چگونه برخی داروها به ماده سرطانزا در بدن تبدیل می شوند؟

زمانیکه بیمار دارویی را از داروخانه دریافت می کند این تصور را دارد که دارو آزمایش شده و استفاده از آن بی خطر است اما چه می شود که دارویی در داروخانه یا بدن دچار تغییراتی با عوارض منفی می شود؟ به گزارش ایسنا، یک نتیجه خطرناک ایجاد “ان نیتروزو دی متیل آمین” (NDMA) با

کد خبر : 18353
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۲
چگونه برخی داروها به ماده سرطانزا در بدن تبدیل می شوند؟



زمانیکه بیمار دارویی را از داروخانه دریافت می کند این تصور را دارد که دارو آزمایش شده و استفاده از آن بی خطر است اما چه می شود که دارویی در داروخانه یا بدن دچار تغییراتی با عوارض منفی می شود؟

به گزارش ایسنا، یک نتیجه خطرناک ایجاد “ان نیتروزو دی متیل آمین” (NDMA) با عنوان کامل N-nitrosodimethylamine یک ماده سرطان زای احتمالی در برخی داروهاست. NDMA به مقدار کمی در آب کلرزده، غذا و دارو یافت می شود.

سازمان غذا و داروی آمریکا برای به حداقل رساندن میزان مواجهه با این ترکیب، سطح قابل قبولی از NDMA را در هر قرص کمتر از 96 نانوگرم تعیین کرده است.

اما در سالهای اخیر سازمان غذا و داروی آمریکا میزان بیشتری از ترکیب NDMA را در برخی داروهای مورد استفاده برای فشار خون، دیابت و سوزش معده مشاهده کرده است.

در نتیجه این سازمان به منظور حفظ سلامت عمومی  برای جمع آوری این داروها فراخوان داده است.

این محصولات دارویی طی فرایند تولید به ترکیب نیتروسو دی متیل آمین آلوده می شوند. به همین دلیل سازمان غذا و دارو بهترین روش ها را به تولیدکنندگان دارو توصیه می کند تا این خطر را به حداقل برسانند.

همچنین متاسفانه مواردی مشاهده شده که ترکیب NDMA هنگام انبار شدن داروها در قفسه داروخانه یا جعبه دارو یا حتی پس از بلعیده شدن توسط بیمار ایجاد می شود. در این شرایط شرایط تست دارو برای بررسی وجود این ترکیب در کارخانه وجود ندارد.

رانیتیدین از ده ها سال قبل دارویی رایج در درمان دل درد و مشکلات معده بوده که در آوریل 2020 توسط سازمان غذا و داروی آمریکا فراخوان جمع آوری آن صادر شد.

در یک مطالعه مشخص شد رانتیدین پس از فرایند تولید تنها حاوی 18 نانوگرم از این ترکیب است. هرچند زمانیکه این دارو برای مدت 12 روز در دمای 158 درجه فارنهایت نگهداری شود میزان ترکیب NDMA موجود در آن به بالای 140 نانوگرم می رسد.

همچنین در یک مطالعه دیگر مشخص شد نگهداری از داروی رانیتیدین در شرایطی که در معرض دما یا رطوبت بالا باشد با گذشت زمان خطر ایجاد ترکیب NDMA را به همراه دارد. در حقیقت، ممکن است برخی داروها در کارخانه حاوی میزان ایمنی از این ترکیب باشند اما زمانیکه برای مدت زمان طولانی در خانه یا داروخانه نگهداری شوند، میزان این ترکیب در داروی مزبور افزایش پیدا کند.

در یک مطالعه دیگر محققان کلرامین، ماده ضد عفونی کننده ای را که به طور معمول برای استریل کردن آب آشامیدنی استفاده می شود، به نمونه آب حاوی چندین دارو که از نظر ساختاری مشابه رانیتیدین است، اضافه کردند. آنان دریافتند که چندین داروی متداول از جمله آنتی هیستامین ها، داروی میگرن (سوماتریپتان)، داروی دیگر سوزش معده (نیزاتیدین) و داروی فشار خون (دیلتیازم) همگی ترکیب NDMA تولید می کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از ژاپن تودی، با این حال هنوز مشخص نیست که آیا میزان NDMA ایجاد شده در این داروها هنگام نگهداری در محیط های گرم و مرطوب یا پس از بلعیده شدن توسط بیمار همچون داروی رانیتیدین خطرناک است یا نه و آزمایشات بیشتر در این خصوص ضروریست.

انتهای پیام



لینک منبع :
هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.