وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: لزوم استمرار فعالیتهای فرهنگی و هنری حول محور امام رضا(ع)
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید بتوانیم بخش مهمی از فعالیتهای فرهنگی و هنری در کشور را حول محور وجود نازنین امام رئوف استمرار ببخشیم.
محمدمهدی اسماعیلی امشب، ۱۰ خرداد ماه، در اختتامیه بیستمین جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) که در سالن همایشهای شهدای سلامت برگزار شد، اظهار کرد: شاید کمتر مورخین و اندیشمندان به این وجه از هجرت تاریخی امام رضا(ع) پرداخته باشند. آغاز درخشش تمدن اسلامی با حضور وجود نازنین امام رئوف در ایران و خراسان اتفاق افتاد، یک جریان علمی قوی شکل گرفت و امروز این شجره طیبه با حضور امام رئوف به یک درخت تناور تبدیل شده است.
وی افزود: فرزندان امام موسی ابن جعفر(ع) منشا خیر و برکت برای این سرزمین بودند. این سادات جلیلالقدر از وقتی خاک این سرزمین را به حضور خود متبرک کردند، برکت و خیر بر این مردم نازل شد. انقلاب اسلامی و ایام متعلق به امام راحل را پیش رو داریم، این نهضت توسط یکی از فرزندان و سادات موسوی در این کشور شکل گرفت و امروز نام پرآوازه نهضت اسلامی امام(ره) در دنیا طنینافکن شده است. امام(ره) یک سید موسوی بود و امروز هم پرچمدار نهضت، رهبر بزرگ جهان اسلام یک سید حسینی و از نسل و ذریه فاطمه زهرا(س) حضرت آیتالله اعظمی امام سید علی الحسینی خامنهای است. خداوند را بابت وجود مقدس ائمه اطهار و ذریه نورانی ایشان شاکر هستیم.
اسماعیلی گفت: از همکارانم در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد، بنیاد امام رضا(ع) و همه نهادها و دستگاههای مختلف آستان نورانی امام رئوف و مجموعههای دیگری که در برگزاری باشکوه این جشنواره همت کردند از صمیم قلب تشکر میکنم. ما امسال در کنار ارج نهادن به زحمات همه بزرگانی که این کار بزرگ را بنیان نهادند و به دست ما رساند، کار را در اختیار گروهی از جوانان انقلابی خوشفکر قرار دادیم. آقای سعیدیزاده، مدیر عامل بنیاد امام رضا(ع) با اخلاص و ایمان عمیقی که داشتند، خوش درخشیدند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ۲۷ رویداد بزرگ در ۲۱ استان شکل گرفت. همکاران من در مجلس رصد و نظارت میکنند، این حجم گسترده از فعالیت حول محور امام رئوف ستودنی است، البته کافی نیست. گنج بزرگی در اختیار ماست. سالانه ۳۵ میلیون زائر به مشهد میآید، اگر ذهن هر کدام را کندوکاو کنیم، آکنده از خاطرات شیرین وصل به این ملجا نورانی و حزن و اندوه از هجران است.
وی با بیان اینکه در طول بیش از ۱۲ قرن آثار هنری بدیع و بینظیری فراهم آمده، زیرا وجود نازنین امام رئوف با عمق جان عاشقانش در ارتباط است، عنوان کرد: هنر یک امر ذوقی است، دستوری نیست. امام رئوف مجموعهای از هنرهای بینظیر است، استاد فرشچیان ضریح مقدس امام(ع) را طراحی کرده و بانو گوهرشاد این مسجد باعظمت را بنا کردند.
اسماعیلی بیان کرد: قله کارهای فرهنگی و هنری در رابطه با وجود نازنین امام رئوف شکل میگیرد، این عظمت و ذات مقدسی است که خداوند افتخار میزبانی آن را به ما ایرانیها و خراسانیها داده است. ما باید از این ذات مقدس که محور اتحاد و انسجام است، استفاده کنیم. محبت علی ابن موسی الرضا(ع) تنها به ما پیروان مکتب اهل بیت(ع) تعلق ندارد، تمام مسلمانان و حتی غیر مسلمانان عاشق این امام رئوف هستند، معجزه و کرامت زیادی از این امام عزیز نسبت به افراد غیر مسلمان شنیدیم. همه ما زیر سایه بلند امام رئوف هستیم.
