از بازار غیررسمی، افزایش یافته بود اما بعد از شروع فعالیت صرافیها در سال جدید، قیمتها در بازار ارز به سمت کاهش حرکت کرد و این کاهش نیز ادامه دار بود.
وی افزود: با شیوع ویروس کرونا مسافرتهای ارزبر به شدت کاهش پیدا کرد و یک مقداری از نوسانات بازار ناشی از مذاکرات برجام بود. گاهی اوقات اخبار منفی و مثبت در این زمینه، بازار را تحت تاثیر قرار میداد اما از آنجا که شوکهای ناشی از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تقریبا نوسانات بازار را تخلیه کرده بود، اخبار برجام نتوانست شوک قابل توجهی به بازار ارز وارد کند.
شرط تدوام روند کاهشی دلار در هفته آینده
این فعال بازار ارز ادامه داد: در هفته آخر فروردین ماه با قطعی شدن برجام و توافق طرفین آن، شاهد کاهش شدید ارز در ۲ روز پایانی این ماه بودیم و مردم به سمت فروش ارز رفتند که اکنون فروشندگان بازار بیشتر از خریداران آن است.
طبق گفته وی، تداوم روند کاهشی ارز به مدیریت مناسب از سمت بازارساز، رفتارهای بانک مرکزی و فعالان بازار بستگی دارد.
این صراف در پایان سخنانش با بیان اینکه قیمت ارز باید براساس تقاضا و عرضه در بازار تعیین شود، مطرح کرد: اگر این روند کاهشی ادامه پیدا کند و دخالتی در روند بازار صورت نگیرد، شاهد ورود ارزهای خانگی به بازار خواهیم بود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