ماجرای حذف شب یلدا و چهارشنبه سوری از تقویم رسمی کشور!-راهبرد معاصر

دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی در اطلاعیه‌ای با تکذیب حذف دو مناسبت ملی از تقویم رسمی کشور اعلام کرد نه تنها هیچ مناسبتی حذف نشده، بلکه شب یلدا و چهارشنبه سوری با توجه به ویزگی‌های فرهنگی و هویتی ایرانیان به تقویم اضافه شده است. به گزارش راهبرد معاصر؛ در این اطلاعیه آمده است: شورای عالی انقلاب

کد خبر : 429259
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۳:۲۶
ماجرای حذف شب یلدا و چهارشنبه سوری از تقویم رسمی کشور!-راهبرد معاصر


دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی در اطلاعیه‌ای با تکذیب حذف دو مناسبت ملی از تقویم رسمی کشور اعلام کرد نه تنها هیچ مناسبتی حذف نشده، بلکه شب یلدا و چهارشنبه سوری با توجه به ویزگی‌های فرهنگی و هویتی ایرانیان به تقویم اضافه شده است.

به گزارش راهبرد معاصر؛ در این اطلاعیه آمده است: شورای عالی انقلاب فرهنگی هرساله بر اساس مصوبات شورای فرهنگ عمومی، مناسبت‌های جدیدی را با توجه به پیشنهادات اشخاص حقیقی و حقوقی برای درج در تقویم رسمی کشور تایید می‌کند. در همین رایطه شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۸۹۹ مورخ ۱۴۰۲/۷/۱۸ هشت مناسبت برای درج در متن تقویم و پنج مناسبت را برای درج در ضمیمه تقویم رسمی کشور تصویب کرده است.

در ادامه اطلاعیه شورای فرهنگ عمومی بیان شده است: از جمله مناسبت‌های جدید «روز ترویج فرهنگ میهمانی و پیوند با خویشان» است که همزمان با ۳۰ آذر (شب یلدا) و در کنار عنوان شب یلدا است. شب یلدا جزء فرهنگ غنی مردم ایران اسلامی است که نه تنها یک امر ملی است بلکه به خاطر حضور اعضای خانواده‌ها در کنار یکدیگر به عنوان یک امر دینی مورد توجه است.
در پایان این اطلاعیه آمده است: برای استفاده بهینه فرهنگی از روز‌های پایانی سال به ویژه چهارشنبه سوری که در جامعه ایرانی مورد توجه است، مناسبت «روز تکریم همسایگان» برای درج در متن تقویم رسمی کشور در روز سه شنبه آخر سال تصویب شده است.
دو مناسبت فوق با توجه به ویژگی‌های فرهنگی و هویتی ایرانیان به تقویم اضافه شده است. / ایرنا



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۱
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

محمد رضا چیت ساز دوشنبه , ۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۶

یادداشتی درباره مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی(جلسه ۸۹۹ – ۱۴۰۲/۷/۱۸)
در این جلسه ۸ مناسبت برای درج در متن تقویم و ۵ مناسبت برای درج در ضمیمه تقویم رسمی کشور تصویب شده است.
شورای عالی انقلاب فرهنگی در یکی از این مصوبات خود، جشن و آیین کهن‌سال یلدا را، با نام جدیدِ(روز ترویج فرهنگ میهمانی و پیوند با خویشان) معرفی کرده است. باید گفت این اقدام نادرست بوده و پذیرفتنی نیست زیرا:
۱. از دیرباز، جشن و آیین کهن‌سال یلدا، با همین نام یلدا، که معنای آن زایش و زندگانی نو است، شناخته شده و شناخته می‌شود. پرسش این است که اگر شورای عالی انقلاب فرهنگی، به دنبالِ نگهداشت این آیین کهن بود، چرا نامِ ناآشنا و جدیدِ روز ترویج فرهنگ میهمانی و پیوند با خویشان، را بر آن نهاده‌ است؟
۲. آشکار است که پیشنهاددهندگان این مصوبه و تصویب‌کنندگان آن، خواسته‌اند به خیال خود، آیینی کهن‌سال و مردمی را، که از دوران‌های پیش از اسلام بر جای مانده و نامش نیز، کهن‌سال و دیرینه است، به نوعی با آیین‌های پذیرفته‌ شده‌تر امروزی، جایگزین کرده و مثلاٌ ایرانی‌اسلامیش کنند. این فکر، به شدت، ناآگاهی پیشنهاددهندگان و تصویب‌کنندگان این مصوبه را با تاریخ و فرهنگ ایران نشان می‌دهد.
۳. در مصوبه ناپخته شورای عالی انقلاب فرهنگی، برای آیین و جشن یلدا، روز ترویج… آمده است که نادرست است زیرا، یلدا در شب برگزار می‌شود و نه روز.
۴. در مصوبه ناپخته شورای عالی انقلاب فرهنگی، جشن و آیین یلدا را، روز ترویج فرهنگ میهمانی و پیوند با خویشان دانسته‌اند. درست است که در این آیین و جشن، میهمانی و دید و بازدید، انجام می‌گردد اما باید دانست که، ریشه و سرچشمه بنیادین آیین و جشن یلدا، پاسداشت طبیعت، توجه به آغازگری زمستان، توجه به گونه‌ای از گاه‌شماری دقیق خورشیدی در ایران زمین آن زمان و امیدداشتن و چشم به راه بودنِ زایش و آغازگریِ گرما و خورشید است، چرا که از فردای یلدا روزها، آغاز به بلندتر شدن می‌کنند. پس برخلاف باور ناآگاهانه پیشنهاددهندگان و تصویب‌کنندگان این مصوبه، این جشن و آیین کهن‌سال، صرفاً میهمانی دادن و یا پیوند با خویشان نیست.
۵. پیشنهاد موکد می‌شود که شورای عالی انقلاب فرهنگی، این مصوبه ناپخته و ناهمسو با پاسداشت و نگه‌داشت فرهنگ کهن‌سال ایرانی را، بر اساس آگاهی‌های روشن تاریخی و واقعی، تغییر و تصحیح نماید.
۶. دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور نیز، بهتر است به جای توجیه این مصوبه نادرست و غیرفرهنگی، تلاش کند تا این مصوبه ناهمسو با فرهنگ عمومی کشور، هرچه زودتر، تغییر و تصحیح گردد.
دکتر محمد رضا چیت ساز. استاد بازنشسته تاریخ و باستان‌شناسی ایران. ۲۲ آبان ۱۴۰۲