باید برای خلق آثار هنری مرتبط با امام رضا(ع) تسهیلگری کنیم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه اهالی فرهتگ و هنر و ادب باید همت کنند و بیش از گذشته از این نعمت بزرگ استفاده کنند، تصریح کرد: باید آثار جدید در هنرهای مدرن مانند تئاتر، سینما و هنرهای مختلف تجسمی داشته باشیم. ما به عنوان وزارت فرهنگ باید تسهیلگری و نظارت کنیم تا این ذوق هنرمندان بجوشد و آثار بینظیری را خلق کند. این کار شدنی است. در طی قرون مختلف علیرغم نبود امکانات افراد زیادی تلاش کردند جلوی نورافشانی امام رئوف را بگیرند اما مگر شدنی است؟ با عمق عشق و جان میلیونها عاشق سروکار دارند و این نعمت امروز در اختیار ماست.
وی اضافه کرد: امسال از ۱۸ کشور اروپایی و آسیایی، استانهای مختلف و قومیتها و گویشهای گوناگون اثر داشتیم. شعر عربی بسیار درخشیده و در حال گسترش است. باید بتوانیم بخش مهمی از فعالیتهای فرهنگی و هنری خود را حول محور وجود نازنین امام رئوف استمرار ببخشیم. همه توفیقاتی که دولت انقلابی در حوزه فرهنگ و هنر دارد با مشارکت، همکاری و مودت همکاران ما در مجلس به ویژه کمیسیون فرهنگی اتفاق افتاده است.
مدیر عامل بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع): جشنواره امام رضا(ع) بارزترین پشتیبان دیپلماسی فرهنگ رضوی در داخل و خارج کشور است
مدیر عامل بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) گفت: جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) به عنوان عمومیترین و بزرگترین رویدادهای فرهنگی و هنری جمهوری اسلامی ایران شناخته میشود و یکی از بارزترین پشتیبان دیپلماسی فرهنگی رضوی در داخل و خارج کشور است.
مرتضی سعیدیزاده امشب، ۱۰ خرداد ماه، در اختتامیه بیستمین جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) که در سالن همایشهای شهدای سلامت برگزار شد، اظهار کرد: برای ما مایه مباهات است که سرزمینمان میزبان وجود نازنین امامی است که نماد علم، عقل، حکمت، منطق تدبیر و سیاست است.
وی افزود: به گفته رهبر معظم انقلاب آنگاه که در مرکز یک تجربه تاریخی عظیم و نبرد پنهان سیاسی قرار میگیرد، به برکت تدبیر، شیوه حکیمانهای را پیش روی آیندگان قرار میدهد اما ما به امام رضا(ع) در گوشهای از صدر تاریخ نمیپردازیم و این حضرت را در گوشهای از تاریخ اسلام محصور نمیکنیم بلکه از این منبع فیض الهی که به فرموده رهبر معظم انقلاب، حضرت رضا(ع) ولینعمت معنوی و مادی ماست برای حل مسائل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی انقلاب اسلامی و جهان اسلام مدد میگیریم.
سعیدیزاده بیان کرد: اینک که ما در گام دوم انقلاب اسلامی وارد دومین مرحله از خودسازی، جامعهپردازی و تمدنسازی اسلامی شدهایم، باید بتوانیم از گنجینه عظیم این انسان کامل و ولی اعظم الهی در تشکیل جامعه اسلامی و تمدنسازی اسلامی بهره وافر و کامل ببریم.
