آیین بزرگداشت پدر موسیقی نوین ایران برگزار می‌شود

استاد علینقی وزیری (نهم مهر ۱۲۶۵ – ۱۸ شهریور ۱۳۵۸) معروف به کلنل وزیری، از موسیقیدان برجسته و از پیشگامان آهنگسازی برای اجرای ارکستری موسیقی ایرانی بود. وی که به سبب سال‌ها خدمت در ارتش و رسیدن به درجه سرهنگی یا همان کلنلی، به کلنل وزیری مشهور شده بود، عاشق موسیقی بود و سرانجام بین

کد خبر : 260749
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۷
آیین بزرگداشت پدر موسیقی نوین ایران برگزار می‌شود


استاد علینقی وزیری (نهم مهر ۱۲۶۵ – ۱۸ شهریور ۱۳۵۸) معروف به کلنل وزیری، از موسیقیدان برجسته و از پیشگامان آهنگسازی برای اجرای ارکستری موسیقی ایرانی بود. وی که به سبب سال‌ها خدمت در ارتش و رسیدن به درجه سرهنگی یا همان کلنلی، به کلنل وزیری مشهور شده بود، عاشق موسیقی بود و سرانجام بین نظامی‌گری و کار موسیقی، دومی را برگزید.

علینقی خان وزیری خدمت‌های مهمی به موسیقی ایران کرده است؛ از جمله اینکه نُت‌نویسی را در سنت موسیقی شفاهی و سینه به سینه ایرانی رواج داد. وی همچنین با تأسیس مدرسه عالی موسیقی و بعدها عهده‌داری مدیریت مدرسه موسیقی دولتی (مدرسه موزیک نظام)، کوشید نوازندگان و موسیقیدانان موسیقی ایرانی را با مبانی نظری موسیقی، اصول آهنگسازی و ارکستراسیون غربی آشنا کند. استادانِ روانشاد ابوالحسن خان صبا، روح‌الله خالقی، موسی معروفی و اسماعیل مهرتاش از مهمترین شاگردان علینقی خان وزیری بودند.

استاد وزیری در نوازندگی تار و آهنگسازی نیز بسیار چیره‌دست بود. «دخترک ژولیده»، «دو عاشق» و «سمفونی نفت» از معروف‌ترین آثار این موسیقیدان است.

آیین بزرگداشت زنده‌یاد استاد علینقی وزیری پدر موسیقی نوین ایران به مناسبت یکصد و سی و ششمین زادروز این استاد برجسته موسیقی پنجشنبه (۱۴ مهرماه) ساعت ۱۷ با حضور بزرگان موسیقی ایران؛ حسن ناهید، میلاد کیایی، بهرام گودرزی، محمد مقدسی، فرهاد فخرالدینی، جهانشاه صارمی، لوریس چکناواریان، هادی منتظری، مسعود حبیبی و جمعی دیگر از موسیقیدانان و هنرمندان در فرهنگسرای اندیشه به نشانی خیابان شریعتی، نرسیده به پل سیدخندان، بوستان اندیشه برگزار می شود.

بهنام موحدان (پندار) تنها متولی آرامگاه استاد علینقی وزیری و برگزارکننده آیین بزرگداشت این استاد پیرامون چگونگی برگزاری مراسم اظهارداشت: از سال ۱۳۹۸ کار بازسازی و مرمت آرامگاه استاد وزیری را با هزینه شخصی و بدون مشارکت و همکاری هیچ فرد حقیقی و حقوقی و سازمان و نهادی آغاز کردم.

موحدان گفت: آرامگاه پدر موسیقی ایران از سال ۱۳۵۸ به مدت ۴۰ سال به دلیل فراموشی و غفلت دولت و ملت به خصوص سهل‌انگاری، بی‌توجهی و سوءمدیریت سازمان‌ها و متولیان امر هنر به خصوص خانه موسیقی و خانه هنرمندان به مخروبه‌ای بدل شده بود. در مرحله اول بازسازی با صرف هزینه ۳۸میلیون تومان آرامگاه را به طور کامل رنگ‌کاری و گچ و سنگ آرامگاه را تعویض کردم.

وی افزود: سردیس استاد را امیر موحدان هنرمند نقاش و مجسمه‌ساز ساخت و طی مراسمی در مهرماه ۱۳۹۸ با حضور اساتید برجسته موسیقی؛ ارفع اطرایی، حسن ناهید، بهرام گودرزی، میلاد کیایی، کامبیز روشن‌روان، معصومه مهرعلی و تنی چند از نوازندگان از جمله شهرام صارمی و مهدی فلاح بزرگداشت استاد را برگزار و از سنگ جدید آرامگاه و سردیس رونمایی کردیم.

متولی آرامگاه استاد علینقی وزیری بیان کرد: مرحله دوم بازسازی آرامگاه استاد، با صرف هزینه‌ای بیش از ۶ میلیون تومان شهریورماه ۱۳۹۹ انجام شد که مجموعه نفیسی از عکس‌های استاد وزیری، روح‌الله خالقی و ابوالحسن صبا را گردآوری و بر دیوارهای آرامگاه نصب کردم و نیز پرده‌ای منقوش به عکس استاد را روی پنجره آرامگاه نصب کردم و مهرماه ۱۳۹۹ دومین بزرگداشت استاد وزیری با حضور استادانی نظیر ارفع اطرایی، حسن ناهید، میلاد کیایی و بهرام گودرزی برگزار شد.

موحدان اظهارداشت: سومین مرحله بازسازی و مرمت آرامگاه استاد وزیری را شهریورماه امسال پیگیری کرده و با صرف هزینه‌ای بیش از ۴۵ میلیون تومان کف محوطه داخل آرامگاه و محوطه بیرون و محوطه درب ورودی آرامگاه را به طور کامل سنگ و موزاییک کردم. تمام دیوارها، درب و سقف آرامگاه به طور کامل گچ و رنگ‌کاری شده است. مرمت و زیباسازی تقریبا تمام شده و تنها بخش کوچکی از عملیات زیباسازی نهایی باقی مانده که در آینده آن را نیز به اتمام می‌رسانم.

وی گفت: قصد دارم با توجه به سپری شدن دوران پاندمی کرونا و برداشته شدن محدودیت‌های اجتماعی، بزرگداشت استاد وزیری را با حضور اساتید و همه علاقه‌مندان موسیقی و عموم مردم در فرهنگسرای اندیشه برگزار و به طور رسمی از آرامگاه استاد وزیری برای بازدید عموم پرده‌برداری کنم.

برگزارکننده آیین بزرگداشت استاد علینقی وزیری افزود: بنده و علیرضا میرعلینقی پژوهشگر و تاریخ‌نگار موسیقی پیرامون جایگاه، نبوغ هنری، تاثیر اندیشه و هنر استاد وزیری بر روند تکوین و تعالی فرهنگ موسیقی کشور سخنرانی خواهیم کرد. دونوازی هادی منتظری (نوازنده کمانچه) و احمد خاک طینت (نوازنده دف) و نیز پخش گوشه‌هایی از فیلم مستند استاد علینقی وزیری با عنوان «کلنل» از دیگر بخش‌های این آیین است.

۵۷۵۷



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.