۳ عادت مالی که فقیر و پولدار را از هم جدا میکند
برترینها: یک فکر هیجان انگیز! چرا تمام وقت، کار و نیمه وقت، پول خرج نمیکنید؟ چه حسی دارید اگر بتوانید صادقانه بگویید: «من دارم کار میکنم که پولدار شم. نه این که فقط بتوانم پول قبضهایم را بدم.» در واقع وقتی نقشهی ثروتمند شدن داشته باشید، آن قدر انگیزه پیدا میکنید که حتی شب خوابیدن
برترینها: یک فکر هیجان انگیز! چرا تمام وقت، کار و نیمه وقت، پول خرج نمیکنید؟ چه حسی دارید اگر بتوانید صادقانه بگویید: «من دارم کار میکنم که پولدار شم. نه این که فقط بتوانم پول قبضهایم را بدم.» در واقع وقتی نقشهی ثروتمند شدن داشته باشید، آن قدر انگیزه پیدا میکنید که حتی شب خوابیدن هم برایتان سخت میشود! شاید کمی اغراقآمیز به نظر برسد. اما نمیتوانید انکار کنید که تا به حال در ذهن خود رویای پولدار شدن نداشتید.
در مورد این که در حال حاضر چطور میخواهید زندگی کنید در تقابل با این که تا چند سال میخواهید کار کنید، تصمیم بگیرید. منظور این است که اگر تمام پولی که الآن درمیآورید خرج کنید، هیچ چارهی دیگری جز سخت کار کردن سرِ پیری ندارید! اما اگر از همین حالا به فکر پسانداز کردن و سرمایهگذاری باشید، در آینده انتخابهای بیشتر و بهتری دارید.
مطمئن شوید چیزی را میخرید که بعد از گرفتن صورت حسابش احساس پشیمانی نکنید و از خرید خود خوشحال باشید همچنین بهتر است بدانید پسانداز کردن طول میکشد و نیاز دارد هر روز برایش تلاش کنید و برای رسیدن به استقلال مالی صبور باشید. بعضی اوقات صبور بودن کار سختی است، اما درست مثل رسیدن به اهدافتان است. یعنی این که با تلاش کردن در طول زمان میسر میشود. در ادامه ۳ عادت مالی که برای پولدار شدن باید رعایت کنید، در اختیارتان قرار دادهایم.
قانون ۷۰/۳۰
بعد از پرداخت قبوض، یاد بگیرید که فقط از ۷۰ درصد پول باقیمانده استفاده کنید. پولی که هر ماه خرج میکنید به ۲ دستهی ملزومات و تجملات تقسیم میشود. این ۷۰ درصد را باید خرج ملزومات خود کنید. بعد وقت آن است که ۳۰ درصد باقیمانده را به مخارج مختلفی اختصاص دهید. این مخارج میتوانند از این قبیل باشند:
خیرات
از ۳۰ درصد پول باقیمانده، یک سوم آن باید صرف امور خیریه شود. خیرات در واقع دستگیری از جامعه و کمک کردن به افراد نیازمند است. ما معتقدیم بخشیدن ۱۰ درصد از پول باقیمانده از حقوق ماهیانه، میزان خوبی برای خیرات محسوب میشود.
بعضی افراد گمان میکنند فقط وقتی پول زیادی دارند باید به دیگران کمک کنند؛ در صورتی که پول بخشیدن را باید از همان زمانی که هنوز حقوقتان کم است یاد بگیرید. مسلماً بخشش ۱۰ هزار از ۱۰۰ هزار تومان، بسیار آسانتر از بخشیدن ۱۰۰هزار از یک میلیون تومان میباشد. ممکن است بگویید: «اگر یک میلیون تومان پول داشتم، خیلی راحت ۱۰۰هزار تومانش را خیرات میکردم.»، اما اگر در آن موقعیت قرار بگیرید، به احتمال زیاد این کار را نمیکنید. پس بهتر است از همین حالا و با همین مقادیر کم، عادت پول بخشیدن را در خود پرورش دهید تا وقتی پول بیشتری به دست میآورید، راحتتر بتوانید به دیگران کمک کنید.
سرمایه گذاری
با ۱۰ درصد بعدی پول باقی مانده، باید سرمایه جمع کنید. این پولی است که برای خرید، تعمیر، ساخت و ساز و فروش از آن استفاده میکنید. کلید ماجرا این است که مشغول تجارت باشید، حتی اگر به طور نیمهوقت باشد.
راههای زیادی برای ایجاد سرمایه وجود دارد. بگذراید قوهی تصورتان به تکاپو بیفتد. به تواناییهایی که سر کار یا موقع انجام سرگرمیهایتان پرورش دادید، نگاه دقیقتری بیاندازید. ممکن است بتوانید آنها را به سرمایه گذاری سودمندی تبدیل کنید. به علاوه میتوانید یاد بگیرید که چطور محصولات را به طور عمده بخرید و خرده بفروشید. یا اینکه میتوانید ملکی بخرید و آن را ارتقا دهید. از این ۱۰ درصد برای خریدن تجهیزات، محصولات یا هر دو به طور مساوی استفاده و شروع کنید. از کجا میدانید درون شما چه نبوغی منتظر است تا با جرقهای به نام «فرصت» بیدار شود!
