مهاجرت تحصیلی بهتر است یا کاری؟| بررسی دقیق دو مهاجرت تحصیلی و کاری

مهاجرت تحصیلی بهتر است یا کاری؟| بررسی دقیق دو مهاجرت تحصیلی و کاری   اگر به تازگی «مهاجرت» فکر شما را مشغول کرده است، وقت آن رسیده که به مهاجرت و روش‌های آن جدی تر فکرکنید. مهاجرت امکانات بسیار زیادی از لحاظ زندگی بهتر، درآمد بیشتر و آسایش و رفاه، را فراهم می‌کند. اکنون مهاجرت

کد خبر : 444336
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۲ - ۹:۳۲
مهاجرت تحصیلی بهتر است یا کاری؟| بررسی دقیق دو مهاجرت تحصیلی و کاری


مهاجرت تحصیلی بهتر است یا کاری؟| بررسی دقیق دو مهاجرت تحصیلی و کاری

 

اگر به تازگی «مهاجرت» فکر شما را مشغول کرده است، وقت آن رسیده که به مهاجرت و روش‌های آن جدی تر فکرکنید. مهاجرت امکانات بسیار زیادی از لحاظ زندگی بهتر، درآمد بیشتر و آسایش و رفاه، را فراهم می‌کند. اکنون مهاجرت تحصیلی و مهاجرت کاری  بیشترین روش مهاجرتی را تشکیل می‌دهد.

ضوابط پذیرش مهاجر با ویزای کاری یا ویزای تحصیلی در هر کشور با کشور دیگر فرق می‌کند. انتخاب روش مهاجرت نیز برای هرکسی با دیگری متفاوت است. انتخاب صحیح  روش مهاجرت، در داشتن  زندگی بهتر و چالش‌های کمتر پس از مهاجرت، تاثیر بسیار زیادی دارد. برای یک مهاجرت موفق، باید همه‌ی جوانب را در نظر گرفته و درست‌ترین انتخاب را داشت.

 

 

اولین هدف برای مهاجرت تحصیلی،‌ درس خواندن و ادامه‌ی تحصیلات در دانشگاه‌های خارج از کشور است. دانشگاه‌های خارج از ایران، بسته به امتیاز و اعتبارعلمی، امکانات تحصیلی، تعداد دانشجویان خارجی، تنوع رشته، تنوع بورس‌های تحصیلی، امکانات آزمایشگاهی و فعالیت‌های عملی،  تنوع مقطع و تجهیزات کلاس‌ها ، به درجات مختلفی از لحاظ علمی و کیفی تقسیم می‌شوند.

هر دانشگاهی که اجازه‌ی گرفتن دانشجوی خارجی را داشته باشد، برای پذیرش این دانشجویان قوانینی را لحاظ کرده است.  این قوانین در هر دانشگاه متفاوت است. دانشگاه‌های برجسته و مطرح دنیا، سختگیری بسیار زیادی نسبت به پذیرش دانشجو در مقاطع مختلف به عمل می‌آورند. حتی در بعضی رشته‌ها آزمون ورودی برگزار می‌کنند.

فردی که قصد مهاجرت تحصیلی دارد باید صادقانه به این سوال پاسخ دهد که آیا حقیقتا قصد دارد درس بخواند یا اینکه ویزای تحصیلی فقط نوعی مجوز ورود به کشوری است که می‌خواهد در آنجا برای همیشه زندگی کند.

برای دریافت ویزای تحصیلی ابتدا باید از یک دانشگاه در کشور مدنظر، پذیرش بگیرید. پذیرش گرفتن فرآیندی طولانی است و روش‌های مختلفی دارد. پس از موفقیت در دریافت نامه‌ی پذیرش، باید آن را همراه با سایر مدارک لازم به سفارت کشور مقصد، ارائه کنید. چنانچه همه ‌ی مدارک کامل باشد و مراحل قانونی مانند انگشت نگاری و مصاحبه‌ی سفارت با موفقیت طی شود، ویزای تحصیلی شما صادر خواهد شد.

