ضرغامی در باکو: عقب‌ماندگی را سریع جبران کنیم

عزت‌الله ضرغامی با پیشنهاد به وزرای گردشگری کشورهای اسلامی برای ترویج گردشگری خانواده‌محور در این کشورها، تاکید کرد:‌ عقب‌ماندگی تاریخی گردشگری، در کشورهای اسلامی با هم‌افزایی به سرعت جبران شود. به‌گزارش ایسنا، وزیر میراث فرهنگی، ‌گردشگری و صنایع دستی در یازدهمین کنفرانس وزرای گردشگری کشورهای اسلامی که به میزبانی جمهوری آذربایجان و در شهر باکو برگزار

کد خبر : 222758
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۸ تیر ۱۴۰۱ - ۸:۲۹
ضرغامی در باکو: عقب‌ماندگی را سریع جبران کنیم



عزت‌الله ضرغامی با پیشنهاد به وزرای گردشگری کشورهای اسلامی برای ترویج گردشگری خانواده‌محور در این کشورها، تاکید کرد:‌ عقب‌ماندگی تاریخی گردشگری، در کشورهای اسلامی با هم‌افزایی به سرعت جبران شود.

به‌گزارش ایسنا، وزیر میراث فرهنگی، ‌گردشگری و صنایع دستی در یازدهمین کنفرانس وزرای گردشگری کشورهای اسلامی که به میزبانی جمهوری آذربایجان و در شهر باکو برگزار شد، سخنان خود را با این آیه از قرآن کریم «قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانْظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ/ ثُمَّ اللَّهُ یُنْشِئُ النَّشْأَهَ الْآخِرَهَ/ إِنَّ اللَّهَ عَلَی کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ» آغاز کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یکی از پایه‌گذاران سازمان همکاری‌های اسلامی، در کنفرانس وزرای گردشگری این سازمان بسیار فعال ظاهر شده است. میزبانی اولین و هفتمین نشست این کنفرانس به ترتیب در سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۱۰ میلادی گواه بر این ادعاست. امیدوارم در این کنفرانس بتوانیم به اتفاق همدیگر مسائل مرتبط با گردشگری تمام کشورهای عضو را به گونه‌ای مورد بحث و بررسی قرار دهیم که شاهد آینده‌ای بهتر برای توسعه گردشگری در کشورهای عضو OIC باشیم.

او یادآور شد: همان‌گونه که آگاه هستید در سال‌های اخیر، گردشگری به یکی از بخش‌های پرشتاب و نیروی پیشران رشد اقتصادی در دنیا بدل شده است. تا قبل از همه‌گیری کرونا، سفر و گردشگری به صورت مستقیم، غیرمستقیم و القایی، یک شغل از هر چهار شغل جدید، ۱۰ درصد از ۳۳۳ میلیون شغل موجود و بیش از ۱۰ درصد از GDP جهان را به خود اختصاص داده بود. در این میان، گردشگران بین‌المللی بالغ بر ۱.۸ تریلیون دلار را در مقاصد مورد بازدید خود هزینه کرده‌اند و این یعنی ۶.۸ درصد از کل صادرات جهان. بی‌شک، این آثار اقتصادی گردشگری نقش مهمی در ایجاد اشتغال و رفاه در جوامع محلی ایفا می‌کند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اضافه کرد: نکته مهم اینجاست که گردشگری، علاوه‌بر بُعد اقتصادی، دارای جنبه معنوی و انسان‌ دوستانه‌ای است که قویاً مورد تاکید اسلام نیز قرار داشته است. در این رابطه، قرآن کریم در آیات متعددی ما را به سفر به سرزمین‌های دیگر با هدف فهم بهتر دنیای پیرامون، مشاهده نحوه زیست و معاش سایر مردم دیگر بلاد و عبرت‌ گرفتن از زندگی سایر ملت‌ها توصیه می‌کند که آیه قرائت شده در ابتدای سخنانم تنها یک نمونه از آن‌هاست.  بنابر این می‌توان گفت روح این آیات بر پیوند انکارناپذیر بین میراث ناملموس و میراث ملموس بشری دلالت دارد. در واقع این وجه از گردشگری به قدری ارزشمند است که می‌تواند جای مناسبی برای ارتقاء مبادلات فرهنگی، تقویت همبستگی و ایجاد صلح در میان تمام ملت‌ها را فراهم آورد.

