تغذیه پیشنهادی طب سنتی برای فصل بهار

نکات تغذیه ای فصل بهار از دید طب سنتی با فرا رسیدن فصل بهار طبیعت بدن نیز دچار تغییر و تحول می شود . باقی ماندن مواد زائد بدن در زمستان و رقیق شدن و به حرکت درآمدن این اخلاط به سوی اندام های ضعیف در فصل بهار موجب ابتلا به بیماری هایی مانند دمل

کد خبر : 37265
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۰ - ۹:۲۳
تغذیه پیشنهادی طب سنتی برای فصل بهار


نکات تغذیه ای فصل بهار از دید طب سنتی

با فرا رسیدن فصل بهار طبیعت بدن نیز دچار تغییر و تحول می شود . باقی ماندن مواد زائد بدن در زمستان و رقیق شدن و به حرکت درآمدن این اخلاط به سوی اندام های ضعیف در فصل بهار موجب ابتلا به بیماری هایی مانند دمل ها، ورم های چرکی، جوش ها، خارش، ورم های حلق، خونریزی بینی، زکام، گرفتگی صدا، سرفه، صرع، سکته ها و بیماری های دیگر می شود.

بنابراین متخصصان طب سنتی توصیه می کنند برای در امان ماندن از بیماری ها در فصل بهار به خوراکی ها و نوشیدنی های مصرفی توجه کنید . در این بخش از سلامت نمناک بخور و نخورهای بهاری از منظر طب سنتی را برایتان آورده ایم.

بخور و نخورهای بهاری از منظر طب سنتی

از خوردن غذاهای چرب و سنگین خودداری نمایید

کارشناسان طب سنتی توصیه می کنند در بهار از خوردن غذاهای چرب و سنگین خودداری نمایید و برای جلوگیری از سستی و افزایش غلظت خون در فصل بهار از رژیم غذایی سبک استفاده کنید.

سیستم گوارشی ما با خروج گرما از اندام های داخلی، ضعیف تر می شود و دیگر قدرت کافی برای هضم غذاهای سنگین نخواهد داشت پس باید مصرف غذاهای سنگین تر و چرب تر را کاهش دهیم.

در فصل بهار غذای کمتری بخورید

در بهار مزاج، حرارت و میزان رطوبت بدن تغییر می کند و اخلاط بدن با گرم تر شدن هوا و عبور از زمستان سفت و منجمد می شوند و قدرت هضم و جذب در سیستم گوارش کاهش می یابد بنابراین بهتر است در فصل بهار برای اینکه دچار مشکلات کمتری گردید ، غذای کمتری مصرف نمایید.کم خوری در بهار باعث می شود بدن راحت تر بتواند خود را با شرایط تطبیق بدهد و دچار مشکلات کمتری شود.

از مصرف خوراکی هایی با مزاج گرم پرهیز نمایید

در فصل بهار خوراکی هایی با مزاج گرم مانند غذا های چرب و سرخ کردنی، خوراکی های تلخ، تند و تیز، و شور را مصرف نکنید و همراه غذا ادویه های دارای مزاج گرم را نخورید بلکه بهتر است غذاهای خنک ،غذاهای غلیظ و با طبیعت سرد مصرف کنید تا هیجان و رقت اخلاط و مواد تعدیل شود.

برای کاهش خارش گلو این نوشیدنی مفید است

در بهار بسیاری از افراد دچار حساسیت های فصلی خواهند شد . از علائم حساسیت فصلی خارش گلو ، چشم ها ، بینی ، عطسه ، سرفه و… است . درمانگران طب سنتی برای درمان حساسیت توصیه می کنند افراد 10 گرم گل بنفشه و شکرتیغال را در 2 لیوان آب ریخته و روی حرارت ملایم بجوشانند تا یک لیوان آن باقی بماند.

دم نوش باقی مانده را صاف کرده و شب پیش از خواب میل کنند . بهتر است افرادی که خارش گلوی شان خیلی زیاد است علاوه بر شب، صبح بعد از بیدارشدن از خواب نیز یک لیوان از این دم نوش گیاهی بنوشند.