 

مهاجرت تحصیلی با هدف اقامت دائم

 

وقتی افراد قصد دارند با کمک ویزای تحصیلی در یک کشور اقامت دائم بگیرند، یعنی هدف و اولویت « تحصیل» نیست و سطح علمی دانشگاه اهمیت چندانی ندارد. این گروه باید پس از مهاجرت تحصیلی و ورود به کشور دیگر، حداقل چند ترم به خواندن درس ادامه دهند و هم‌زمان برای یافتن کارفرما و شغل مناسب اقدام کنند. با پیداکردن کار، به احتمال زیاد می‌توان با مراجعه به سفارت و اداره‌ی مهاجرت، نوع ویزا را از تحصیلی به شغلی تغییر و از ادامه‌ی تحصیل انصراف داد.

طبق قوانین کشوری که در آن مشغول به کار می‌شوید پس از گذشت زمان مشخصی، اقامت دائم آن کشور و با گذشت یک بازه‌ی زمانی ، حق شهروندی آن‌جا را دریافت خواهید کرد.

 

مهاجرت تحصیلی با هدف تکمیل تحصیلات

 

گروهی از متقاضیان مهاجرت تحصیلی، قصد شرکت در کالج(دوره‌ی کارشناسی)هایی معتبر و با سطح علمی بالا، برای آغاز تحصیلات و یا ادامه‌ی تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در بهترین و معتبرترین دانشگاه‌های جهان را دارند. این افراد باید رزومه‌ی تحصیلی درخشانی در کشور خود داشته باشند. داشتن مقاله‌های علمی، ریز نمرات بالا، گذراندن دوره‌‌های مهارتی مرتبط با رشته‌ی تحصیلی، نمره‌ی زبان بالا و … عواملی هستند که احتمال اپلای از دانشگاه‌‌های برتر جهان را بسیار زیاد می‌کنند.

 

 

مزایای مهاجرت تحصیلی
  • امکان بهره گیری از بهترین فضاهای آموزشی
  • تحصیل زیر نظر بهترین و عالی رتبه ترین اساتید
  • اعتبار بالای مدرک تحصیلی در تمام جهان
  • آشنایی با فرهنگ و هنر ملل مختلف
  • دست‌یابی به استقلال فردی
  • فراهم بودن بسترهای کاری پس از پایان تحصیلات
  • امکان استفاده از بورس‌های تحصیلی متنوع
  • یادگیری علم روز دنیا
  • قانونمند شدن
  • یادگیری نظم و دقت زیاد در کارها
  • تسلط کامل به زبان انگلیسی

 

معایب مهاجرت تحصیلی

 

  • سختی تحصیل به زبانی دیگر
  • هزینه‌ی بالای مسکن دانشجویی
  • عدم امکان کار با داشتن ویزای تحصیلی
  • شهریه‌های سنگین دانشگاه
  • دلتنگی برای خانواده و نزدیکان
  • نبود حمایت مالی و عاطفی
  • سختی ارتباط با سایر دانشجویان با فرهنگ و زبان متفاوت
  • تفاوت‌های فرهنگی و اجتماعی
  • سخت‌گیری زیاد اساتید و سنگینی دروس در دانشگاه‌های درجه یک

 

 

مزایا و معایب مهاجرت کاری

 

مهاجرت کاری، از بهترین روشهای مهاجرت است. چنانچه موفق به اخذ ویزای کاری شوید، به مزایای بسیار زیادی از زندگی در کشور‌های پیشرفته، دست خواهید یافت‌. دریافت ویزای کاری جزو پرطرفدارترین و پرتقاضا ترین پرونده‌های مهاجرتی در سفارت کشورهای پیشرفته است. دریافت ویزای کاری شرایط مخصوص به خود را دارد. به تناسب تقاضای زیاد برای مهاجرت کاری، کشورهای توسعه یافته ، نیاز بالایی به نیروی کار جوان دارند‌.

