به گزارش هوشمند نیوز، براساس استانداردهای جهانی یکی از معیارهای صحیح در بخش پرستاری این است که به ازای هر تخت، ۲.۵ نفر نیروی پرستاری وجود داشته باشد. با این حال اما در این دو سال اخیر به دلایل مختلف از جمله مهاجرت پرستاران، ابتلا به کرونا و شهید خدمت شدن آنها، بازنشسته شدن پرستاران، افزایش تختهای بیمارستانی و… موجب شد تا تعداد پرستاران نسبت به هر تخت کاهش قابل توجهی داشته باشد.
علیرضا سعادتجو، عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه کمبود نیرو باعث میشود پرستاران مجبور به اشتغال در چند شیفت شوند و گاهی شیفت اجباری هم داشته باشند، گفته است: این موضوع باعث خستگی بیش از اندازه پرستاران میشود و علاوه بر صدمات جسمی و روحی از نظر دوری از خانواده نیز دچار مشکل و آسیب میشوند.
وی همچنین اظهار کرده است: لازم است مسئولان توجه ویژهای به معیشت و مطالبات پرستاران داشته باشند، توجه به پرستاران باعث افزایش انگیزه این قشر میشود و زمانی که کشور دچار بحرانی مشابه کرونا شد، این عزیزان بدون خستگی و دلزدگی وارد میدان میشوند؛ اما اگر به نیاز پرستاران توجه نشود، صدمات جبران ناپذیری به مردم و جامعه وارد خواهد شد.
فرسودگی ۷۰ درصد بیمارستانهای کشور
در دهه ۸۰ در کشور ارزیابی لرزهای بیمارستانهای کشور در دستور کار قرار گرفت و نتایج این ارزیابی نشان داد که حدود ۷۰ درصد ساختمانهای درمانی یا همان بیمارستان، در کشور فرسودهاند.
مهندس امیر ساکی مدیرکل منابع فیزیکی وزارت بهداشت با بیان اینکه این میزان در تهران به دلیل قدمت بیمارستانها بیش از ۸۰ درصد بوده است، با اشاره به نتایج ارزیابی یاد شده گفته است: بیش از ۹۰ درصد بیمارستانهای فرسوده امکان مقاومسازی نداشته و به عبارتی مقاومسازی آنها توجیهپذیر نیست و بنابراین این بیمارستانها باید جایگزین شوند.
به گفته وی، باتوجه به اینکه سیاست نهضت بیمارستانسازی در کشور از سالهای گذشته و بهویژه در ۱۵ سال اخیر با ساخت بیش از ۴۰ هزار تخت بیمارستانی که بعضی از این بیمارستانها جایگزین بیمارستانهای فرسوده قبلی بودهاند، آغاز شده و درصد فرسودگی ترمیم یافته در حوزه بیمارستانی به حدود ۴۰ درصد رسیده است اما با این وجود وزارت بهداشت برنامه جایگزین کردن ۵۰ هزار تخت فرسوده فعلی را در یک برنامه میان مدت در دستور کار قرار داده است که این برنامه بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان برای دولت هزینه دارد که باید توسط سازمان برنامه و بودجه و همچنین مجلس شورای اسلامی مورد حمایت جدی قرار گیرد.
آغاز به کار توانبخشی تلفنی افراد طیف اوتیسم + جزئیات
توانبخشی تلفنی افراد طیف اوتیسم آغاز به کار کرده است و اولویت با خانوادههایی است که فرزند طیف اوتیسم زیر هفت سال دارند، یا به مراکز توانبخشی معتبر دسترسی ندارند یا از نظر مالی نیازمند حمایت هستند.
برخی از این افراد ممکن است به اینترنت، مراکز توانبخشی معتبر، متخصص مربوطه و… دسترسی نداشته باشند و یا نیاز به دریافت اطلاعات بیشتری داشته باشند که میتوانند از ساعت ۸ لغایت ۱۷ با شماره تلفن ۰۲۱۴۸۰۸۵۰۰۰ تماس بگیرند.
افزایش ۱۱ درصدی مصرف دخانیات در زنان
بر اساس نتایج مطالعه ملی عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر در سال ۱۴۰۰ (استپس)، تقریبا ۱۴ درصد افراد بالای ۱۸ سال جامعه ایرانی دخانیات مصرف میکنند که حدود ۲۶درصد مردان و ۴.۵درصد زنان را شامل میشود و این مصرف از سال ۱۳۹۵، با رشد حدود ۲.۵ درصدی در مردان و ۱۱ درصدی در زنان بالای ۱۸ سال روبهرو بوده است.
به گفته دکتر جعفر جندقی رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، سالانه حدود ۶۰ هزار نفر در اثر مصرف دخانیات در کشور و آمار مصرف دخانیات در زنان و مردان میمیرند و تقریبا ۶ هزار نفر از آنها افرادی هستند که در اثر مواجهه با دود حاصل از مصرف دیگران جان خود را از دست میدهند.
یک چرخه اقتصادی معیوب در «کف خیابان»
از سال ۱۳۷۸ تاکنون طرحهای مختلفی برای ساماندهی کودکان کار و خیابان به اجرا درآمده؛ از خانه سبز و ریحانه گرفته تا تاسیس مراکز حمایتی و آموزشی کودک و خانواده؛ اما نتایج اجرای این طرحها نشان میدهد که چندان موفقیتآمیز نبودهاند و به نظر بیتوجهی به بسترهای بروز پدیده کودکان کار و خیابان همچون «اقتصاد کف خیابان»، «عدم نظارت، اتباع نابسامان و ساختار فقرزا» و «خلاء تقنین، سیاست ناکارآمد و اجرای ناقص» مسائل ریشهای هستند که خود موجب تداوم این آسیب اجتماعی و عدم موفقیت طرحها شده است.
