رضا نجفی، معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه صبح امروز (سهشنبه) در حاشیه مراسم گرامیداشت روز سازمان ملل متحد که در دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه برگزار شد، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه متاسفانه کشورهایی که مسیر و مرز ارتباطی با غزه دارند تحت فشار قدرتهای بزرگ و به خصوص آمریکا به عنوان بزرگترین پشتیبان رژیم صهیونیستی در این جنگ به حساب میآید قرار گرفتهاند؛ گفت: در این موضوع مهمترین وظیفه بر عهده شورای امنیت سازمان ملل است که وظیفه حفظ صلح و امنیت در سطح جهان را بر عهده دارد ،اما شاهد بودیم که هفته گذشته قطعنامهای را که برزیل آن را تهیه کرده بود نتوانست با وتو کردن آمریکا به نتیجه برسد.
معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه تصریح کرد: این اقدام آمریکا در وتو کردن قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی موضوع جدیدی نیست و در ۷۵ سال اخیر بارها در مجامع بینالمللی و به خصوص شورای امنیت از این رژیم حمایت کرده است.
نجفی تصریح کرد : مانع اصلی در این مسئله سیاستهای آمریکا در حمایتهای کورکورانه از رژیم صهیونیستی است. در قطعنامهای که آمریکا تهیه کرده حتی درخواست آتش بس هم نکردهاند تا آتشبس بشردوستانه برقرار شود و مردمی که زیر بمبارانها هستند و خانههایشان تخریب شده و دسترسی به غذا، آب و دارو ندارند ، بتوانند ساعاتی از زیر بمباران رژیم صهیونیستی رهایی پیدا کنند.
وی ادامه داد: این آزمون، آزمون بزرگی برای سازمان ملل و به خصوص شورای امنیت است، البته ما تجربه تلخ شورای امنیت را داریم، آن زمانی که ارتش صدام با بمبهای شیمیایی شهرهای مختلف ما و نظامیان و غیرنظامیان ایران را بمباران میکرد و ۱۰ هزار نفر شهید و ۷۰ هزار نفر جانباز شیمیایی نتیجه آن جنایت ها است، اما در همان زمان با آنکه جهان میدانست چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است، اما آمریکا و متحدین آن مانع از طرح شدن این موضوع در شورای امنیت شدند و بنابراین شورای امنیت حتی یک قطعنامه هم علیه صدام صادر نکرد.
معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه افزود: متاسفانه سازمان ملل به عنوان ابزاری در راستای تامین اهداف سیاسی آمریکا بدل شده است.
نجفی در خصوص پیگیری حقوقی و دیپلماتیک دستگاه دیپلماسی در راستای تامین حقوق فلسطینیان گفت: ما از هر ابزاری که در اختیار داشته باشیم استفاده میکنیم. همانطور که میدانید جلسه فوق العاده کمیته اجرایی سازمان همکاری اسلامی که به تازگی در جده برگزار شد، ابتدا از طرف ایران موضوعیت برگزاری این نشست مطرح شده بود.
وی ادامه داد: در بیانیه پایانی این نشست بر لزوم کمک رسانی به مردم غزه تاکید شد و همچنین سازمان همکاری اسلامی درخواست برگزاری اجلاس ویژه مجمع عمومی سازمان ملل را داشته است که قرار است پنجشنبه این هفته برگزار شود.
معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه تصریح کرد: تاکنون بخش محدودی از کمکها توانسته به غزه ارسال شود، چرا که تنها راهی که موجود است کشور مصر است که این کشور هم تحت فشارهای مختلفی است و اجلاسی هم که اخیرا در مصر برگزار شد شاهد بودیم که به شکست انجامید و اینها نشان دهنده این است که مانع اصلی در نرسیدن کمکهای بشردوستانه به مردم غزه آمریکا و رژیم صهیونیستی هستند.
311311
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