ویزای کاری، برای تمام افراد از جمله نیروهای کاری ساده تا افراد متخصص ، طبق نیاز کشور مقصد و با رعایت قوانین خاص صادر می‌شود. کارهای تخصصی مانند پزشکی، پرستاری، دندانپزشکی، مامایی، هوشبری و اتاق عمل، مهندس برق، مهندس صنایع، مهندس عمران، مهندس متالوژی، حسابداری، گرافیست، طراح،  نقشه برداری و نقشه کشی، مدیریت ( در حوزه‌های مختلف) همگی جزء مشاغلی هستند که کشورهای پیشرفته به آنها نیاز دارند. سایر شغل های مهارتی که احتیاج به تحصیلات دانشگاهی ندارند و با گذراندن دوره‌های فنی آموخته می‌شوند نیز شانس بالایی برای دریافت ویزای شغلی دارند. از جمله‌ی این مشاغل می‌توان: آرایشگر، کابینت ساز، گچکار، نقاش ساختمان، خیاط ، راننده، کناف‌کار، سنگ کار، جوشکار، عکاس، تعمیرکار ماشین، تعمیرکار لوازم خانگی، نصاب و سرویسکار سیستم های آتش نشانی و …را نام برد.

برای دریافت ویزای مهاجرتی کاری، چند روش وجود دارد که  متداولترین آن گرفتن  دعوتنامه‌‌ی کاری از طریق پیداکردن کارفرما (job offer)، یا ویزای جست و جوی کار کوتاه مدت(job seeker) است.

 

مزایای مهاجرت کاری

 

مهاجرت کاری به کشورهای جهان اول، فرصتی استثنایی برای اشتغالی امن با کسب درآمد عالی را فراهم می‌کند. مهاجرت کاری از بهترین انواع مهاجرت است چرا که امکان اشتغال و کارکردن در کشورهایی با اقتصاد پر رونق ، امتیاز بسیار مهمی است . برای افرادی که فاقد اجازه‌ی کار هستند، درآمدزایی در کشور دیگر، ایجاد چالش می‌کند. وقتی با ویزای شغلی مهاجرت می‌کنید، نیازی به حمایت مالی از طرف خانواده ( از سمت کشور خود ) ندارید و از روز اول روی پای خود می‌ایستید. وقتی درآمد خوبی  داشته باشید و پول کشور ارزش بالایی داشته باشد، اجاره‌ی مسکن، هزینه‌های جاری زندگی، خوراک، پوشاک، هزینه‌ی بیمه، هزینه‌های درمانی، مالیات و … هیچکدام برای شما تبدیل به معزل نخواهد شد. مشکلات و مسائل پیش رو در ساختن یک زندگی جدید، بسیار ساده تر شده و به راحتی حل می‌شود.

کشورهای پیشرفته، اقتصادی قوی دارند و تورم را کاملا مهار کرده‌اند‌. این موضوع سبب می‌شود که قیمت‌ها در رنج ثابتی بماند و افراد به راحتی قدرت خرید ملک، خودرو، آپارتمان، کالاهای لوکس و ملزومات زندگی را داشته باشند.

طبق قوانین در بیشتر کشورها با داشتن ویزای شغلی، می‌توان فرزندان زیر 18 سال و همسر را نیز با خود همراه کرد. همچنین با اشتغال مداوم طی چند سال متوالی، ابتدا اقامت دائم و سپس حق شهروندی به فرد اعطا می‌شود. کار کردن در کشور دیگر، امنیت شغلی بالایی را به ارمغان می‌آورد، به این معنی که در مورد آینده شغل خود، همه‌چیز روشن و واضح است، امکان بیکاری و از دست دادن شغل وجود ندارد‌.