گزارش هوشمند نیوز در این خصوص را میتوانید اینجا بخوانید.
آمار «طلاق» رو به افزایش
معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور ضمن بیان اینکه آمار طلاق روز به روز رو به افزایش است گفت که باید رویههای مربوطه در این زمینه اصلاح شود تا طلاق کاهش یابد.
وی با ابراز تاسف از سوءاستفاده از زنان در حمل و نقل مواد مخدر، تعداد زنان زندانی را ۳ درصد اعلام و گرچه گفت این آمار کم است اما تاکید کرد که همین تعداد هم نباید باشد.
وی همچنین خواستار بازنگری۶۰ درصد مسایل مربوط به خانواده و همچنین اجرای عدالت و احقاق حقوق زنان شد و گفت: قوانین مربوط به آنان باید شناسایی و در اختیار ما گذاشته شود.
جزئیات راهاندازی مدارس غیردولتی بدون «شهریه»
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش از طراحی الگوی ایجاد مدارس مردمی از طریق واگذاری مدارس دولتی و غیردولتی به گروههای مردمی و جهادی، خیرین و واقفین خبر داده است.
احمد محمودزاده، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه این مدارس، بدون شهریه هستند گفت: قرار است گروههای مرجع و اشخاص با سبقه تعلیم و تربیتی که احتمال دارد از گروه خیرین، جهادی و واقفین باشند این نوع مدارس را در مناطق محروم و حاشیه شهرها راهاندازی و اداره کنند.
۱۰۰ هزار کلاس نا ایمن داریم
به گفته خان محمدی، رییس سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس در حال حاضر ۱۰۰ هزار کلاس نا ایمن در کشور وجود دارد و هرچقدر میگذرد این عدد بیشتر هم می شود.
مدیرعامل بنیاد برکت نیز از تبدیل ۱۰۰۰ مدرسه کانکسی به ساختمانی خبر داده و گفته است: با هزار مدرسه قرارداد بسته شده و ساخته خواهد شد.
تصادفات در عراق ۳.۵ برابر ایران اما کشتهها نصف ایران
سردار سید کمال هادیانفر رییس پلیس راهور فراجا گفته است: در عراق اصلا گواهینامه رانندگی موضوعیت و وجود ندارد و هرکسی که رانندگی بلد باشد از خودرو استفاده میکند ، به همین دلیل تصادفات کشور عراق سه و نیم برابر ایران است اما کشتههای تصادفات عراقیها نصف ایرانیها است و این موضوع تنها به دلیل خودروهای ایمنی است که دارند.
تداوم بارندگی و کاهش دما در کشور
تا روز جمعه در بیشتر مناطق کشور روند کاهش نسبی دما پیشبینی میشود و آسمان تهران نیز طی فردا (۲۱ دی ) ابری در بعضی ساعتها بارش برف و گاهی وزش باد با حداقل دمای صفر و حداکثر دمای ۴ درجه سانتیگراد خواهد بود.
صادق ضیاییان، رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا همچنین درباره بارندگیهای امروز گفته است: طی امروز در استانهای گیلان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، چهارمحال و بختیاری، غرب اصفهان، شمال فارس، شمال کهگیلویه و بویر احمد، غرب یزد و بخشهایی از استان کرمان بارش برف و در استانهایی همچون بوشهر، جنوب فارس، جنوب کرمان، شمال سیستان و بلوچستان و جنوب خراسان جنوبی بارش های شدیدی که منجر به سیلاب و آبگرفتگی معابر میشود دور از انتظار نیست.
آمار ۷۰۰۰ نفری زنان سرپرست خانوار تهران
مریم اردبیلی، مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران نیز امروز آمار زنان سرپرست خانوار تهران را ۷۰۰۰ نفر عنوان کرده و گفته است: ۳۳۰۰ نفر از زنان سرپرست خانوار در شهر تهران تحت پوشش بهزیستی هستند،۲۵ هزار نفر نیز به همراه اعضای خانواده تحت پوشش کمیته امداد هستند که ۶۰۰۰ تا ۷۰۰۰ نفر زن سرپرست خانوار را تشکیل میدهند و در شهرداری تهران اسامی ۱۵ هزار نفر بانوی سرپرست خانوار به ثبت رسیده است.
طبق آمار به روزرسانی شده، هفت هزار نفر از این افراد دقیقاً زن سرپرست خانوار هستند و پنج هزار نفر فرزندان این زنان بوده که زیر ۱۸ سال سن دارند.
در آستانه روز زن شهرداری تهران علام کرد که مترو مجموعههای ورزشی شهرداری در یک روز برای بانوان تهرانی رایگان است و آنطور که مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران گفته است: مترو یک روز به مناسب گرامیداشت بانوان رایگان خواهد بود، موضوعی که در اختیار شهرداری تهران است هرچند که شورا نیز با این موضوع موافق است اما زمان این یک روز رایگان بودن مترو و استفاده از اماکن ورزشی و تفریحی همچون اراضی عباس آباد و مجموعه های ورزشی باتوجه به اینکه روز میلاد جمعه است مشخص نیست و در هفته بعد از آن یک روز در نظر گرفته می شود که زمان آن اطلاع رسانی خواهد شد.
پنج خبر پر بازدید امروز سرویس اجتماعی هوشمند نیوز:
جزئیات راهاندازی مدارس غیردولتی بدون «شهریه»
تهران برفی میشود / کاهش ۸ تا ۱۰ درجهای دما
یک چرخه اقتصادی معیوب در «کف خیابان»
فرسودگی ۷۰ درصد بیمارستانهای کشور
زمان و منابع آزمون جامع معلمان ماده ۲۸
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