همسایه خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

آیا همیشه در آپارتمانتان با صدای بلند به موسیقی گوش می‌دهید و همسایه‌هایتان را مجبور می‌کنید واکنش نشان بدهند؟ اگر پاسختان به این سؤال مثبت است، متأسفانه باید بگوییم که شما همسایه خوبی نیستید! در همه‌جای دنیا، همسایه‌های پرسروصدا جزو بدترین همسایه‌ها هستند و زندگی را برای همه سخت می‌کنند. اگر در مجتمعی آپارتمانی زندگی

کد خبر : 211702
تاریخ انتشار : یکشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۷:۱۵
همسایه خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟


آیا همیشه در آپارتمانتان با صدای بلند به موسیقی گوش می‌دهید و همسایه‌هایتان را مجبور می‌کنید واکنش نشان بدهند؟ اگر پاسختان به این سؤال مثبت است، متأسفانه باید بگوییم که شما همسایه خوبی نیستید! در همه‌جای دنیا، همسایه‌های پرسروصدا جزو بدترین همسایه‌ها هستند و زندگی را برای همه سخت می‌کنند. اگر در مجتمعی آپارتمانی زندگی می‌کنید، باید همیشه به میزان سروصدایی که تولید می‌کنید و تأثیرش بر اطرافیانتان توجه کنید. البته برای اینکه یک همسایه خوب باشید، باید کارهای دیگری هم انجام بدهید. در این مقاله، درباره ۱۵ کاری می‌گوییم که شما را به بهترین همسایه دنیا تبدیل می‌کنند.

۱. وقتی همسایه‌ای را می‌بینید، به او سلام کنید

بیشتر مواقع همسایه خوب بودن به همین سادگی است که وقتی کسی را خارج از آپارتمانتان یا در محله می‌بینید، به او سلام کنید. دست‌‌دادن با همسایه‌ها یا برایشان دست تکان‌دادن سبب ایجاد علاقه میان شما می‌شود و ممکن است به گفت‌وگویی دوستانه ختم شود.

سلام‌کردن حداقل کاری است که می‌توانید برای ایجاد صمیمت بکنید.

۲. داخل آپارتمانتان و محوطه اطرافش را تمیز نگه‌ دارید

هیچ‌کس دوست ندارد در کنار انسانی تنبل زندگی کند، بنابراین تا می‌توانید برای تمیز‌کردن اطراف در ورودی آپارتمان تلاش کنید. کفش‌ها، برگ‌ درختان و زباله‌ها را از اطراف آپارتمان جمع کنید. علاوه‌ بر این، باید داخل آپارتمان را هم تمیز و مرتب نگه‌ دارید. کثیفی آپارتمان باعث ورود موجودات موذی به ساختمان می‌شود که بر زندگی همسایه‌ها هم اثر می‌گذارد.

۳. آنچه را از همسایه قرض گرفته‌اید به‌موقع به او بازگردانید

اگر با همسایه‌های خود روابط دوستانه دارید، ممکن است هرازگاهی از آنها چیزی قرض بگیرید. سعی کنید چیزهایی را که از آنها قرض می‌گیرید سروقت به آنها بازگردانید. اگر نتوانید وسیله‌ای مانند اتو یا جاروبرقی را به همسایه بازگردانید، ممکن است سبب ایجاد کدورت شود.

۴. مشکلات را مستقیم به خود همسایه بگویید

با آنچه همسایه گفته یا کاری که کرده است مشکلی دارید؟ سعی کنید فوری و پیش از آنکه این قضیه به مشکلی بزرگ تبدیل شود، به آن رسیدگی کنید. پیش همسایه بروید و با روی خوش درباره مسئله با او صحبت کنید. فقط در‌ صورتی که احساس خطر کردید با پلیس یا مدیر ساختمان تماس بگیرید.

بسیاری از همسایه‌ها ترجیح می‌دهند هنگام بروز مشکلات به‌جای اینکه موضوع را با اطرافیان در میان بگذارید، آن را مستقیم به خودشان بگویید. با این کار با همسایه‌ها روابط بهتری خواهید داشت.

گاهی مکالمه‌ای ساده از تبدیل‌شدن مسائل به مشاجره‌های بزرگ و طولانی‌مدت جلوگیری می‌کند. مثلا اگر همسایه‌ای نیمه‌شب‌ها سروصدا می‌کند، حتما لازم نیست به مدیر ساختمان شکایت کنید یا برای آن همسایه یادداشت توهین‌آمیز بنویسید. در وهله اول به او تذکر بدهید. ممکن است همسایه‌ای تازه‌وارد باشد و متوجه نباشد که دیوارها چقدر نازک‌اند.

همسایه خوب بودن با همکار، دوست یا همسر خوب بودن تفاوت چندانی ندارد. در تمام این روابط، باید به فضا و نوع رابطه خود حساس باشید و سعی کنید دوستانه و مؤدبانه رفتار کنید. آپارتمان‌نشینی ممکن است مشکلاتی به‌ همراه داشته باشد، اما برای برقراری روابط دوستانه هم فرصت‌هایی ایجاد می‌کند. داشتن همسایه خوب ارزش تحمل مشکلات را دارد.

