احساس می‌کنم آدم بدی هستم؛ چه کنم؟

همه ما گاهی روزهای بدی را از سر می‌گذرانیم همه ما اشتباه می‌کنیم، اما آیا این به‌معنای بدبودن ماست؟ در ادامه، به این سؤال پاسخ می‌دهیم و راهکارهایی برای مواجهه با این حس منفی ارائه می‌کنیم. اگر احساس می‌کنید آدم بدی هستید، شاید به‌تازگی درگیر مسئله‌ای شده باشید که مقصر آن شما بوده‌اید. همچنین حس

کد خبر : 390799
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۸:۰۱
احساس می‌کنم آدم بدی هستم؛ چه کنم؟


همه ما گاهی روزهای بدی را از سر می‌گذرانیم همه ما اشتباه می‌کنیم، اما آیا این به‌معنای بدبودن ماست؟ در ادامه، به این سؤال پاسخ می‌دهیم و راهکارهایی برای مواجهه با این حس منفی ارائه می‌کنیم. اگر احساس می‌کنید آدم بدی هستید، شاید به‌تازگی درگیر مسئله‌ای شده باشید که مقصر آن شما بوده‌اید. همچنین حس شما ممکن است بیانگر مشکل جدی‌تری باشد که باید به فکر رفع آن باشید. در ادامه با اصطلاح «آدم بد» آشنا می‌شویم و سپس صفاتی را معرفی می‌کنیم که بیشتر در افرادی با رفتار آسیب‌زننده دیده می‌شوند. درنهایت شما را راهنمایی می‌کنیم تا متوجه شوید ریشه این حس کجاست.

آدم بد به چه کسی می‌گویند؟

برخی‌ فردی با رفتارهای خشونت‌آمیز و آسیب‌زننده را آدم بد می‌خوانند و بعضی دیگر آدم بد را به‌گونه دیگری تعریف می‌کنند. معیاری کلی وجود ندارد که تعیین کند آیا آدمی بد است یا خیر. دلیل اینکه خود را بد می‌بینید به ارزش‌های درونی‌تان برمی‌گردد. این ارزش‌ها شدیدا تحت‌تأثیر فرهنگ و محیط زندگی شما هستند و بر اساس باورهایی شکل گرفته‌اند که در طول زندگی کسب کرده‌اید. مثلا جامعه‌ای اسلامی، همچون کشور ما، از آدم بد تعریف متفاوتی با کشورهای بی‌دین ارائه می‌دهد.

مقیاس تاریک شخصیت

محققان توانسته‌اند الگویی از صفت‌ها را تعیین کنند که به مقیاس تاریک شخصیت (The Dark Factor of Personality) شهرت دارد. شخصی که این صفت‌ها را دارد، معمولا درگیر کارهایی می‌شود که به دیگران آسیب می‌زند. چنین شخصی برای رسیدن به خواسته‌های خود دست به هر کاری می‌زند حتی اگر به قیمت ازبین‌رفتن شادی، سلامتی و خوشی دیگران تمام شود. صفت‌های تاریک شخصیت عبارت‌اند از:

نشانه‌های اینکه باید به فکر اصلاح رفتار خود باشید

ممکن است کارهایی کرده باشید که احساس منفی در شما ایجاد کرده باشند و به‌خاطر آنها فکر کنید آدم بدی هستید. در ادامه چند نمونه از رفتارهایی مطرح شده‌اند که در صورت انجام آنها، نیاز است به اصلاحشان فکر کنید.

۱. عذرخواهی و اظهار پشیمانی نکردن

برای همه ما پیش آمده است که اطرافیانمان را ناراحت کرده باشیم. در این شرایط نحوه برخورد شما با طرف مقابل نشان‌دهنده شخصیت شماست. اگر پس از ناراحت‌کردن شخصی احساس پشیمانی می‌کنید و می‌توانید از آنها به‌شیوه درست عذرخواهی کنید، یعنی به احساس دیگران اهمیت می‌دهید. همچنین این مسئله نشان می‌دهد که شما آماده جبران اشتباهات خود هستید و در این راستا قدم برمی‌دارید.

اگر پس از ناراحت‌کردن کسی احساس پشیمانی نمی‌کنید، نیازی به عذرخواهی نمی‌بینید یا نمی‌خواهید قبول کنید که به احساس دیگران صدمه زده‌اید، نشانه‌ای است که باید جدی گرفته شود.

