یوسف یوسفی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، ۱۵ آبان ماه در آیین رونمایی از پوستر چهارمین جشنواره ملی عکس تالاب و کویر میقان اظهار کرد: از خرداد سال جاری جلسات متعددی در راستای برگزاری این جشنواره داشتیم و هدف از برگزاری این جشنواره، فرهنگ سازی در حوزه محیط زیست است.
یوسفی با بیان اینکه برای شناخته شدن ظرفیت تالاب میقان نیاز است چنین جشنوارههایی برگزار شود تصریح کرد: شاخصهایی که در منطقه میقان هست در سطح دنیا منحصر به فرد است. مثلا بر اساس مطالعات دانشگاه آزاد، گیاه قره داغ کویر میقان میتواند تا ۴۸ تن شنهای روان را تثبیت کند که بسیار منحصر به فرد است.
وی با بیان اینکه کویر میقان محیطی مناسب برای مطالعات علم نجوم نیز هست افزود: اقدامات بیولوژیکی که در سطح دنیا به صورت تئوریک انجام میشود در کویر میقان به صورت عملی انجام شده است. شاخصهای جانوری و حیات وحش میقان نیز در دنیا قابل توجه است.
یوسفی با بیان اینکه عکاسی به کمک دستگاه اجرایی میآید و منجر به دیده شدن چالشها میشود گفت: برای اینکه نتیجه این جشنواره بهتر دیده شود ما امسال توجه و حساسیت بیشتری نسبت به جشنواره داریم. در جشنواره قبلی اختتامیه نداشتیم ولی این جشنواره قرار است بدون کم و کاست برگزار شود و الگویی برای جشنوارههای بعد باشد.
وی با اشاره به نامگذاری ۱۵ آبان ماه به نام روز درنا گفت: از سال ۱۳۸۸ با توجه به پیگیریهایی که سازمانهای مردم نهاد در سراسر کشور داشتند و بحث مهاجرت درنا به تالاب های کشور را رصد میکردند و به دلیل اینکه مهاجرت جمعیت درنا در این فصل بیشتر بوده، این روز به عنوان روز درنا نامگذاری شد و اقداماتی در دست داریم تا روز بینالمللی درنا را بتوانیم ثبت کنیم.
علی اصغر یوسفی، دبیر چهارمین جشنواره ملی عکس تالاب و کویر میقان نیز اظهار کرد: این جشنواره به همت موسسه فرهنگی و هنری فرهنگ گستر خلاق برگزار میشود که جمعی از عکاسهای اراک در این موسسه فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه ما سعی داریم تالاب میقان اراک را به برندی کشوری تبدیل کنیم ادامه داد: این جشنواره شامل دو بخش است که بخش اصلی مربوط به تالاب و کویر میقان و بخش جنبی مربوط به کل تالابهای ایران است. داوران این جشنواره نیز “بردیا سعادت، ساسان نژادی و امیر قادری” از عکاسان ملی و بینالمللی هستند.
دبیر این جشنواره افزود: خوشبختانه در هر دوره از این جشنواره نسبت به دوره قبل اسپانسرهای بیشتری به ما کمک کردهاند که باعث شده هر دوره جشنواره ارتقا پیدا کند. یکی از اهداف ما این است که جامعه حرفهای عکاسی را ترغیب کنیم تا به موضوع جشنواره بپردازند.
وی با اشاره به شرکتها و دستگاههای همکار در برگزاری این جشنواره تصریح کرد: شرکتهای املاح معدنی، گام اراک، هپکو، نفت پاسارگاد، رنگ روناس، اسپادانا قیر دلیجان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل میراث فرهنگی و اداره کل محیط زیست استان مرکزی در این جشنواره مشارکت دارند.
وی با اشاره به موضوعات این جشنواره گفت: جاذبهها و چشم اندازهای تالابها، حیات وحش و گنجینههای زیستی تالابها و روابط تعاملی و مخرب انسان با تالاب از موضوعات این جشنواره هستند.
یوسفی با بیان اینکه نمایشگاه آثار این جشنواره در گالری اداره کل ارشاد برگزار خواهد شد گفت: هرساله به لحاظ کمی و کیفی آثار جشنواره، رشد قابل توجهی داشتیم. همچنان پتانسیل تصویری تالاب فراوان است چراکه گونههایی که در تالاب میقان هست در کشور منحصر به فرد است و این جشنواره میتواند بحث تبلیغی خوبی برای شهر اراک و استان مرکزی باشد.
وی با درخواست از صنایع استان مرکزی برای مشارکت بیشتر در این جشنواره اظهار کرد: متاسفانه اکنون زیرساخت حضور عکاسان بین المللی را به دلیل مشکلات مالی در جشنواره نداریم و امیدواریم با مشارکت و کمک مالی صنایع استان بتوانیم دورههای بعد را به صورت بینالمللی برگزار کنیم.
یوسفی تصریح کرد: برای این دوره از جشنواره به شورای شهر و شهرداری اراک پیشنهاد دادم که به صورت رایگان عکسها را اکران شهری کنیم ولی متاسفانه فعلا استقبالی از طرف آنها نشده است. از بسیاری از صنایع نیز درخواست همکاری کردیم ولی متاسفانه مشارکت خیلی خوبی از طرف صنایع صورت نگرفت.
وی با بیان اینکه آخرین تاریخ ارسال آثار ۱۵ دی ماه است گفت: داوری آثار تا ۲۰ دی ماه صورت میپذیرد و در دهه سوم دی ماه برگزاری نمایشگاه و اختتامیه جشنواره را خواهیم داشت.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