۵. قوانین آپارتمان را رعایت کنید

معمولا در هر آپارتمان برای زندگی بهتر قوانین یا دستورالعمل‌هایی وضع می‌شوند و انتظار می‌رود که تمام همسایه‌ها آنها را رعایت کنند. این قوانین ممکن است درباره هر چیزی باشند، مثلا:

  • محل پارک اتومبیل‌ها؛
  • نحوه دفع زباله‌ها؛
  • رعایت سکوت هنگام رفت‌وآمد در راهرو‌ها؛
  • زمان‌های ایجاد سروصدا (مثلا پخش موسیقی یا حتی کوبیدن میخ به دیوار).

این قوانین ایجاد می‌شوند تا محله را برای همه به مکانی دوستانه‌تر، تمیزتر و شادتر تبدیل کنند. اگر از آنها پیروی نکنید، در محله و آپارتمان دوستان چندانی نخواهید داشت.

۶. هنگام مهمانی و سرگرمی مراقب سروصدا باشید

در مجتمع آپارتمانی شما برای مهمانی و سرگرمی قوانین خاصی وجود دارد؟ مثلا از ساعت مشخصی به‌بعد باید صدای موسیقی را کم کنید؟ حتی اگر چنین قوانینی ندارید هم عقل سلیم حکم می‌کند که در طول هفته یا زمان تعطیلات، حوالی ساعت ۱۰ شب سکوت را رعایت کنید.

اگر با همسایه‌ها روابطی دوستانه دارید، می‌توانید آنها را به دورهمی‌ها و مهمانی‌هایتان دعوت کنید و دیگر نگران شکایت آنها نباشید. اگر مجتمع شما سالن اجتماعات دارد، به‌جای ایجاد سروصدا در آپارتمان، این سالن را برای مهمانی اجاره کنید. معمولا این سالن‌ها جایی دورتر از واحدهای اقامتی ساخته می‌شوند و این‌طوری کمتر مزاحم همسایه‌ها می‌شوید.

۷. مراقب حیوانات خانگی خود باشید

اگر ورود حیوانات خانگی به مجتمع شما مانعی ندارد، مراقب سروصدایشان باشید. سگ خود را آرام نگه‌ دارید تا با سروصدایش مزاحم همسایه‌ها نشود. اگر حیوان خانگی را به قسمت‌های عمومی مجتمع بردید، مطمئن شوید که جایی را کثیف نکرده باشد. به یاد داشته باشید که همه کودکان هم عاشق حیوانات پشمالو نیستند. اجازه ندهید که سگتان در راهروها زیاد به همسایه‌ها نزدیک شود، حتی اگر آن حیوان زیبا دوست داشته باشد که مردم نوازشش کنند.

۸. دوستانه رفتار کنید اما بیش از حد صمیمی نشوید

لبخندزدن و دست تکان‌دادن ایجاد روابط دوستانه را خیلی راحت‌تر می‌کند. هنگام دریافت بسته پستی و دیدن همسایه‌ها در راهرو یا آسانسور به آنها سلام کنید. نیازی نیست که هر زمان همسایه‌ها را می‌بینید، ۱ ساعت با آنها حرف بزنید. گفت‌وگویی سریع درباره آب‌وهوا یا وقایع اجتماعی روز روشی عالی برای تقویت پیوندهاست.

مهم‌ترین مسئله این است که سعی کنید حال‌وهوای مکالمه را مثبت نگه‌ دارید. درباره همسایه‌ها غیبت نکنید یا هر بار که همسایه‌ای را در راهرو می‌بینید، از مشکلات زندگی خود برایش نگویید.

۹. نشانه‌های اجتماعی را یاد بگیرید

ویروس کرونا باعث شده است که مردم نتوانند مانند گذشته راحت با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. بعضی از مردم دوست ندارند مانند گذشته با غریبه‌ها صحبت کنند و بعضی دیگر نمی‌توانند به‌اندازه کافی تعامل اجتماعی داشته باشند. به زبان بدن همسایه‌ها توجه کنید؛ مشتاق تمام‌شدن گفت‌وگو هستند یا می‌خواهند به مکالمه ادامه بدهند؟

اگر با یکی از همسایه‌ها مشکلی پیدا کردید، حل آن را به شانس واگذار نکنید. او را به صرف چای یا قهوه دعوت کنید. همسایه خوب بودن به‌معنای صمیمی‌بودن با تمام افراد محله نیست، اما ایجاد روابط دوستانه با چند همسایه زندگی آپارتمان‌نشینی را راحت‌تر می‌کند.