مدیر عامل بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) گفت: جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) به عنوان یکی از عمومیترین و بزرگترین رویدادهای فرهنگی و هنری جمهوری اسلامی ایران شناخته میشود و یکی از بارزترین پشتیبانهای دیپلماسی فرهنگی رضوی در داخل و خارج کشور است. این رویداد آیینی نمونه بارزی از یک فعالیت هنری، فرهنگی و رسانهای است که با درایت شکل گرفته و از ساختارهای منظم و دقیقی برخوردار است.
وی ادامه داد: این نکته علاوه بر عنایت ویژه صاحب اصلی جشنواره، یعنی حضرت علی ابن موسیالرضا(ع)، حاصل عشق و ارادت بیحد و حصر و بدون چشمداشت بنیانگذاران و برگزارکنندگان این جشنواره در طول ۲۰ سال گذشته است.
سعیدیزاده خاطرنشان کرد: این رویداد از بودجه و امکانات غیر متعارف و عده زیادی برخوردار نیست بلکه مدیریت این جشنواره به گونهای طراحی شده که چنین رویداد بزرگی را در طول سال با بهرهگیری از مشارکتهای متعدد درون وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر نهادها، سازمانها و مجموعههای مردمی و با حضور عاشقان فرهنگ رضوی برگزار کند و الحق در این کار سترگ و ارزشمند موفق بوده است.
هیچ رویدادی در کشور به وسعت و ابعاد جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) سراغ نداریم
مدیر عامل بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) اضافه کرد: دستکم داخل کشور هیچ رویداد فرهنگی، هنری و رسانهای را با چنین وسعت و ابعادی سراغ نداریم و از این منظر جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) الگو و تجربه ارزشمندی است که باید در برپایی دیگر رویدادهای فرهنگی، هنری و آیینی مورد استناد و استفاده قرار گیرد. جشنواره موفقی با این همه دستاوردهای دلنشین و رویدادی با چنین وسعت و عظمت با این همه مخاطب نیاز به حمایت بیشتری دارد؛ حمایتی که با جان و دل شکل میگیرد.
وی عنوان کرد: مروری کوتاه بر برگزاری جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) که نقطه عطف همدلی، همزبانی و نمونه بارز عرض ارادت جامعه فرهنگی، هنری و رسانهای کشور به ساحت مقدس علی ابن موسیالرضا(ع) است، نشان میدهد که این جشنواره سه فرصت طلایی را پیش روی ما قرار داده است؛ اول فرصت حضور نیروهای خوشفکر، جوان، کارآمد و تحولخواه برای آفرینش و یک جریان بابرکت در عرصه فرهنگ، هنر و رسانه ذیل نام مبارک امام رضا(ع)؛ دوم فرصت اداء دین و عرض ارادت دستگاههای فرهنگی، هنری و رسانهای نظام به ساحت مقدس علی ابن موسیالرضا(ع) و سوم فرصت بروز و ظهور دلدادگی به آستان مقدس اهل بیت عصمت و طهارت(ع) خاصه علی ابن موسیالرضا(ع) در همه سطوح جامعه فرهنگی، هنری و رسانهای کشور و عموم اقشار جامعه است.
سعیدیزاده افزود: این فرصتها بستری فراهم کرده تا ظرفیت عظیمی از نوآوری، توانمندی، استعداد و خلاقیت در این ایام شکوفا شود؛ فرهنگ رضوی تا دوردست ها ترویج و زمینهای فراهم شود تا فهمی تازه به وجود آید و تحققبخش این کلام بلند رهبر انقلاب شود که میفرماید «وقتی یک کار نو و وسیع در داخل کشور انجام شد، میتوان راضی، خرسند و امیدوار بود که گردونه کار فرهنگی به کار افتاده است».
جشنواره امام رضا(ع) مبدا نهادسازیهای فرهنگی در این سالها بوده است
مدیر عامل بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) تصریح کرد: جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) مبدا بسیاری از جریانها، رویدادها و نهادسازیهای فرهنگی در این سالها بوده و بسیاری از مناسبتها و آیینهای دینی و ملی در پناه این جشنواره شکل گرفته است؛ از جمله این آیینها احیاء مناسبتها، نامگذاری دهه کرامت و تشکیل بنیاد بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) به عنوان تنها نماینده دولت جمهوری اسلامی ایران در تبلیغ و ترویج فرهنگ رضوی در دهه ۹۰ است. دولت جمهوری اسلامی، مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی کمک بزرگی به استمرار، استحکام، فراگیری و ارتقاء این رویداد معنوی در عرصه ملی و بینالمللی میکند.
