علی صفری، چهارشنبه ۱۷ آبانماه در مراسم رونمایی از ششمین فرش سرگل شهر محلات که با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی، جمعی از شهرداران شهرهای استان و مسئولین محلی برگزار شد، اظهار کرد: نمایشگاه گل و گیاه شهرستان محلات که یکی از باسابقه ترین نمایشگاه های گل کشور است و به دلیل شیوع کرونا متوقف شده بود، در سال آینده احیا شده و به بهترین نحو برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: از ۱۲ زنجیره ارزش استان که ۶ زنجیره آن مربوط به بخش کشاورزی بوده، ۳ زنجیره متعلق به شهرستان محلات است که شامل گل، سنگ و ماهیان زینتی میشود. برخی از حلقههای این زنجیرهها باید تقویت شود. تولید به عنوان حلقه اول زنجیره گل با سابقه بیش از ۷۰ ساله در داخل و بیرون از این شهرستان نهادینه و ترویج شده است.
وی افزود: یکی از مشکلاتی که در تمامی حوزهها در زمینه تولید وجود دارد، بهرهوری است و مسئله بهرهوری در بخش کشاورزی بیشتر نمود پیدا میکند. اگرچه استان مرکزی در بحث محصولات اساسی به خودکفایی رسیده است اما در بحث بهرهوری آب با مشکلاتی مواجه هستیم.
صفری گفت: یکی از اقدامات مورد نیاز برای افزایش بهرهوری تولید، کشت گلخانهای است. استان مرکزی در زمینه بخش زیر کشت گلخانهای رتبه پنجم و در زمینه تولید گل و گیاه رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده است. اگرچه شهرستان محلات در زمینه تولیدات گلخانهای پیشرفتهای چشمگیری داشته اما به میزان ایدهآل نرسیده است.
وی اظهار کرد: اگرچه پایانه صادراتی گل و گیاه با همت تعاونی گل و گیاه و بخش دولتی راهاندازی شده است اما مشکلات و موانع آن باید برطرف شود. اقدامات اولیه راهاندازی مرکز تحقیقات ماهیان زینتی شهرستان محلات انجام شده و امیدواریم تا دهه فجر عملیاتی شود.
وی با اشاره به ظرفیت بالای اقدامات علمی در پژوهشکده گل و گیاه محلات، اظهار کرد: تاکنون از تمامی ظرفیتهای این پژوهشکده به صورت بهینه استفاده نشده است که امیدواریم در سالهای آینده این ظرفیت عملیاتی شود. ضروری است تا فرهنگ تحقیق و پژوهش در میان گلکاران توسعه پیدا کند و پتانسیل موجود در این زمینه فعال شود.
وی ادامه داد: اگرچه پایانه صادراتی شکل گرفته است اما فرایند صادرات به خوبی انجام نمیشود که علاوه بر ضرورت ارتقای کیفیت محصولات به منظور افزایش بازارپسندی، مشکلات ساختاری نیز در این زمینه وجود دارد. حلقه حمل و نقل در ارتباط با گل و گیاه نیز ضعیف است که باید تقویت شود.
وی افزود: گل و گیاه شهرستان در حال حرکت به سمت پیشرفت است که باید سرعت آن را افزایش داد. گل و گیاه از معدود بخشهایی است که شاهد رکود در آن نبودهایم چراکه از نظر کیفی و کمی در حال توسعه است.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به دست و پاگیر بودن برخی قوانین در حوزه کشاورزی گفت: دولت باید به سمت اصلاح این قوانین حرکت کند تا شاهد رونق هرچه بیشتر این بخش باشیم.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