ضرغامی ادامه داد: ما در جهانی به سر می‌بریم که در آن تعداد فزاینده‌ای از کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی قربانی افراطی‌گری، تجاوز و تروریسم بوده‌اند. همان‌گونه که واقف هستید ابزارهای امنیتی و نظامی به تنهایی برای رویارویی با تروریسم کافی نیستند و برای مقابله با این پدیده نیاز به نرم‌افزاری ویژه حس می‌شود. این نرم‌افزارچیزی نیست به جز گردشگری، چراکه می‌تواند راه را برای تعامل بیشتر ملت‌ها هموار سازد و صلح و ثبات و امنیت را برای منطقه و جهان به ارمغان آورد.

او افزود: بروز پدیده اسلام‌هراسی مسلمانان زیادی را در معرض تبعیض نژادی، پیش‌داوری منفی و بدنام‌سازی قرار داده است. در نتیجه این امر، مسلمانان، اعم از بومی یا مهاجر، احساس ناامنی را در زندگی روزمره خود لمس کرده و با انکار حقوق اصلیشان روبه رو می‌شوند. از این رو، مایلم مراتب تبریک خود بابت قطعنامه اخیر مجمع عمومی سازمان ملل که طبق مفاد آن روز ۱۵ مارس به‌عنوان روز جهانی مقابله با اسلام‌هراسی تعیین شده است را به تمام مسلمانان اعلام کنم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد:‌این قطعنامه تاکید می‌کند که تروریسم نمی‌تواند و نباید به هیچ دین، ملیت، تمدن یا قومیت خاصی نسبت داده شود و لازم است اقدامات بین‌المللی در راستای زمینه‌سازی مناسب برای گفتمان جهانی در زمینه ترویج فرهنگ سماحت] جوانمردی و مروت [و صلح در تمام سطوح تقویت شوند.

او همچنین گفت: دستیابی به آینده‌ای درخشان برای امت اسلامی در گرو اتحاد، همگرایی و مشارکت روز افزون بین کشورهای اسلامی و سایر اعضای این امت است. افزایش همکاری‌های فرهنگی، اقتصادی و تجاری میان اعضای OIC در حوزه‌های مختلف و تقویت زیرساخت‌های مربوطه آن چیزی است که امروزه کشورهای اسلامی به آن نیاز دارند.

ضرغامی تاکید کرد: بی‌شک یکی از مهمترین حوزه‌های همکاری، گردشگری است. لازم به یادآوری نیست که کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بالایی در زمینه انواع مختلف گردشگری نظیر گردشگری دینی و زیارتی، گردشگری سلامت، طبیعت‌گردی و بوم‌گردی، گردشگری فرهنگی، گردشگری ورزشی، گردشگری دریایی، گردشگری خوراک و غیره برخوردار هستند. بنابراین این کشورها باید سهم بیشتری از گردشگران بین‌المللی را به خود اختصاص دهند.

او گفت: بر اساس آخرین داده‌های موجود، تا قبل از پیدایش ویروس کرونا تنها ۲۵۰ میلیون از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون گردشگر بین‌المللی جهان از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی بازدید کرده‌اند. از این رو، تمام اعضای OIC باید نهایت تلاش خود را برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری در سطح جهانی و تشویق شهروندان خود به بازید از کشورهای یکدیگر به کار ببندند. در این‌باره، اعتقادات و آیین‌های اسلامی محور و جان‌مایه فرهنگ ناملموس بشری است که باید به‌درستی به مردم دنیا معرفی شود. افزون بر این، گردشگری حلال و دوستدار مسلمان به‌عنوان یک مزیت رقابتی برای ارتقای جریان‌های گردشگری در میان کشورهای اسلامی محسوب می‌شود که شایسته است در این کنفرانس به چهارچوب، سیاست‌ها و راهبردهای مختص آن پرداخته شود.