۲. رفتارهای خودخواهانه

مراقبت از خود امری حیاتی است و هیچ اشکالی ندارد که گاهی به نیازهای خود اولویت بدهید، اما این مسئله نباید از حد خود خارج شود. خودخواهی و بی‌اهمیتی به نیازهای اطرافیانتان مانند نیازهای شریک عاطفی، اعضای خانواده، فرزندان و دوستان رفتاری آسیب‌زننده است.

اگر در مواجهه با مشکلات دیگران احساس همدردی در شما شکل نمی‌گیرد و تنها نیازها و احساسات خودتان برایتان اهمیت دارد، بهتر است در رفتار خود با دیگران تجدیدنظر کنید.

۳. مظلوم‌نمایی و مقصر جلوه‌دادن دیگران

مظلوم‌نمایی و تحریف شخص مقابل به‌گونه‌ای که به کار خود شک کند، نوعی سوءاستفاده است. کسانی که از چنین حقه‌ای استفاده می‌کنند، برای رسیدن به هدف خود به‌راحتی دروغ می‌گویند و بابتش احساس عذاب وجدان نمی‌کنند. توجه داشته باشید تقریبا همه افراد گاهی مجبور می‌شوند دروغ مصلحتی بگویند، اما اگر دروغ‌گفتن به امری روزانه تبدیل شود، نیاز به توجه جدی دارد.

اگر دروغ‌گفتن برایتان راحت است، زیاد دروغ می‌گویید و هنگام دروغ‌گفتن احساس ناراحتی و پشیمانی ندارید، درگیر مسئله‌ای جدی هستید که باید به آن رسیدگی کنید.

چرا احساس می‌کنم آدم بدی هستم؟

۱. صفت‌های شخصیتی

برخی صفت‌های شخصیتی روی احساس شما به خودتان اثر می‌گذارند. افرادی که صفت‌های تاریک شخصیت را دارند، بعضا احساس می‌کنند انسان‌های بدی هستند. مثلا افرادی که شدیدا روان‌رنجورند، احساس منفی به خودشان و دیگران پیدا می‌کنند.

کسانی که صفت‌های تاریک شخصیت را به میزان زیاد در وجود خود دارند، اهمیتی به دیگران و رفاه و احساسشان نمی‌دهند و می‌توانند در دسته آدم‌های بد قرار بگیرند.

۲. تجربه‌های زندگی

نحوه گذران زندگی و تجربه‌هایی که کسب کرده‌ایم، نقشی مهم در رفتار کنونی ما دارند. تربیت خانواده، برخورد با دوستان، جامعه، فرهنگ، تأثیر رسانه‌ها و تجربه‌های شخصی همگی شخصیت و رفتار ما را شکل داده‌اند. با وجود این، ممکن است تجربه‌های سخت و بد گذشته روی احساستان به خود و رفتارتان با دیگران اثری منفی بگذارند.

اگر تجربه‌های بد شما در گذشته روی رفتارتان اثر منفی گذاشته‌اند، پیشنهاد می‌شود مشکل خود را با روان‌شناس در میان بگذارید.

۳. شرایط روحی‌روانی

پیش از این گفتیم برخی از افراد توانایی همدردی ندارند و در ارتباطات خود عملکرد منفی دارند. امکان دارد مشکل این افراد ناشی از برخی اختلال‌های شخصیتی باشد از جمله:

اگر گهگاهی احساس می‌کنید آدم بدی هستید، ممکن است به افسردگی یا اضطراب مبتلا باشید. احساس عذاب وجدان زیاد و عزت‌نفس کم از علائم افسردگی محسوب می‌شوند. کسانی که چنین وضعیتی دارند، معمولا احساس می‌کنند انسان بدی هستند و دنیا بدون وجود آنها مکان بهتری است.

گاهی اوقات این احساسات با علائم دیگری همچون روحیه ضعیف، ازدست‌دادن علاقه‌تان به فعالیت‌ها، ضعف، زودرنجی، گوشه‌گیری و کمبود انگیزه همراه می‌شوند و نشانه مشکلی جدی‌ترند. در چنین شرایطی مراجعه به متخص امری حیاتی است.

