«عباس حاجی حسینی» معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در این جشنواره با بیان اینکه با استفاده بهینه از منابع طبیعی و افزایش دانش کشاورزان، دستیابی به توسعه پایدار در این بخش امکان پذیر است، گفت: در حال حاضر آنچه در بخش کشاورزی مهم است، استفاده بهینه از منابع خدادادی است.
وی با تاکید بر افزایش دانش علمی کشاورزان، خاطرنشان کرد: منطقه بهاباد یزد دارای ظرفیت بسیار بالایی برای کشت زعفران است که کشاورزان این منطقه می توانند با استفاده از روش های بهینه به تولید انبوه زعفران در این منطقه بپردازند.
معاون جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه سطح زیر کشت زعفران در استان ۷۳۴ هکتار است، گفت: شهرستان بهاباد بیشترین سطح زیر کشت زعفران با ۳۵۰ هکتار دارد که پیشبینی میشود از هر هکتار دو تن زعفران کشاورزان بهابادی از مزارع خود برداشت کنند.
وی با بیان این که عملکرد محصول زعفران در بهاباد ۴.۵ کیلوگرم در هکتار است، افزود: ثبت برند زعفران مهمترین هدف برگزاری این جشنواره است و از دیگر اهداف آن ترویج جایگزینی کشت زعفران به عنوان محصول کم آب و نیز ارتقای سطح کیفی و کمی زعفران روستای از آن است.
حاجی حسینی ادامه داد: کشت گیاهان کم آبخواه و سازگار با شرایط شوری آب و زمین و درآمد ارزی از محل صادرات این گیاهان، دو رویکرد اساسی این سازمان است.
وی با بیان این که شبکه تعاونی روستائی بازوئی قوی برای کشاورزان است، افزود: بحث آموزش به متولیان کشاورزی در این شهرستان در اولویت اول ما قرار دارد و آموزش نقش مهمی در توجه محصول کشاورزان دارد که باید اجرا شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با وجود کمبود آب مورد نیاز، در زمینه کشت محصولات کشاورزی تدابیری جدید اندیشیده است.
«علیرضا تیموری» فرمانداربهاباد نیز در این جشنواره ضمن معرفی ظرفیتها و جاذبههای گردشگری بهاباد، گفت: زعفران بهاباد یکی از مرغوبترین و باکیفیتترین نوع زعفران در کشور به حساب میآید لذا باید یک برندی برای این محصول تهیه شود تا در بازار شهرت جهانی داشته باشد.
وی با بیان این که کیفیت زعفران تولیدی بهاباد در کشور حرف اول را میزند و این شهرستان در میزان تولید زعفران نیز در استان پیشرو است، افزود: آنچه زعفران بهاباد را در گمنامی نگه داشته و کمتر کسی گمان میبرد که بهاباد در دل کویر یزد مرغوب ترین زعفران را دارد، عدم فراوری این محصول، نبود برند مناسب و اطلاعرسانی ناکافی در این زمینه است.
فرماندار در این باره گفت: متأسفانه به دلیل نبود کارخانه بستهبندی و فراوری محصول زعفران در این شهرستان، این محصول به کشور اسپانیا صادر میشود و در دیگر کشورهای جهان به نام زعفران اسپانیا به فروش میرسد.
وی اظهار کرد: زعفران بهاباد به دلیل خاک، آب و نور مناسب، بهترین نوع زعفران دنیاست اما متأسفانه کشاورزان به محض این که محصولشان را برداشت میکنند به سراغ دلالان در استانهای دیگر کشور میروند و با قیمت بسیار پایین زعفرانشان را میفروشند.
تیموری هدف از برگزاری این جشنواره را آشنایی با عرضه و روشهای جمع آوری و فرآوری زعفران، استفاده بهتر از این محصول، تبیین خواص آن و آموزش روشهای بسته بندی و عرضه زعفران به صورت مکانیزه و بهداشتی ذکر کرد.
وی یادآور شد: بهبود کیفیت و حفظ جایگاه زعفران ایران در جهان و انتقال دانش علمی زعفران و ثبت برند زعفران به نام بهاباد از دیگر اهداف برگزاری جشنواره طلای سرخ است.
«علی اکبر رحمتیان» مدیرجهاد کشاورزی بهاباد هم در این جشنواره با اشاره به این که برگزاری جشنواره طلای سرخ نقطه عطفی در اقتصاد و وضعیت زعفران بهاباد است، یادآور شد: نام زعفران با نام بهاباد عجین شده و در همه جا زعفران با کیفیت را با نام بهاباد میشناسند.
وی با اشاره به این که زعفران یکی از تولیدات استراتژیک این شهرستان است، افزود: از سالهای بسیار دور در زندگی و معیشت مردم این منطقه این محصول نقش بسزایی داشته است.
وی با بیان این که این محصول درآمد خوبی هم می تواند داشته باشد، گفت: اگر با استفاده از روش های علمی، زمین مناسب و منطقهای که آب هوای مناسب برای کاشت زعفران باشد انتخاب شود و نسبت به نوع کشت، داشت و برداشت آن خوب عمل کنیم می توانیم درآمد بالایی از این محصول داشته باشیم.
رحمتیان برگزاری تورهای ویژه برداشت زعفران، بازدید از مزارع همچنین برگزاری نمایشگاه از فرآوردههای زعفران مانند تهیه مربا و صنایع بستهبندی این محصول را از برنامههای جانبی این جشنواره برشمرد و مشارکت همگان در شناساندن زعفران مرغوب بهاباد به مشتریان داخلی و خارجی را خواستار شد.
بیشتر بخوانید :
۲۲۰ ۳۵
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