تبدیل قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در افتتاحیه نخستین کنگره کشوری دیجیتال مدیریت و درمان کووید 19 که امروز در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان اینکه بیش از یک سال از شیوع کرونا در ایران میگذرد، اظهار کرد: در یک سال اخیر تجربه های موفق و ناموفق بسیاری داشتیم، دانشگاه محل سیاست نیست و باید در دانشگاهها مشکلات موجود مطرح و تحلیل شوند؛ باید یاد بگیریم که تحلیل شویم. افراد در کنار یکدیگر و با تجمیع تجربهها میتوانند موفق عمل کرده و در پی آن دستاوردی حاصل شود.
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه طی این مدت درس آموختههایی از کرونا نوشتهام که بالغ بر ۶۰۰ تا ۷۰۰ صفحه شده است، گفت: تقریبا سعی کردم که همه این موضوعات را از محیط یاد بگیرم. اگر در محیط کسی اقدام موثری را انجام داده، میتوان آن را کشوری کرد؛ در جای جای این کشور در بیمارستان های دانشگاههای کوچکتر دیدهام که اقدامات بسیار خوبی انجام دادهاند.
بهداشت و درمان ویترین ساختار وزارت بهداشت هستند
وی با اشاره به اینکه بهداشت و درمان ویترین ساختار وزارت بهداشت هستند، گفت: اگر بخواهیم بررسی کنیم که پژوهش های انجام شده تا چه اندازه مفید هستند باید تاثیر آنها را در سیاست گذاری بهداشت و درمان رصد کرد.
معاون درمان وزیر بهداشت گفت:درصورتی که پژوهش ساختارمند تحلیل درستی از فرآیند خدمت ارائه ندهد قطعا پژوهش متناسبی با نیاز کشور نخواهد بود. هر زمان که توانستیم از تحقیقات در تغییر سیاست گذاریها، اصلاح ساختار ارائه خدمت و فرآیندهای خدمت استفاده کنیم یعنی موفق عمل کردهایم. ما در ساختار ارائه خدمت، نقاط ضعف و قوت متعددی داریم، باید در راستای اصلاح نقاط ضعف قدم برداریم درغیر این صورت به مردم سرزمینمان خیانت کرده ایم.
جان بابایی با بیان اینکه هنوز نمیدانیم انتهای کرونا کجاست و ممکن است که به یک بیماری مزمن منطقی تبدیل شود، تشخیص زودرس، بستری زودهنگام، توجه به سلامت روان، مدیریت تغذیه، مدیریت صحیح در استفاده از داروهای مختلف، فرماندهی و مدیریت بحران ها و مستند سازی را از جمله گامهای اجرایی مدیریت درمان کووید 19 دانست.
تعداد تختهای بستری نسبت به جمعیت کشور کافی نیست
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه تعداد تخت های بستری نسبت به جمعیت کشور کافی نیست، بیان کرد: به همین منظور باید تلاش کنیم بیماران سرپایی را هرچه سریع تر سر و سامان دهیم. بیمارستان هراسی از دیگر مشکلاتی است که در کشور ما وجود دارد به همین دلیل بیماران با تاخیر به بیمارستان مراجعه می کنند؛ باید از ظرفیت بخش های خصوصی و عمومی به درستی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در کشور ما مردم به بخش خصوصی توجه دارند و می خواهند از این بخش خدمت دریافت کنند؛ ما نمی توانیم مسیر مردم را تغییر دهیم و نباید اصراری بر این موضوع داشته باشیم؛ باید تلاش کنیم همان مسیر را ساماندهی کنیم. ارائه خدمت به همه بیماران در بخش دولتی امکان پذیر نیست؛ ساماندهی، جهت دهی و نظارت صحیح بر عملکرد بخش خصوصی که از ظرفیت های کشور است، بسیار مثمر ثمر خواهد بود.
باید در بیمارستانها از تیم های مددکاری استفاده کنیم
جان بابایی با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت تله مدیسیین در شرایط کنونی عنوان کرد: ما اگر از ظرفیت های این چنینی استفاده کنیم بسیاری از مراجعات مدیریت می شوند؛ تعرفه خدمات مراقبت در منزل هفته آینده ابلاغ خواهد شد و می توانیم با استفاده از این ظرفیت بسیاری از مشکلات را در منازل رفع کنیم. در بسیاری از بیمارستان ها کلینیک تنفسی اختصاصی تاسیس شده است که بار مراجعه به اورژانس را تا حد زیادی کاهش داده اند.
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه اکنون در بسیاری از بیمارستان ها تیم تنفسی وجود دارد، توجه به سلامت روان بیماران در منزل و بیمارستان ها را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: متاسفانه در این بخش موفق عمل نکرده ایم و یکی از مواردی است که اکنون مغفول مانده است؛ باید در بیمارستان ها از تیم های مددکاری استفاده کنیم.
وی ضرورت ساماندهی استفاده از آنتی بیوتیک ها را بسیار مهم اعلام و عنوان کرد: یکی از عوامل موفقیت ما در دوران شیوع کرونا فرماندهی اوضاع توسط روسای دانشگاه های علوم پزشکی است.
ضرورت اصلاح نظام اقتصادی و مالی در بیمارستان ها
جان بابایی با بیان اینکه دانش تغذیهای، توانبخشی، اقتصاد سلامت و تعاملات سازنده با بیمار و همراهان وی از جمله مواردی است که پزشکان باید اطلاعات کافی در این حوزه ها داشته باشند، توضیح داد: کادر درمان باید به سلامت روان بیمار توجه ویژه ای داشته باشند، ما هنوز درمورد تغذیه بیماران کرونایی به یک شرایط مطلوب دست نیافته ایم.
معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: هرچه بتوانیم بیمارستان ها را مستقل کرده و تلاش کنیم به صورت زنجیره ای با یکدیگر کار کنند بسیار موفق تر خواهیم بود.
وی با تاکید بر اصلاح نظام اقتصادی و مالی در بیمارستان ها گفت: اگر این امر محقق نشود دستاورد خوبی نخواهیم داشت و در فرآیند ارائه خدمت موفق نخواهیم بود. تعرفه ها ایراد دارند؛ هزینه خدمات پزشکی باید براساس سختی کار و نه رشته تحصیلی تعیین شود. باید تحول بزرگی در نظام نظارت الکترونیکی داشته باشیم و براساس شاخص های حیاتی باشد. اگر برای تک تک اشتباه های خود تصمیم صحیح اخذ نکنیم در حق مردم جفا کرده ایم.
47231
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