احساس می‌کنم آدم بدی هستم؛ چه کنم؟

اگر احساس می‌کنید انسان بدی هستید، تنها با چند اقدام می‌توانید وضعیت خود را بهبود دهید و تغییر مثبتی در زندگی خود ایجاد کنید. اولین قدم کمک‌گرفتن از متخصصی است که بتواند به شما یاری برساند. متخصص مربوطه علائم شما را می‌سنجد و تشخیص می‌دهد که آیا درگیر مشکلی همچون اختلال شخصیتی هستید یا خیر. اگر احساس بد شما به خودتان با علائم اضطراب و افسردگی همراه است، مراجعه به متخصص ضروری است. متخصص بر اساس مشکل تشخیص‌داده‌شده، ممکن است درمان دارویی یا جلسات روان‌شناسی تجویز کند.

راهکارهایی که احساس شما به خودتان را بهبود می‌بخشند

هنگامی که احساس بدی به خود دارید، علاوه‌بر مراجعه به متخصص می‌توانید چندین راهکار را امتحان کنید تا به خود احساس بهتری پیدا کنید و با دیگران راحت‌تر همدردی کنید.

  • با دیگران با احترام برخورد کنید: تلاش کنید با دیگران مهربان‌تر باشید و با احترام بیشتری رفتار کنید. اگر رفتار خوبی با دیگران داشته باشید، در مقابل رفتارهای مثبتی با شما می‌شود که به شما در ایجاد ارتباط‌های اجتماعی جدید یاری می‌رسانند و حس بهتری به شما می‌دهند.
  • به دیگران کمک کنید: دنبال راه‌هایی باشید که بتوانید به مردم کمک کنید. به‌گفته محققان، کمک‌کردن به دیگران باعث می‌شود حس خوبی به خود پیدا کنید. شما می‌توانید از کارهای کوچک روزانه شروع کنید و کمک‌حال دیگران باشید.
  • بخشیدن را تمرین کنید: بخشنده‌بودن آسان نیست اما طبق تحقیقات، افرادی که راحت‌تر می‌بخشند احساسات مثبت بیشتری دارند، کمتر دچار استرس می‌شوند، روابط بهتری با بقیه دارند و شناخت بهتری از زندگی دارند. توجه داشته باشید که نباید بخشیدن خود را از یاد ببرید چراکه ممکن است تأثیر بسزایی بر احساستان به خود داشته باشید.
  • مثبت فکر کنید: ذهنیت مثبت سبب می‌شود راحت‌تر ارتباط برقرار کنید. دنبال افکاری منفی بگردید که به شما حس بدی القا کرده‌اند و سعی کنید آنها را با افکار مثبت جایگزین کنید.

لازم به ذکر است که اگر گمان کنید بدبودن شما تغییرناپذیر است، توانایی و انگیزه شما محدود می‌شود و توان ایجاد تغیری مثبت در زندگی خود را نخواهید داشت. برای همه ما پیش آمده است که احساسی منفی به خود داشته باشیم، اما هیچ‌گاه نباید برچسب «آدم بد» به خود بچسبانیم. در نظر داشته باشید همه مرتکب اشتباه می‌شوند و مهم این است که برای اصلاح و جبران آنها اقدام کنید.

شما بگویید

معمولا شخصی که احساس می‌کند آدم بدی است، یعنی به احساس دیگران اهمیت می‌دهد و درصدد جبران کارهای اشتباه‌های خویش است. با وجود این، گاهی اوقات احساس منفی به خود نشان از رنجش روحی دارد و کمک تخصصی می‌طلبد.

آیا شما هم احساس کرده‌اید آدم بدی هستید؟ دلیل آن چه بوده است؟

برای از بین بردن احساس افسردگی چه کاری انجام دهیم؟


در افسردگی غم به لایه‌های عمیق زندگی نفوذ کرده و اختلالاتی در احساسات و رفتار شما به‌وجود می‌آورد. اگر احساس افسردگی دارید، حتما با کمک یک روانشناس متخصص مشکل را ریشه‌یابی کنید و برای حل آن راهکار بگیرید.برای ارتباط با مشاور متخصص افسردگی روی دکمه زیر کلیک کنید.

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید. اطلاعات بیشتر


فروشگاه چطور - مجموعه صوتی زبان بدن


به کمک زبان بدن، ناگفته‌ها را بگویید و بشنوید






لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.