به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، آیین پایانی بخشهای مختلف بیست و یکمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی شامگاه سه شنبه یازدهم مهر با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی، زنگانه استاندار گلستان، محمود سالاری معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اسرافیل فرجاللهی مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران، محمد رعیت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان در تالار فخرالدین اسعدگرگانی شهر گرگان آغاز شد.
در ابتدای این مراسم بعد از تلاوت قرآن و سرود ملی کشورمان و پخش نماهنگی به مناسبت میلاد حضرت محمد (ص) گروه هنرمندان استان البرز متشکل از علی صابر از پیشکسوتان هنر شبیه خوانی، امیرحسین زارغ نوازنده تمبک، محمد حاجی محمدی نویسنده، کارگردان و بازیگر نمایش هایی آیینی، مرشد زورخانه مهدی روشنی به اجرای برنامه پرداختند.
محمدرعیت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان و قائم مقام دبیر جشنواره در این مراسم با تبریک فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت محمد(ص) و ارائه گزارشی از فعالیت های ستاد اجرایی استان گلستان در ایام جشنواره گفت: «استان گلستان به یمن اعتماد مدیرکل هنرهای نمایشی میزبان اجراهای صحنهای جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی بود. فضایی که با حضور بزرگان عرصه این هنر ارزشمند شرایطی را فراهم ساخت که به واسطه حضور این هنرمندان ارزنده بتواند به ارائه ظرفیت های فرهنگی هنری این منطقه بپردازد. کما اینکه برگزاری جشنواره موسیقی نواحی در سال گذشته ، برگزاری جشنواره منطقه ای تئاتر و برگزاری این دوره از جشنواره نمایش های آیینی نشان دهنده ظرفیت و همت بالای دست اندرکاران عرصه فرهنگ و هنر در فضای هنری کشور است.»
او افزود: «استان گلستان این آمادگی را دارند که فعالیت های دیگرعرصه هنر را نیز میزبانی کند. این در حالی است که پیشنهاد برگزاری رویداد بینالمللی بانوان هنرمند جهان اسلامی هم یکی از این طرح ها و ایده هاست که امیدوارم به واسطه حمایت وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز این میزبانی برای ما شکل اجرایی به خود پیدا کند.»
پس از صحبتهای رعیت با پخش تصاویری، یاد و خاطره مرحوم فردوس کاویانی بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون کشورمان گرامی داشته شد.
احمدجولایی دبیر بیست و یکمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی سنتی نیز در این آیین ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری جشنواره توضیح داد: «هنرمندانی در این دوره از جشنواره شرکت کردند که همگی تلاش داشتند به بهترین شکل ممکن تنور جشنواره را گرم نگه دارند. این در حالی است که ما برای برگزاری این دوره، با محدودیتهای زمانی فراوانی رو به رو بودیم اما خوشبختانه با تلاش همه همکارانم اتفاقات خوبی برای این رویداد افتاد.»
او با اشاره به شعار جشنواره امسال گفت: «آیین، سنت، سرمایه ملی مهم ترین کلید واژهای بود که امسال برای برگزاری این جشنواره تلاش کردیم به تحقق آن کارهایی را انجام دهیم. از این جهت حضور این رویداد در استانهای آذربایجان شرقی، گلستان، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی و مرکزی تلاشی برای تحقق این شعار و کلید واژه عدالت فرهنگی بود.
این پژوهشگر عرصه تئاتر با ابراز خرسندی از تتوع اجراهای این دوره از جشنواره گفت: «از دیگر نکاتی که در این دوره برای ما اهمیت داشت، حضور کشورهای خارجی در جشنواره بود که برای ما بسیار ارزشمند است. شرایطی که میتواند دربرگیرنده ویژگیهای ارزشمندی پیرامون حوزه جغرافیای فرهنگی ایران عزیز باشد.»
جولایی در بخش پایانی صحبتهای خود از تمامی دستاندرکاران برگزاری جشنواره نمایشهای آیینی سنتی گفت: «این جشنواره با مشکلات بسیاری رو به رو بود اما به همت همه عزیزان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران استانی شرایطی ایجاد شد که این دوره از جشنواره به خوبی برگزار شود.»
پخش کلیپی از روند آماده سازی و اجرایی بیست و یکمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی بخش دیگر مراسم اختتامیه را تشکیل میداد.
علی محمد زنگانه استاندار گلستان هم در این مراسم ضمن تشکر از دست اندرکاران برگزاری این دوره از جشنواره گفت: «از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکارانشان تشکر میکنم که استان گلستان را برای برگزاری این رویداد ملی انتخاب کردند. من میدانم تشخیص آقای وزیر بسیار خوب است که استان گلستان را برای میزبان بخش صحنهای جشنواره انتخاب کردند. من که برخاسته از مردم شریف استان گلستان هستم خوب میدانم که مردم عزیز این استان مردمان دوراندیش و فرهیختهای هستند که همواره حامی فرهنگ و هنر این سرزمین بودند. اتفاقا به همین جهت است که این استان عزیز برای میزبانی از جشنواره نمایش های آیینی و سنتی انتخاب شد.»