او اضافه کرد: از یک سو، گردشگری حق همه مردم دنیاست و از سوی دیگر، بخش اعظم دیدنی‌های دنیا در جغرافیای کشورهای اسلامی واقع شده است. بنابر این پیش‌فرض، لازم است هم کشورهای اسلامی هم جامعه جهانی به گونه‌ای مناسب و شایسته شرایط مورد نیاز را برای بازدید جهانیان از این دیدنی‌ها فراهم آورند تا از این حق محروم نشوند. این همان چیزی است که در گفتمان رایج سازمان جهانی گردشگری از آن به “گردشگری در دسترس” یاد می‌شود. هدف از “گردشگری در دسترس” که در واقع نمادی از احترام به ارزش‌های انسانی اسلامی است، آن است که دسترسی به سفر باید برای تمام آحاد مردم جهان با هر سن، جنسیت، طبقه اجتماعی، درآمد و توانایی جسمی فراهم شود.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بیان کرد: در حقیقت با فراهم‌سازی “گردشگری در دسترس” به‌ویژه بسته‌های سفر ارزان‌قیمت به‌عنوان یکی از مصادیق آن، می‌توان گردشگری خانواده‌محور که همواره مورد تاکید آموزه‌های اسلامی بوده است را در میان کشورهای عضو ترویج داد.

او گفت: نقش جامعه محلی در توسعه گردشگری که به‌عنوان شعار این کنفرانس نیز تعیین شده، موضوع دیگری است که نیاز به توجه ویژه تصمیم‌سازان و برنامه‌ریزان حوزه گردشگری دارد. جامعه محلی حلقه اصلی زنجیره ارزش گردشگری است که باید از آثار مثبت اقتصادی،  فرهنگی، اجتماعی و زیست‌محیطی گردشگری نظیر درآمد مستقیم، اشتغال، پاسداشت طبیعت و حفظ فرهنگ بومی منتفع شود. جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر به‌واسطه راه‌اندازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی و مزارع کشاورزی توجه ویژه‌ای را به جوامع محلی معطوف داشته است. رسماً آمادگی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی را برای انتقال تجربیات حاصله در این زمینه اعلام می‌دارم.

ضرغامی همچنین برای انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری OIC  درسال ۲۰۱۸ قدردانی کرد و یادآور شد: ما این انتخاب را در تاریخ ۲۵ آوریل همان سال با حضور و مشارکت مقامات و مهمانان ارشد ملی و بین‌المللی جشن گرفته و رسماً از آن رونمایی کردیم.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: قابلیت‌های جمهوری اسلامی ایران در مقابله با همه‌گیری کووید ۱۹، از جمله در زمینه تولید واکسن، کشور را از ماه‌ها قبل برای از سرگیری گردشگری داخلی و پذیرش دوباره گردشگران بین‌المللی آماده کرده است. امیدواریم ‌با فروکش کردن همه‌گیری ویروس کرونا و ایمنی کامل بشر در برابر این ویروس نابودگر، یک بار دیگر شاهد جریان‌های گردشگری در بین کشورهای اسلامی، به‌ویژه نمایش اتحاد مسلمانان در مراسم حج باشیم.

ضرغامی همچنین بیان کرد: قویا باور دارم ما حاضران در این کنفرانس، به‌عنوان نمایندگان کشورهای اسلامی می‌توانیم دست در دست یکدیگر به توسعه و رونق گردشگری در جهان اسلام کمک کنیم و از این طریق شاهد امنیت، ثبات، صلح، شکوفایی و رفاه جامعه باشیم. به این منظور، ضروری است با همکاری همه‌جانبه رسانه‌ای و هم‌افزایی ظرفیت‌های اعضا در این حوزه، عقب‌ماندگی تاریخی گردشگری در کشورهای اسلامی به سرعت جبران شود.

انتهای پیام



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.