پسانداز
۱۰ درصد آخر باید پسانداز شود. این مورد، هیجان انگیزترین قسمت نقشهی پولداری حساب میشود. زیرا میتواند با آماده کردنتان برای زمستان زندگی، به شما ذهنیتی از فقر بدهد. بگذارید واژههای «فقیر» و «پولدار» را تعریف کنیم: افراد فقیر پولشان را خرج میکنند و سپس هر چه باقی ماند پسانداز میکنند، ولی افراد پولدار پولشان را پسانداز میکنند و سپس آن چه را باقی ماند خرج میکنند.
فرض کنید ۲۰ سال پیش دو نفر، هرکدام ماهیانه ۱۰۰ هزار تومان حقوق میگرفتند و هر سال حقوقشان به میزان مساوی افزایش مییافت. یکی از آنها فلسفهی خرج کردن پول و پسانداز مقدار باقی مانده را داشت. برعکس، فلسفهی دیگری، اول پسانداز و سپس خرج کردن اضافیِ پول بود. امروز اگر آنها را بشناسید، به خوبی میتوانید تشخیص دهید کدامیک پولدار و کدامیک فقیر است؛ بنابراین به خاطر داشته باشید که خیرات و سرمایهگذاری و پسانداز، مثل برنامهریزی مالی دیگری اثرات نافذی دارد. شاید در آخر روز، هفته یا ماه نتایج زیاد مشخصی نداشته باشد، ولی بعد از گذشت ۵ سال، تفاوتها مشخص میشود و در پایان دهمین سال تفاوتها چشمگیرند. در صورتی که مقدار پول اولیه همان بوده و فقط فلسفهی استفاده از آن فرق میکند.
عادتهای مالی نادرستی که باعث میشوند پول کم بیاورید!
پول زیادی را صرف مخارج خانه میکنید
مسلماً مخارج خانه ابتدا با پول رهن و اجاره شروع میشود و سپس مخارج دیگری از قبیل مالیات، تعمیر و پول آب و برق و گاز را شامل میشود. خرید مایحتاج و تامین خورد و خوراک نیز باید در نظر گرفت. عموماً بیشترین مقدار پولتان صرف مخارج خانه میشود؛ بنابراین صرفهجویی در آنها تا حد ممکن بسیار موثر است.
زیاد برای ماشین خرج میکنید
درست مثل مخارج خانه، هزینههای ماشین میتوانند بسیار سرسام آور باشند و حتی از درآمد ماهیانهای که دارید بیشتر شوند. برای کاهش مخارج ماشین بهتر است راههای نزدیک را پیادهروی کنید یا گاهی اوقات از وسایل نقلیهی عمومی استفاده کنید.
بی حساب و کتاب پول خرج میکنید
دفتر و قلمی بردارید و تمام مخارج ماهیانهی خود را در آن بنویسید. هر ماه برای هر بخشی که میخواهید پول خرج کنید، هدفی تنظیم کنید. آخر ماه میتوانید میزان پولی را که برای هر بخش خرج کردید، با هدف اولیهی خود مقایسه کنید و با این روش برنامهریزی و کنترل بهتری بر مخارج خود داشته باشید.
بیاختیار پول خرج میکنید
ناخودآگاه پول خرج کردن از بیاختیاری نشئت میگیرد. خیلی از روشهای بازاریابی و تبلیغات نیز بر همین اساس بنا شدهاند. درمان این بیاختیاری، آگاهی است. آگاهی، اختیار را تقویت میکند و باعث میشود کمتر تحت تاثیر تبلیغات وسوسه شوید یا وسایلی بخرید که به آنها نیازی ندارید.
بیش از اندازه برای تفریح کردن پول خرج میکنید
هیچگاه بیشتر از ۱۰ درصد حقوقتان را برای تفریح کردن خرج نکنید. تفریح میتواند سفر رفتن و مخارج هتل و هواپیما یا بیرون رفتن با دوستان و هزینههای سینما و رستوران را شامل شود. خرید وسایلی مثل تلویزیون و بازیهای کامپیوتری نیز در این بخش جای میگیرد. خیلی از کسانی که مشکلات مادی دارند، بیشتر از ۱۰ درصد حقوقشان را به تفریح کردن اختصاص میدهند. البته تفریح در حد طبیعی برای همه ضروری است، ولی این که بدون فکر کردن به آینده و چشم بسته تمام پول خود را صرف بازی و خوش گذرانی کنیم، عواقب مالی ناخوشایندی به دنبال دارد.
حرف آخر
در واقع این که چقدر بتوانید ماهیانه خرج یا پسانداز کنید، به عوامل زیادی از جمله حقوق ماهیانه و شرایط خانوادگی و شرایط اقتصادی جامعه بستگی دارد. اما با هر درآمد و شرایطی، بهتر است با برنامهریزی پیش بروید و همانطور که گفته شد حساب دخل و خرجتان را داشته باشید تا هر چند خیلی کوچک، ولی نگرانی و استرس کمتری را تجربه کنید.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :پولدار ، پولدار شدن ، ثروتمند شدن ، فقیر ، مهارت های زندگی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