او افزود: «یکی از ابزار توسعه، توسعه فرهنگی است و من بسیار خرسندم که به واسطه این شرایط فضایی فراهم شد که جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی سنتی در استان گلستان برگزار شود. امیدوارم هنرمندان و مهمانان شرکت کننده در این مدت از شرایط میزبانی ما رضایت داشته باشند و ما بتوانیم در آینده نیز میزبان اهالی فرهیخته عرصه فرهنگ و هنر باشیم.»
قدردانی از مدیران ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استانهای برگزار کننده جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی بخش بعدی مراسم اختتامیه را تشکیل میداد که در این بخش از محمدرعیت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان و قائم مقام دبیر جشنواره، احمدی فراد مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری، تقی صادقی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان شمالی، سیدمحمد حسین بلاغی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی و محمودی فر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در حضور علی محمدزنگانه استاندار گلستان، محمود سالاری معاون امور هنری وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی و کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قدردانی به عمل آمد.
بخش بعدی مراسم اختتامیه بیست و یکمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی به قدردانی از نماینده گروههای شرکت کننده در بخش ویژه این دوره اختصاص داشت که در این بخش با حضور استاندار گلستان، سیدالنگی شهردار گرگان، شکری نیا مدیرکل صدا و سیما استان گلستان، اسرافیل فرج اللهی مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران، محمود سالاری و کاظم نظری از هنرمندان شرکت کننده در جشنواره قدردانی شد.
علی یداللهی کارگردان نمایش «شنگرف» از تهران، هاشم مهری کارگردان نمایش «خان نهم» از خوزستان، محدثه مهرپویان کارگردان نمایش «موکه مه کنجکه تونوم» از سیستان و بلوچستان، محمد حاج محمدی کارگردان نمایش «تقلید نامه» از البرز، ناصر آویژه کارگردان نمایش «بالاتراز سیاهی» از تهران، ساسان شکوریان کارگردان نمایش «شاماران» از خوزستان، حامد شیخی کارگردان نمایش «داش آکل به روایت نوچه کاکا رستم» از تهران، مهدی فتحی کارگردان نمایش «پری» از البرز و رضا آقایی کارگردان نمایش «فین جین» از یزد هنرمندانی بودند که در این بخش از مراسم از آنها تقدیر شد.
اجرای آیین «هوده خوانی» با هنرمندی معصومه قره چه، «ذکرخنجر» به سرپرستی حاجی محمد ابری و آیین «چکه سماع» با هنرمندی گروه «نجوای کتول» به سرپرستی محمدرضا برزگر بخش بعدی مراسم اختتامیه بیست و یکمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی را تشکیل میداد.
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه بیست و یکمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی که روز سهشنبه یازدهم مهر در تالار فخرالدین اسعد گرگانی شهر گرگان برگزار شد، با قدردانی از دست اندرکاران برگزاری این رویداد نمایشی بیان کرد: «شهر گرگان یکی از مظاهر وحدت ملی و انسجام ایرانی است که به واسطه مردمان فرهنگ دوست تبدیل به استان فرهنگ و هنر شده است. مردمانی که در نهایت مهر و ضفا در ذیل ایران فرهنگی بزرگ زندگی می کنند و من خدای بزرگ را به واسطه این نعمت وحدت منسجم شاکرم.»
او افزود: «به اعتقاد من تجربه برگزاری جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی سنتی به تجربه نوینی تبدیل شده که با همراهی استانهای مختلف و همت هنرمندان داخلی و خارجی شرکت کننده کار مهمی را به سامان رساندند. بدون تردید چنین اقداماتی جای قدردانی ویژه دارد که باید از همه دست اندرکاران این رویداد تشکر کرد. در این زمینه حضور موثر استاندار گلستان، نمایندگان مردم این استان در مجلس شورای اسلامی ، معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل هنرهای نمایشی توانست نقش بسیار موثری را در برگزاری هرچه بهتر این رویداد فراهم سازد.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: «خوشحالم که شعار عدالت فرهنگی در جای جای کشور خود را نشان داده است. چارچوبی که آمار خوب تماشاگران جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی مایه دلگرمی و در راستای تحقق این شعار است. خوشبختانه مردم عزیز کشورمان به شدت به آیینها و هنرهای اصیل خود احترام میگذارند و دوست دارند این هنرها ترویج پیدا کنند. ما هم در همه حوزههای مختلف فرهنگی هنری کشور تلاش میکنیم تا این داراییهای عظیم حفظ شود. این سرمایهها با هیچ چیز دیگری قابل مقایسه نیست و هرچه قدر این دارایی پر رنگ تر باشد جامعه نیز با شرایط پرامیدی به راه خود ادامه میدهد. مسیری که خیلی ها تلاش میکنند این شرایط در فضای رخوت انگیزی هدایت شود چون میدانند اگر سرعت در این مسیر باشد کشور به قله پیشرفت میرسد.»
