فهرست کشورهای طرف لغو روادید نهایی نشده است

معاون گردشگری با این پیش‌بینی که شمار گردشگران ورودی به ایران تا پایان سال به شش میلیون نفر می‌رسد، درباره سیاست لغو یک‌طرفه روادید ایران برای جذب گردشگران خارجی، گفت: فهرست نهایی کشورها برای لغو روادید یکطرفه پس از تصویب در دولت مشخص می‌شود. به گزارش ایسنا، علی‌اصغر شالبافیان ـ معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی،

کد خبر : 420550
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۴
فهرست کشورهای طرف لغو روادید نهایی نشده است



معاون گردشگری با این پیش‌بینی که شمار گردشگران ورودی به ایران تا پایان سال به شش میلیون نفر می‌رسد، درباره سیاست لغو یک‌طرفه روادید ایران برای جذب گردشگران خارجی، گفت: فهرست نهایی کشورها برای لغو روادید یکطرفه پس از تصویب در دولت مشخص می‌شود.

به گزارش ایسنا، علی‌اصغر شالبافیان ـ معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ در گفت‌وگویی تلویزیونی، بر وضعیت سفر گردشگران خارجی به ایران مروری داشت و گفت: پس از شیوع ویروس کرونا در شهریور سال ۱۴۰۱ روند صعودی ورود گردشگران خارجی به کشور را شاهد بودیم، به نحوی که آن زمان‌ حدود ۴۱۷ هزار گردشگر ورودی داشتیم، به‌ویژه که لغو روادید با عراق را نیز انجام شده بود، اما با وقایعی که (در آن مقطع زمانی) اتفاق افتاد این روند کاهش محسوسی پیدا کرد.

او ادامه داد: تعداد زیادی گردشگر ورودی از جمهوری آذربایجان داشتیم که به دلیل مسائل مختلفی که وجود دارد، این آمار به یک‌دهم کاهش پیدا کرد. با ملاحظات برای صدور روادید گردشگران کشور همسایه عملاً تعداد گردشگران ورودی از آن هم ۵۰۰ هزار نفر کاهش پیدا کرد، اما این روند در اواخر سال با اقدامات انجام گرفته بهتر شد.

به گفته معاون گردشگری، در هفت‌ماه سال ۱۴۰۲ حدود سه میلیون و ۹۰۰ هزار گردشگر به ایران وارد شده‌اند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۴ درصد رشد داشته است.

شالبافیان با اشاره به اثر لغو یکطرفه روادید ایران با چین بر روابط گردشگری این کشور، اظهار کرد: همکاری با کشور چین و لغو روادید با این کشور از طریق قرار گرفتن ایران در فهرست ۲۰ مقصد گردشگری چین، بی‌تأثیر نبود. لغو روادید گروهی با روسیه نیز که دو ماه از اجرایی شدن آن می‌گذرد انجام شده است.

او ادامه داد: ما طرح تردد گردشگران کشورهای همسایه را با خودرو شخصی اجرا کرده‌ایم. البته لغو روادید (یکطرفه) با ۶۰ کشور نیز در دستور کار است. پیش‌بینی می‌شود با روند رو به رشدی که در جذب گردشگران خارجی داریم به استثناء بازارهایی که در حال حاضر مبادلات گردشگر با آن‌ها کاهش محسوس داشته است، تا پایان سال میزبان حدود شش میلیون گردشگر خارجی باشیم.

معاون گردشگری افزود: لغو روادید یک‌طرفه سیاست کشورها برای جذب گردشگران است. یکی از برنامه‌هایی که دستگاه دیپلماسی کشور می‌تواند دنبال کند بحث اجرایی کردن لغو روادید دوطرفه است. طرحی که وزارت میراث فرهنگی داده بیش از ۶۰ کشور است، اما دستگاه‌های مسئول باید آن را بررسی کنند و فهرست نهایی پس از تصویب در دولت مشخص می‌شود.

در این زمینه بخوانید:

موافقت دولت با لغو روادید برخی کشورها

شالبافیان در ادامه بیان کرد: بازار گردشگری دنیا مبتنی بر بازار کشورهای همسایه است. ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست. گردشگری درون‌منطقه‌ای است، از این رو بسیاری از گردشگران سلامت از کشورهای همسایه به ایران سفر می‌کنند. بنابر اعلام وزارت بهداشت نیز از بین بیش از چهار میلیون گردشگری که در کل سال وارد ایران شدند یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر با هدف گردشگری سلامت به ایران آمدند. بنابراین غیر از هدف تفریح و زیارت گردشگران با هدف سلامت هم سفر کرده‌اند.

