رهبر ارمنستان در مقابل پوتین از عدم کمک ائتلاف تحت رهبری روسیه ابراز تاسف کرد

نیکول پاشینیان، نخست وزیر، کارآیی ائتلاف شش کشوری، سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) را در سخنان افتتاحیه نشستی که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به آن نگاه می کرد، زیر سوال برد. روسیه، بازیگر مسلط در CSTO، مدتهاست که دلال اصلی قدرت در منطقه قفقاز جنوبی، هم مرز با ترکیه و ایران بوده است، جایی

کد خبر : 284749
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۲
رهبر ارمنستان در مقابل پوتین از عدم کمک ائتلاف تحت رهبری روسیه ابراز تاسف کرد


نیکول پاشینیان، نخست وزیر، کارآیی ائتلاف شش کشوری، سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) را در سخنان افتتاحیه نشستی که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به آن نگاه می کرد، زیر سوال برد.

روسیه، بازیگر مسلط در CSTO، مدتهاست که دلال اصلی قدرت در منطقه قفقاز جنوبی، هم مرز با ترکیه و ایران بوده است، جایی که ارمنستان و آذربایجان از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991 دو جنگ بزرگ را با هم درگیر کرده اند.

اما از آنجایی که روسیه در جنگ 9 ماهه خود در اوکراین دست و پنجه نرم می کند، در معرض خطر از دست دادن نفوذ در بخش هایی از اتحاد جماهیر شوروی سابق است که مدت هاست آن را به عنوان حوزه نفوذ خود می بیند.

درگیری ها در ماه سپتامبر بین ارمنستان و آذربایجان شعله ور شد و دو طرف گفتند که بیش از 200 سرباز کشته شده اند.

پاشینیان گفت: مایه تأسف است که عضویت ارمنستان در سازمان پیمان امنیت جمعی، آذربایجان را از اقدامات تهاجمی منصرف نکرد.

وی گفت: «تا به امروز نتوانسته‌ایم در مورد پاسخ سازمان پیمان امنیت جمعی به تجاوز آذربایجان به ارمنستان تصمیمی بگیریم. این حقایق به وجهه سازمان پیمان امنیت جمعی چه در داخل و چه در خارج از مرزهای آن لطمه جدی وارد می کند و من این را شکست اصلی ریاست ارمنستان بر این سازمان می دانم.

ارمنستان در ماه سپتامبر یک درخواست مستقیم برای کمک از سازمان ارسال کرد که تنها با وعده اعزام ناظران مواجه شد. پاشینیان با تصمیم سریع ائتلاف در ژانویه مبنی بر اعزام نیرو به کشور عضو دیگر قزاقستان برای کمک به رئیس جمهور قاسم جومارت توکایف برای نجات از موج ناآرامی ها مخالفت کرد.

ارمنستان و آذربایجان یکدیگر را به دلیل شعله ور شدن، بدترین فوران خصومت ها از سال 2020، زمانی که بیش از 6000 نفر در جنگ 44 روزه کشته شدند، مقصر دانستند که در آن آذربایجان یک سری پیروزی های بزرگ ارضی به دست آورد.

این دو کشور ده‌ها سال است که بر سر قره‌باغ کوهستانی، منطقه‌ای که در سطح بین‌المللی به‌عنوان بخشی از آذربایجان شناخته می‌شود، اما عمدتاً توسط اکثریت قومیت ارمنی کنترل می‌شود، با حمایت ایروان منازعه داشتند.

روسیه 1960 نیروی حافظ صلح را بر اساس توافق آتش بس 2020 به این منطقه اعزام کرد، اما پیشرفت چندانی در جلب نظر دو طرف برای حل مسائلی از جمله تعیین مرزها و وضعیت حقوقی قره باغ کوهستانی و ارمنی های قومی که در آنجا زندگی می کنند، نداشته است.

آذربایجان از حمایت ترکیه برخوردار است و عضو CSTO نیست که شامل بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان و همچنین روسیه و ارمنستان است.

(نوشته مارک ترولیان؛ ویرایش توسط کوین لیفی)



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.