 

معایب مهاجرت کاری

 

  • ناتوانی در فهم و انجام دقیق امور کاری به دلیل تسلط ناکافی به زبان انگلیسی
  • عدم توانایی ارتباط با مشتریان، یا سایر همکاران به دلیل مهارت پایین در Speaking
  • شکاف‌های فرهنگی و تفاوت زیاد در آداب و رسوم
  • نژاد پرستی در رفتار مردم بومی کشورهای اروپایی و آمریکایی
  • احساس شهروند درجه‌ی دوم بودن
  • تفاوت در قوانین مالیات و بیمه
  • دلتنگی و دوری از خانواده
  • تفاوت در آب و هوا

 

 

مهاجرت تحصیلی و کاری  در کشورهای مختلف

 

در این قسمت به معرفی  بهترین کشورها جهت مهاجرت کاری و تحصیلی می‌پردازیم. اگرچه تمام این کشورها  می‌توانند هر دو ویزا را صادر کنند و جزو کشورهای درجه یک جهان برای مهاجرت کاری و تحصیلی هستند اما در ادامه بین امکان کار و تحصیل، راحت ترین روش اخذ ویزا را ذکر کرده‌ایم:

 

کشور مهاجرت کاری مهاجرت تحصیلی
ایالات متحده آمریکا ✔️
دانمارک ✔️
انگلستان ✔️
کانادا ✔️
ایسلند ✔️
استرالیا ✔️
لوکزامبورگ ✔️
ترکیه ✔️
آلمان ✔️
امارات ✔️
ایتالیا ✔️
سوئد ✔️
قطر ✔️
هلند ✔️
نروژ ✔️
بلژیک ✔️
ژاپن ✔️
سوییس ✔️
بحرین ✔️

 

 

جمع بندی

 

مهاجرت کاری و مهاجرت تحصیلی دو نوع از پرطرفدارترین و رایج ترین روش‌های مهاجرت هستند. هرمدام از این روش‌ها، پیش نیاز، مدارک و  فرآیند دریافت ویزای متفاوتی دارند. پس از اخذ هر کدام از این دو ویزا، شرایط فرد مهاجر پس از مهاجرت نیز متفاوت خواهد بود. مهاجرت تحصیلی سختی ها و معایب خاص خود را دارد، اما درس‌خواندن در بهترین دانشگاه‌های جهان امتیازات بی شماری را نیز به همراه دارد. از طرفی دریافت ویزای کاری نیز با وجود طولانی بودن فرآیند پذیرش و مشکلات دیگر، سطح رفاه بالایی را پس از مهاجرت به ارمغان می‌آورد اما در کنار آن معایبی نیز دارد که همگی در مقاله‌ی بالا بررسی شدند.

 

سوالات متداول

 

سوال: آیا مهاجرت کاری از تحصیلی بهتر است؟

پاسخ:خیر، هر کدام از روش‌های مهاجرت معایب و مزایای ویژه‌ی خود را دارد و فرد مهاجر باید با در نظر گرفتن شرایط و امکانات و رزومه‌ی  شخص خودش نسبت به بهترین روش مهاجرت تصمیم بگیرد.

 

سوال: آیا با دریافت ویزای تحصیلی امکان اقامت دائم وجود دارد؟

پاسخ: بله،  در درجه‌ی اول بستگی به قوانین کشور مقصد دارد اما پس از فارغ‌التحصیلی، امکان تغییر در ویزا و در نهایت دریافت اقامت دائم وجود دارد.

 

سوال: آیا امکان تغییر در ویزا ، پس از مهاجرت وجود دارد؟

پاسخ: بله، پس از مهاجرت و شروع تحصیل یا کار، می‌توان به اداره‌ی مهاجرت و سفارت مراجعه کرد و با توجه به قوانین و ضوابط کشور، نسبت تغییر ویزا اقدام کرد.



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.