اسماعیلی گفت: «ما باید به ظرایف مختلف حوزه هنر توجه داشته باشیم. سیاست ما گسترش فرهنگ و هنر کشور است اما سیاست بدخواهان خاموشی این عرصه است. خوشبختانه ما در مقابل این نگاه منفی پرونده و کارنامه روشنی داریم و توانسته ایم به واسطه همراهی هنرمندان شریف کشورمان نشاط را در حوزه فرهنگ و هنر کشور بازیابی کنیم. مسیری که این روزها دوباره رونق را به فرهنگ و هنر کشور برگردانده و روزهای کم نظیری را برای ما فراهم ساخته است.»
رئیس شورای عالی هنر در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به تلاش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در افزایش بودجه فعالیتهای هنری استانها در سه حوزه تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی گفت: «چندی پیش جناب سالاری به من گفت که در ادامه حمایتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از انجمن سینمای جوان استانها بتوانیم شرایطی را برای حمایت مالی از حوزههای تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی استانها فراهم کنیم. شرایطی که امیدوارم به زودی برای هر سه گروه بودجه مستقلی را به استانها اختصاص داده و همه انجمنهای هنری را تقویت کنیم. در این زمینه به زودی خبرهای دقیق و جزییتر در این زمینه از سوی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام میشود تا به امید پروردگار بتوانیم شاهد تحولات خوب و موثری در حوزه فرهنگ و هنر کشورمان به واسطه حضور هنرمندان ایران زمین باشیم.»
او در بخش پایانی صحبتهای خود از تمامی دست اندرکاران جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی در بخشهای مختلف قدردانی کرد.
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این مراسم ضمن قدردانی از ستاد برگزاری این دوره از جشنواره در تهران و سایر استان های کشورمان به تشریح اقدامات وزارت فرهنک و ارشاد اسلامی در حوزه حمایتهای استانی سخن گفت.
پس از صحبت های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نوبت به تجلیل از هنرمندان پیشکسوت آیینی و سنتی کشور در حضور غلامرضا منتظری نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی، محمد رعیت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان، احمد جولایی دبیر جشنواره نمایشگاهی آیینی و سنتی و کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید.
اصغر تشکری از خراسان رضوی، پرویز سنگ سهیل از مازندران، تقی نصیری از گلستان، محمدحسین خطیب از بوشهر، مرحوم عطاالله صفی پور از گلستان، سیدحمزه حسینی از گلستان، مرحوم نورمحمد اسکندری از گلستان، حسن رستمانی از گلستان، داوود سعیدی از گلستان از جمله هنرمندانی بودند که نکوداشت آنها در مراسم اختتامیه برگزار شد.
این در حالی است که از نمایندگان گروههای نمایشی کشورهای تاجیکستان، ارمنستان و چین نیز در مراسم اختتامیه قدردانی شد.
براساس این گزارش تقدیر از نمایندگان گروههای شرکت کننده جشنواره در «بخش آزاد» بخش دیگری از مراسم اختتامیه جشنواره را تشکیل می داد که در این بخش از علی آزادنیا کارگردان نمایش «آخرین بازی» از خراسان رضوی، کفایت جادری کارگردان نمایش «گلزخم» از خوزستان، کاوه مهدوی کارگردان نمایش «در انتظار گورو» از تهران، «فهیمه علی آبادی کارگردان نمایش «مجلس آهوخوانی» از تهران، شاپور ترکمن سرایی کارگردان نمایش «جیک و بوک» از خراسان رضوی، عبدالمحمد انصاری کارگردان نمایش «دلدشو» از بوشهر، سارا یزدانی کارگردان نمایش «اودنگ» از مازندران، شهروز ابری کارگردان نمایش «آتلان از سرزمین شمالی » از گلستان قدردانی به عمل آمد.
بیست و یکمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی با دبیری «احمد جولایی»، از یکم تا یازدهم مهر، در بخشهای «رادیو تئاتر» و «نمایشگاه هنرهای نمایشی» به میزبانی تهران، «صحنهای» (ویژه-آزاد) و «بینالملل» به میزبانی استان گلستان (گرگان و کردکوی)، «شبیهخوانی» به میزبانی استان مرکزی (تفرش)، «نمایشهای فردی، نقالی، روایتهای ملی و کارآواها» و «معرکهها، آیینها و بازیهای نمایشی» به میزبانی استان چهارمحال و بختیاری (شهرکرد، بروجن و جونقان) ، «سمینارهای پژوهشی» و «نمایشنامهنویسی» به میزبانی آذربایجان شرقی (تبریز) به پایان رسید.
۵۷۵۷
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