برگزیدگان جشنواره بینالمللی امام رضا(ع)
رقیه کریمی برگزیده پانزدهمین جشنواره ملی داستاننویسی رضوی، منیره هاشمی و سیده نرگس میرفیضی برگزیدگان چهاردهمین جشنواره ملی داستان کودک و نوجوان رضوی، عماد الکثیری و شذا نوفل قاسم برگزیدگان سیزدهمین جشنواره بینالمللی شعر عربی رضوی، آرش پورعلیزاده، ایوب پرندآور، علیرضا دهرویه، معصومهسادات شاکری، محسن کاویانی و عباس همتی برگزیدگان بیستوهشتمین جشنواره بینالمللی شعر فارسی رضوی بودند.
همچنین منیره هاشمی و اکرمالسادات هاشمیپور برگزیدگان چهاردهمین جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی، محمود تاروردیپور برگزیده هفدهمین جشنواره بینالمللی شعر ترکی – آذری رضوی، غلامرسول صوفی، محمد قیوم امینی و علی ستوده برگزیدگان جشنواره ملی آواها و نواهای رضوی، محمدجواد شکوهیفر، امیر دانشمراغی، محمد بازیار، احسان کاظمی، مجید سعیدکافی برگزیدگان نوزدهمین جشنواره ملی خوشنویسی رضوی و مهدی انتظاری و سارا یوسفی برگزیدگان دوازدهمین جشنواره بینالمللی عکس رضوی بودند.
همچنین از برگزیدگان سیزدهمین جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان رضوی شامل رضا قربان جوشعار(گروه برگزیده و رتبه اول کارگردانی)، محمد جهانپا (گروه برگزیده)، محسن پورقاسمی (جایزه ویژه کارگردانی)، فرشاد قاسمی (بهترین بازیگر مرد)، زهرا ناوشکی (بهترین بازیگر زن)، عماد نصرآبادی (نمایشنامهنویسی)، امیرحسین انصافی (بهترین موسیقی)، زینب رشتی (طراحی و دوخت لباس)، مهدی شریفی (طراحی صحنه)، ساغر لطفینژاد (طراحی و ساخت عروسک)، آناهیتا موسوی (گریم)، محمدرضا احمدی (عروسک گردانی)، سما قربانجوشعار (طراحی بروشور) تقدیر شد.
برگزیدگان دومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی نیز آدینه رحیمنژاد (گروه برگزیده و رتبه اول کارگردانی)، احسان بحرینی (گروه برگزیده)، محسن پلاشی (بهترین بازیگر مرد)، حسنا قبادی (بهترین بازیگر زن)، مهدی کرمی (بهترین موسیقی)، حیدر رضایی (بهترین طرح و ایده)، مجتبی خلیلی (طراحی فضا) و مرجان سیف خانی (طراحی لباس) و برگزیدگان شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی شامل بهاره فاضلیراد (گروه برگزیده و بهترین کارگردانی)، علی مجیدپور (گروه برگزیده و بهترین آهنگسازی)، مجتبی لالهزاری (بهترین بازیگر مرد)، سارا یزدانی (بهترین بازیگر زن)، شادی غفوریان (نمایشنامهنویسی)، سیدعلی موسویان (نمایشنامهنویسی صحنهای)، مهدی شریفی (طراحی صحنه)، سیدارشیا هاشمی (طراحی بروشور)، آناهیتا موسوی (طراح چهرهپردازی)، حسام انوشیروانی (طراحی نور) و محمدرضا فلاحیان (طراحی لباس) بودند.
۵۷۵۷
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