هفته گذشته قطعنامه شورای حکام هیجانی را به قیمت دلار تزریق کرد و روند صعودی قیمتها را بهطور کلی در بازارهای مالی رقم زد.
اما اکنون با سیاستهای دولت مبنی بر تزریق پول از سوی بانک مرکزی قیمت دلار تا حدودی کنترل شده است و بعد از نوسان در روزهای ابتدایی هفته، کاهشی رشده است.
علی چشمی، کارشناس بازارهای مالی بیان کرد: در چند روز اخیر بهدلیل شوکی که از مصوبه شورای حکام پیش آمد قیمت دلار در بازار آزاد بالا رفت.
او ادامه داد: اما دولت نیز طبق برنامههایی که داشت با برنامهریزی بانک مرکزی، دخالت گستردهای در بازار اعمال کرد. از سویی از نظر رسانهای تلاش شد اخباری پخش شود که التهابات بازار را کاهش دهد.
روند قیمت دلار صعودی میشود؟
علی صادقین، دیگر کارشناس بازارهای مالی نیز دراین خصوص بیان کرد: دو حالت برای دلار وجود دارد، کوتاهمدت و بلندمدت. در وضعیت کوتاهمدت جلسه بانک مرکزی با با پتروشیمیها و صرافها را داشتیم بنابراین صرافان تصمیم گرفتند عرضه را افزایش دهند. مقرر شد آنها خرید و فروش بدون محدودیت داشته باشند.
او ادامه داد: احتمالا در کوتاهمدت بازار شاهد اصلاح قیمت ارز است. اما اگر اخبار سیاسی به سمت عدم احیای برجام پیش رود در بلندمدت همچنان قیمت دلار صعودی است.
دلیل این کاهش قیمتها چیست؟
مریم محبی، کارشناس بازارهای مالی در این مورد گفت: یکی از دلایل این کاهش قیمتها بحث تایید قطعنامه شورای حکام بود که باعث شد جوی هیجانی در بازار شکل بگیرد و دلار روندی افزایشی را در پیش گرفت. طلا و سکه نیز بهعنوان تابعی از دلار، همین مسیر را دنبال کردند.
او ادامه داد: اما کمکم جامعه به این باور رسید که این قطعنامه ضمانت اجرایی ندارد. در نتیجه، هیجان کاهش یافت و قیمتها عقبنشینی کردند.
این کارشناس همچنین درباره تداوم کاهش قیمت در بازارهای ارز و طلا توضیح داد: بهطورکلی واقعیت این است که کاهش ارزش پول ملی ما به سرعت باعث افزایش قیمت دلار میشود. نباید تصور کرد این عقبنشینی میتواند باثبات باشد و احتمال افزایش دوباره وجود دارد.
او ادامه داد: درصورتی که تغییری در رویه اقتصاد صورت نگیرد و شرایط فعلی بهبود پیدا نکند، نمیتونیم انتظار کاهش قیمتها را داشته باشیم.
۲۲۳۲۲۷
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