فعالان زن در باکو : رژیم الهام علی‌اف ما را خفه کرده است

۳ فعال زن جمهوری آذربایجان و یک خبرنگار مرد یک رسانه مستقل در این کشور مراسم سالگرد استقلال آمریکا در داخل سفارت آمریکا در شهر باکو را فرصت مناسبی برای بیان اعتراض خود به نقض حقوق بشر و سرکوب پلیس رژیم الهام علی اف دانستند. به گزارش وبگاه ” اوراسیا نت” در مراسم سالگرد استقلال آمریکا که در ۲۳ ژوئن

کد خبر : 375175
تاریخ انتشار : شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۵
فعالان زن در باکو : رژیم الهام علی‌اف ما را خفه کرده است


۳ فعال زن جمهوری آذربایجان و یک خبرنگار مرد یک رسانه مستقل در این کشور مراسم سالگرد استقلال آمریکا در داخل سفارت آمریکا در شهر باکو را فرصت مناسبی برای بیان اعتراض خود به نقض حقوق بشر و سرکوب پلیس رژیم الهام علی اف دانستند.

به گزارش وبگاه ” اوراسیا نت” در مراسم سالگرد استقلال آمریکا که در ۲۳ ژوئن در سفارت واشنگتن در باکو برگزار شد، ۳ فعال زن جمهوری آذربایجان به عنوان مهمانان مراسم با برداشتن شال روی گردن خود از نقاشی دست سیاهی در حال خفه کردن که روی گردن خود کشیده بودند، رونمایی کرده و همزمان به سیاست های سرکوبگرایانه و نقض حقوق بشر از سوی رژیم الهام علی اف اعتراض کردند.

در این مراسم ” گلناره مهدیوا” ، “صنوبر حیدروا”  و “نرمین شاهمارزاده ” ۳ فعال زن جمهوری آذربایجان به همراه “اولوی حسنلی” مدیر وسردبیر وبگاه مستقل خبری” ABZAS” از سوی ماموران امنیتی داخل سفارت دستگیر و سپس به پلیس باکو تسلیم شدند.

فعالان زن در باکو : رژیم الهام علی‌اف ما را خفه کرده است

گفتنی است اعتراض این زنان را اولوی حسنلی فیلمبرداری می کرد و به همین خاطر دستگیر شد.

صنوبر حیدروا یکی از ۳ زن معترض در این مراسم گفت: “در جمهوری آذربایجان حقوق مردم نقض می شود و مقامات حکومت با دستان خود گلوی مردم را می گیرند.”

گلناره مهدیوا، یکی دیگر از فعالان زن  نیز گفت: “امروز دولت و مخالفان به اینجا آمده اند تا استقلال کشور دیگری را جشن بگیرند، در حالی که استقلال جمهوری آذربایجان خفه شده، صدای رسانه ها خفه شده است و فعالان دستگیر و تحت شکنجه قرار می گیرند.”

آنها با مردم روستای “سویدلو” ابراز همبستگی کردند، روستایی که از زمان متفرق کردن خشونت آمیز تظاهرات زیست محیطی در آنجا از۳ روز قبل (و هنوز هم) تحت کنترل شدید پلیس بود.

در حالی که دوربین حسنلی به چرخش ادامه می داد، کارکنان سفارت به فعالان نزدیک شدند و از آنها خواستند از اعتراض و فیلمبرداری خودداری کنند. آنها پاسخ دادند که “اعتراض مدنی و آرام” دارند و هدفشان برهم زدن مراسم سالگرد استقلال آمریکا در سفارت واشنگتن در باکو نیست.

اندکی بعد ویدئوی دیگری در شبکه های اجتماعی منتشر شد که نشان می داد حسنلی توسط پلیس آذربایجان دستگیر شده است. حسنلی توسط پرسنل امنیتی سفارت به پلیس باکو تحویل داده شد.

فعالان زن در باکو : رژیم الهام علی‌اف ما را خفه کرده است

فعالان مدنی در جمهوری آذربایجان رفتار ماموران امنیتی سفارت آمریکا با معترضان را تقبیح کرده اند.

آنها می گویند واشنمگتن بنا به ملاحظات سیاسی و ژئوپلتیک چشم بر روی سرکوبگری رژیم الهام علی اف در جمهوری آذربایجان بسته است و همین مساله علی اف را در سرکوب فعالان مدنی و معترضان دموکراسی خواه جسورتر کرده است.

الهام علی اف رییس جمهوری مادام العمر آذربایجان پس از مرگ پدرش حیدر علی اف رییس جمهوری سابق آذربایجان جانشین او شده است. در سال های گذشته گزارش های زیادی در برخی رسانه های بین المللی درباره عمق فساد مالی و ویژه خواری خاندان علی اف و نزدیکان به دستگاه حکومت او منتشر شده است.

حسنلی پس از آزادی، ناامیدی خود را در فیس بوک ابراز کرد. او در اشاره ای کنایه آمیز به اظهارات معمول دیپلماتیک “نگرانی”در مورد نقض مکرر حقوق بشر در آذربایجان گفت: “این بار اما نگران سفارت ایالات متحده هستم. سفارت کشوری که این همه درباره دموکراسی، حقوق بشر و آزادی مطبوعات صحبت می کند، نباید اینطور عمل می کرد.”

او در مصاحبه ای با اوراسیا نت گفت که تنها گلایه اش همکاری سفارت با پلیس آذربایجان است. وی گفت: اگر سفارت به دلیل فیلمبرداری من را از محوطه سفارت خارج می کرد، متوجه می شدم و هیچ گلایه ای نداشتم. اما مایه شرمساری است که کارکنان سفارت مرا به زور و خشونت و با پیچاندن دستانم از منطقه خارج کردند و به پلیس آذربایجان تحویل دادند. سفارت باید از این بابت عذرخواهی کند.”

بنا بر گزارش اوراسیا نت: نارضایتی حسنلی بازتاب خشم گسترده‌تر در میان فعالان جامعه مدنی جمهوری آذربایجان است که آرزو می‌کنند ایالات متحده و دیگر دموکراسی‌های غربی در برابر سیاست‌های سرکوبگرانه الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور قدرقدرت این کشور، سکوت نکنند.

انار ممدلی، تحلیلگر سیاسی مستقر در باکو، در این باره به اوراسیا نت گفت:” ما می‌بینیم که سفارت‌های کشورهای غربی، به‌ویژه آن‌هایی که دموکراسی و حقوق بشر را در اولویت سیاست‌های خارجی خود اعلام کرده‌اند – مانند ایالات متحده، انگلیس، فرانسه و آلمان – ترجیح داده‌اند صرفا ناظر سرکوب های داخل جمهوری آذربایجان باقی بمانند.. زمانی که قانون احزاب سیاسی و قانون رسانه در جمهوری آذربایجان تصویب شد، همین موضع ناظر ساکت را داشتند و حالا هم در برابر سرکوب اخیر خشونت بار روستای “سویدلو” همین موضع را داشتند.”

۳۱۱۳۱۱



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.