برای کاهش حساسیت فصلی این غذاها را نخورید

استفاده از روغن بنفشه و بادام برای درمان عطسه های ناشی از آلرژی و حساسیت فصلی مفید است . برای درمان عطسه روزی 2بار، یک قطره از روغن بنفشه را درون حفره های بینی خود بچکانید یا از این روغن به پیشانی خود بمالید. همچنین بهتر است مواد غذایی حساسیت زا مانند گوجه ، بادمجان ، ادویه جات، غذاهای سرخ کردنی، شکلات، و قهوه نخورید.

گوجه و بادمجان

ورزش زیاد و حمام مکرر در فصل بهار ممنوع است

در فصل بهار، غذا های گرم و خشک نخورید و از انجام ورزش زیاد و سنگین اجتناب نمایید . همچنین از حمام مکرر خودداری شود و به جای آب از عرق کاسنی یا عرق شاه تره استفاده شود.

از خوردن غذاهای کنسروی و مانده پرهیز کنید

در فصل بهار ، غذاهای شور ،غذاهای کنسروی، مانده ، غذاهای غلیظ مانند کله پاچه، خامه و ماست ترش نخورید.

گرسنگی نکشید

گرسنگی سبب تحریک بیشتر اخلاط می شود پس نباید اجازه دهید که بیش از حد گرسنه شده و سپس غذا بخورید . در این فصل هنگام گرسنگی بهتر است مواد غذایی سبک و کم کالری مثل میوه ها و سبزیجات را میل کنید.

گوشت کمتر مصرف کنید

در فصل بهار بهتر است گوشت گوسفند ، گوساله ، گاو کمتر مصرف شود زیرا مصرف زیاد گوشت باعث افزایش گرمی و رطوبت در بدن می شود و به علت گرم و تربودن فصل بهار ، مصرف بیش از حد گوشت باعث ایجاد بیماری در بدن می شود.

در این فصل بهتر است گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین مصرف شود . همچنین با گرم شدن هوا, قدرت هاضمه کاهش یافته و معده افراد نمی تواند غذاهای گوشتی را هضم کند و هضم بد غذا اخلاط نامناسب را در بدن می سازد.

مصرف گوشت در بهار

بدنتان را پاکسازی نمایید

در فصل بهار پاک سازی کبد از سموم اهمیت زیادی دارد و تغذیه صحیح، در این امرنقش مهمی خواهد داشت در صورت پاک نشدن کبد از سموم ، دریافت غذای بیشتر سبب سلامتی نمی شود و باعث بروز بیماری ها ، ایجاد دمل های چرکی، بثورات پوستی، خونریزی از بینی و پارگی برخی رگ های بدن به دلیل زیادی خون ناشی از عدم دفع مواد و فضولاتی که در طول زمستان در بدن مجتمع شده اند ، می شوند.

در بهار هر فرد باید پاک سازی بدن انجام دهد . این پاک سازی متناسب با عادت ها و قابلیت های فردی افراد از طریق قی کردن، حجامت کردن، فصد (خون گیری) یا مصرف داروهای مسهل انجام می شود.

مصرف این نوشیدنی ها در فصل بهار مفید است

همانطور که می دانید در فصل زمستان سموم تجمع یافته و مواد هضم نشده در بدن به وجود می آید . در این فصل بهتر است ، شربت های خنک مانند لیمو، نارنج، آلبالو، به، غوره، انار، سکنجبین، کاسنی و زرشک بنوشید.

این مواد را در سبدخوراکی های تان بگنجانید

بهترین و مفیدترین غذاها در فصل بهار سبزی و حبوبات محسوب می شود بنابراین بهتر است در وعده ناهار و شام از سبزی ها فصل، سبزی های صحرایی برای تهیه خوراک، آش و انواع بورانی با سبزی های تازه و با طراوت استفاده کنید.

بهترین تغذیه در فصل بهار از نظر طب سنتی

4.574

این مطلب مفید بود ؟677



لینک منبع :
هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها : ، ، ، ، ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.