او اظهار کرد: موضوع فصلی بودن در آمار گردشگران ورودی بی‌تأثیر نیست. اگر روند رو به رشد ادامه پیدا کند به بازیابی قبل از کرونا می‌رسیم و آمار گردشگران ورودی به قبل از این همه‌گیری برمی‌گردد. با بهبود روابط سیاسی با برخی از کشورهای منطقه، آمار گردشگران این کشورها جایگزین کشورهایی می‌شود که از آنها ورودی کمتری داریم.

معاون گردشگری یادآور شد: برای تشویق جذب گردشگران ورودی، جوایز صادراتی پس از ۱۴ سال احیا شد و به فعالان این حوزه جوایزی داده شد و صادرکنندگان نمونه گردشگری مورد تقدیر قرار گرفتند. همچنین برای بهسازی تصویر درست از ایران، در نظر گرفته شده تا هزینه تولید محتوای گردشگری به زبان‌های خارجی از هزینه مالیات کسر شود. این تسهیلات نه فقط برای فعالان گردشگری، بلکه برای همه فعالان اقتصادی است.

شالبافیان در پاسخ به این پرسش که تا پایان سال برنامه هفتم باید سالانه ۱۵ میلیون مسافر داشته باشیم، ولی الان تا پایان سال باید میزبان ۶ میلیون گردشگر باشیم آیا زیرساخت‌های کشورمان اجازه میزبانی از این تعداد را می‌دهد؟ گفت: یکی از دغدغه‌های اصلی که وجود داشته و دارد درباره همین زیرساخت‌هاست. یکی از مصوبات خوب، اختصاص بخشی از اعتبارات تملک دارایی برخی از استان‌ها در حوزه زیرساخت‌های گردشگری است که جهش قابل توجهی را در تخصیص اعتبارات استانی به گردشگری داشت.

او افزود: در دو سال اخیر یک هزار و ۲۶۵ پروژه با حجم سرمایه‌گذاری بیش از ۳۱ هزار میلیارد تومان افتتاح شد. یکی از دلایل افتتاح آنها تکمیل زیرساخت‌های گردشگری با پیشرفت فیزیکی بالا از طریق همین مصوبات بود. به همین منظور دولت موضوع را در قانون بودجه ۱۴۰۲ تکرار کرد و موجب شد حجم مشارکت خوبی توسط استانداران شکل بگیرد. حجم پروژه‌های گردشگری در دست اقدام دو هزار و ۵۸۰ پروژه است که بخشی از نقص‌های زیرساخت‌ها از طریق همین پروژه‌ها تکمیل می‌شود.

معاون وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: یکی از برنامه‌هایی که دنبال شد، تخصیص اعتبار به نوسازی و بازسازی پروژه‌های موجود است. در برخی از استان‌ها به‌ویژه استان‌های بزرگ که با چالش تخصیص زمین مواجه هستند، به‌ویژه در شهرهایی مثل اصفهان و یزد و تهران، یکی از راه‌های جبران بازسازی تجهیزات موجود است. تا هم از فعالان حوزه حمایت کند و هم جبران‌کننده نبود زمین مناسب در برخی از نقاط شهری باشد.

شالبافیان در ادامه به برخی دیگر از احکام برنامه هفتم توسعه برای تشویق صنعت گردشگری اشاره کرد و افزود: برای تکمیل زیرساخت‌های گردشگری در حوزه تفریحی با پیشنهاد دولت و تصویب مجلس، همه هزینه‌های واردات تفریحی، خودروهای ویژه گردشگری و قایق‌های گردشگری از پرداخت گمرک ورودی معاف است. این مشوقِ جدی دولت بود و در بقیه احکام نیز همین‌طور است. مصوبه خوب مجلس با همکاری سازمان برنامه و بودجه بحث مشوق‌ها بود. توجه به ابلاغیه رهبر معظم انقلاب در سیاست‌های کلی برنامه هفتم، بند مستقلی برای اقتصاد دریامحور و گردشگری ایجاد شد که فعال کردن گردشگری ساحلی و دریایی را به دنبال دارد. دو حکم در برنامه هفتم آمده که یکی از آنها فرایند صدور تصمیم برای پروژه‌های دریایی و ساحلی را با تفویض اختیار به استانداران تسهیل می‌کند.

او اضافه کرد: یکی دیگر از مشوق‌هایی که در نظر گرفته شده بحث تأسیسات ترکیبی است. برخی از تسهیلات مالی که اختصاص داده می‌شود از نظر فرایند تخصیص اعتبارات زمان‌بر است. در تأسیسات ترکیبی امکان ایجاد تأسیسات گردشگری در کنار کاربری‌های اداری و تجاری تصویب شد. این روش تأمین مالی جدید است که در گردشگری به وجود آمد.

شالبافیان همچنین گفت: پلیس راهور دغدغه‌های ایمنی خود را دارد؛ کارگروهی شکل گرفت و در طول ۵ ماه گذشته در حال ساماندهی کمپرها و کاروان‌هاست، چون باید خرید و فروش آنها نظام‌مند شود.

انتهای پیام



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.