۱۰. به محل پارک اتومبیل‌ها و امکانات رفاهی ساختمان توجه کنید

اگر برای پارکینگ قوانینی وضع شده است، حتما آنها را رعایت کنید. همچنین اگر می‌دانید همسایه‌ای همیشه اتومبیلش را در مکانی خاص پارک می‌کند، سعی کنید آنجا را خالی نگه‌ دارید و از مهمانانتان بخواهید که اتومبیلشان را جایی دیگر پارک کنند.

اگر از امکانات رفاهی ساختمان مانند استخر، وسایل تناسب اندام یا کباب‌پز استفاده می‌کنید، پس از اتمام کار حتما آنها را تمیز کنید. این قسمت‌های ساختمان را مانند فضای خانه خودتان و حتی اموال عمومی در نظر بگیرید، چون در واقع عمومی هستند!

۱۱. خودتان را به سایرین معرفی کنید

اگر به‌تازگی وارد مجتمع شده‌اید، حتما خودتان را به بقیه معرفی کنید. حتی می‌توانید یک قدم فراتر بروید و شماره تماستان را روی یک تکه کاغذ بنویسید و به همسایه‌ها بدهید. همه حافظه‌ای فوق‌العاده ندارند، پس بهتر است نامتان را کنار شماره تماس بنویسید. همچنین سعی کنید نام همسایه‌ها را به‌ خاطر بسپارید. شماره تلفن آنها را در گوشی همراهتان ثبت کنید یا روی یک تکه کاغذ بنویسید و به در یخچال بچسبانید.

۱۲. برای حل مسائل ساختمان مشارکت کنید

بعضی از ما به‌اندازه سایرین اجتماعی نیستیم که اشکالی هم ندارد، اما هنگام بروز مشکلات در ساختمان همه باید برای حل آن همکاری کنیم. بعضی مواقع لازم است از منطقه امن خود خارج شوید و در جلساتی شرکت کنید که برای حل مسائل مختلف ساختمان تشکیل می‌شوند. به سخنان بقیه همسایه‌ها گوش بدهید و اگر راهکاری برای حل مشکل سراغ دارید، آن را پیشنهاد بدهید. سعی کنید در این جلسات رفتاری دوستانه داشته باشید، به‌خصوص اگر بقیه همسایه‌ها را به‌خوبی نمی‌شناسید.

مشارکت برای تمیز کردن محله

۱۳. همدلی با همسایه‌ها را فراموش نکنید

در زندگی کنار همسایه‌ها با آنها همدلی کنید. ممکن است همسایه‌ای به‌تازگی صاحب فرزند شده باشد و سروصدای گریه نوزاد خواب راحت را از شما گرفته باشد. سعی کنید آنها را درک کنید. اگر همسایه‌ای مجبور است برای قرارهای کاری کودکش را در خانه تنها بگذارد، به او کمک کنید و برای چند ساعت از فرزندش مراقبت کنید.

۱۴. برای تعامل با همسایه‌ها پیش‌دستی کنید

از همسایه‌هایی که به‌تازگی وارد ساختمان یا محله شما شده‌اند به‌گرمی استقبال کنید. در مناسبت‌های مختلف به آنها از خوراکی‌ها و غذاهای خانگی خو‌ش‌طعمی بدهید که پخته‌اید و سعی کنید روابطی دوستانه ایجاد کنید. این رفتار در گذشته بیشتر رایج بود، اما در سال‌های اخیر به دست فراموشی سپرده شده است.

هرچند وقت یک‌ بار برای همسایه‌ها مهمانی یا دورهمی ترتیب بدهید یا اینکه یک مسابقه ورزش همگانی در محله راه بیندازد تا همسایه‌ها بیشتر با هم معاشرت کنند.

۱۵. از شبکه‌های اجتماعی غافل نشوید

امروزه شبکه‌های اجتماعی فرصت‌های خوبی برای تعامل اجتماعی و معاشرت با سایرین فراهم کرده‌اند. از این فرصت‌ها استفاده کنید. در یکی از شبکه‌های پیام‌رسان گروه بسازید و از همسایه‌ها خواهش کنید که در آن عضو بشوند. گروه‌های همسایگی در این شبکه‌ها هم فرصت معاشرت را بیشتر می‌کنند و هم در مواقع ضروری حل مشکلات را راحت‌تر می‌کنند.

سخن پایانی

مهم‌ترین نکته برای اینکه همسایه خوبی باشیم این است که به اطرافیان احترام بگذاریم و تا می‌توانیم با آنها دوستانه رفتار کنیم. با انجام‌دادن کارهایی که در این مقاله گفتیم، می‌توانید زندگی را برای همه همسایه‌ها و ساکنان مجتمع آپارتمانی دل‌پذیرتر کنید. با این روش‌ها راحت‌تر با همسایه‌ها کنار می‌آیید و روابطی عالی خواهید داشت. شما برای اینکه همسایه خوبی باشید چه راه‌هایی سراغ دارید؟


فروشگاه چطور - مجموعه  برقراری ارتباط موثر

گامی برای تسلط شما بر مهارت‌های برقراری ارتباط




لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.