احتمال ریزش بنای تاریخی امامزاده سلیمان اشتهارد

ایسنا/البرز اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی البرز در اطلاعیه‌ای در مورد جدیدترین وضعیت آسیب بنای گنبدخانه امامزاده سلیمان(ع) اعلام کرد: وضعیت پایداری بنا بر اساس گزارشات شورای فنی اداره کل بسیار وخیم گزارش شده و احتمال برچیدن بنای گنبدخانه در صورت درخواست اداره کل اوقاف البرز و تأیید وزارت متبوع برای جلوگیری از هرگونه

کد خبر : 375516
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۷
احتمال ریزش بنای تاریخی امامزاده سلیمان اشتهارد



ایسنا/البرز اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی البرز در اطلاعیه‌ای در مورد جدیدترین وضعیت آسیب بنای گنبدخانه امامزاده سلیمان(ع) اعلام کرد: وضعیت پایداری بنا بر اساس گزارشات شورای فنی اداره کل بسیار وخیم گزارش شده و احتمال برچیدن بنای گنبدخانه در صورت درخواست اداره کل اوقاف البرز و تأیید وزارت متبوع برای جلوگیری از هرگونه آسیب جانی احتمالی وجود دارد.

به گزارش ایسنا، در این اطلاعیه آمده است: اداره کل  میراث فرهنگی البرز وظیفه دارد برای تنویر افکار عمومی اطلاع رسانی دقیقی در این مورد داشته باشد، به همین منظور روز جمعه بازدید اضطراری تیم کارشناسان فنی وزارت میراث‌فرهنگی از وضعیت بنای امامزاده سلیمان صورت گرفت و به این ترتیب در صورت درخواست اداره کل اوقاف استان به عنوان متولی امامزاده و تایید شورای فنی وزارت میراث و جمع‌بندی نهایی مبنی بر برچیدن بنا، برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی جانی در حین مرمت و حتی بعد از مرمت و در زمان بهره برداری، این اقدام انجام خواهد شد.

 شایان ذکر است که بررسی های شورای فنی استان و نظر مشاور اعزامی وزارت متبوع دائر بر ناپایداری بنا و پیشنهاد برچیدن و نوسازی مجدد آن بر اساس طرح و نقشه ثبت شده است.

متن صورت جلسه شورای فنی اداره کل میراث فرهنگی استان البرز به شرح ذیل است:

نظر به حادثه ریزش دیواره جنوبی امامزاده سلیمان(ع) پیرو بازدیدها و بررسی‌های کارشناسان فنی در سطح استان و کشور از بنا و با توجه به شرایط بحرانی سازه بنا، جلسه اضطراری شورای فنی تشکیل شد که به دلایل مشروحه ذیل مقرر شد در صورت تأیید وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بخش گنبدخانه بنا برچیده و مجددا طبق ضوابط وزارت متبوع، مطابق با وضعیت موجود بنا( بر اساس مستندات و شواهد برداشت شده) بازسازی و اجرا و بخش شبستان بر اساس طرح مصوب مورد تأیید اداره کل میراث‌فرهنگی، مرمت و استحکام بخشی شود.

۱. به دلیل سستی بستر رُسی پی بنا که جایگذاری شمع جهت استحکام پی بنا در آن بسیار دشوار است
۲. عدم وجود پی مناسب در زیر بنا و عدم باربری آن
۳. عدم تحمل بار زیاد گنبد توسط دیوارهای بنا به علت سستی آن و وجود ترک‌های عمودی
۴. افزایش تصاعدی تعداد و ابعاد ترک‌های سازه‌ای
۵. ایجاد شکاف در بخش اتصال گنبدخانه به شبستان که به صورت مداوم در حال پیشروی و عمیق‌تر شدن است این امر خطر ریزش بنای گنبدخانه و همچنین ریزش و تخریب شبستان را تشدید می‌کند
 ۶. انجام پروسه مرمت گنبدخانه به دلیل شدت آسیب‌ها خطرات جانی زیادی به همراه خواهد داشت(لازم به ذکر است خاک پی بنا دستی بوده و امکان استقرار ماشین آلات مکانیکی در اطراف بنا جهت آواربرداری( به دلیل ایجاد تنش و احتمال ریزش) ممکن نیست.
 ۷. شانه دادن بنا و حرکت آن به سمت غرب که به راحتی با چشم قابل رویت است
۸. خالی بودن بستر زیر گنبدخانه در اثر حفاری‌های صورت گرفته و وزن بیش از حد گنبد و عدم ایستایی آن
 ۹. با توجه به تخریب بیش از ۵۰ درصد گنبدخانه مرمت این بخش از بنا اقدام چندان موثری نخواهد بود و امکان ریزش مجدد در سال‌های آتی بالا خواهد بود.

انتهای پیام



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.