تولید میوه خشک در منزل معمولا توسط خانم های خانه دار انجام می گیرد. برای تولید میوه خشک در خانه، نیاز به یک دستگاه اسلایسر دستی و یک دستگاه میوه خشک کن کوچک است. با توجه به شیوه های مختلف خشک کردن میوه و دستگاه های مختلفی که وجود دارد، به طور میانگین و در بهترین حالت، می توان از ده کیلو میوه تازه، یک کیلو میوه خشک به دست آورد.
با توجه به کوچک بودن دستگاه های میوه خشک کن خانگی، امکان تولید روزانه بیش از ۳ الی ۴ کیلو میوه خشک وجود ندارد و این میزان علاوه بر اینکه بسیار ناچیز است، نیازمند صرف زمان طولانی است و در نهایت به کیفیت تولیدات کارخانجات بزرگ نخواهد بود.
تولید میوه خشک در کارگاه های کوچک و کارخانجات، نیازمند دستگاه های بیشتر و پیشرفته تری است. دستگاه های شستشو، اسلایسر، دستگاه های خشک کن کابینتی و دستگاه های بسته بندی و نوار نقاله از جمله وسایل و امکانات مورد نیاز برای راه اندازی یک کارگاه کوچک یا کارخانه تولید میوه خشک هستند.
کارگاه های کوچک با توجه به کابینتی بودن دستگاه های میوه خشک کن، تولید چشم گیری در طول یک روز کاری نخواهند داشت. با فرض روزانه هشت ساعت کار مفید و بازدهی یک کیلو میوه خشک در هر ده کیلو میوه تازه، در طول روز بیش تر از ده کیلو میوه خشک نمی توان تولید کرد.
چه راه کارهایی باعث می شود صادرات میوه خشک داشته باشیم؟
سیب، گلابی، آلو، کیوی، آلبالو، قیسی، انبه، نارگیل، نارنگی، موز و پرتقال میوه هایی هستند که از آن ها چیپس میوه می توان تولید کرد.
خدماتدهی در زمینههای آموزشی، معرفی شرکتهای تولیدی ماشینآلات این حرفه در کشور، راهاندازی نمایشگاههای فصلی در شهرستان ها و پایتخت و اعطای تسهیلات به فعالان در این زمینه باعث رشد تولیدمی شود.
در صورت تولید با کیفیت مناسب و توجه به بستهبندی محصول توانایی رقابت در بازارهای صادراتی نیز فراهم خواهد شد.
خشک کردن میوه به روش ارگانیک و بدون افزودنی شیمیایی یکی دیگر از روش های است که باعث افزایش تقاضا برای میوه خشک شده است.
کشور ایران شرایط بسیار خوبی برای تولید و صادرات میوه خشک دارد. علاوه بر این، در چند سال گذشته فروش دستگاههای میوه خشککن در ایران زیاد شده و تبلیغات وسیعی هم درباره فواید میوه خشک میشود.
اگر برای خرید میوه خشکشده آگهی بزنید، صد نفر فروشنده میوه خشکشده با شما تماس میگیرند و میتوانید بهراحتی تامینکننده پیدا کنید؛ چون تولیدکنندههای زیادی در این حوزه کار میکنند که محصول روی دستشان مانده است.
کدام محصول ایران به نام افغانستان در بازار جهانی وارد می شود؟
این کشور توانسته این محصول ( توت رسمی ایران ) را به نام خود وارد بازار جهانی کند. علاوه بر آن این کشور توانسته با وارد کردن پیاز زعفران به کشور خود و پرورش آن زعفران را هم به نام خود در بازار جهانی به فروش برساند و در این رده حتی توانسته رقیب ایران در بازار جهانی به شما رود.
محصولات بی شمار دیگری هم وجود دارد که می توان به کشور افغانستان صادر شود عمده آن میوه خشک که به خاطر کیفیت قیمت مناسبی که داخل ایران دارد به راحتی وارد افغانستان شود و از آن جا به سایر نقاط دنیا صادر می شود.
آن ها برای این که بتوانند ارزش محصولات خود را بالا ببرند و با قیمت بالاتری به سایر کشورها صادر کنند به فرآوری و بسته بندی میوه های خشک روی آوردند. این صنعت به تازگی در کشور افغانستان جایگاه مناسبی پیدا کرده است.
برخی از تجار افغانستان با تولید و بسته بندی انواع میوه های خشک توانسته اند از این طریق به سود سرشاری برسند و دوباره این کشور را در زمره قطب های تولید کننده و صادر کننده میوه خشک افغانستان به دنیا معرفی کنند.
در افغانستان میوه به مقدار زیادی تولید می شود و این کشور توانسته با خشک کردن میوه های تازه آن را به بازار جهانی معرفی کند و خود را به عنوان یکی از تولید کنندگان میوه خشک در جهان بشناساند.
سالانه چیزی در حدود صد میلیون دلار از فروش میوه خشک ارز وارد کشور افغانستان می شود. در سال هایی که طالبان به این کشور حکومت می کرد لطمه های زیادی به صادرات میوه خشک این کشور وارد کرد.
به غیر از آن خشکسالی هم توانست آفت بسیاری از محصولات کشاورزی باشد و افغانستان به خاطر این دو دلیل در تنگنا قرار گرفت.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