جامی که در حد نام تختی نیست

امیررضا احمدی؛ رقابت های بین المللی جام تختی، تنها رقابت بین المللی کشتی ایران محسوب می شود که به عنوان قدیمی ترین تورنمنت کشتی ایران، جایگاهی ویژه دارد. مسابقاتی که قریب به پنج دهه است به نام اسطوره کشتی ایران، جهان پهلوان تختی مزین شده و هر ساله با حضور مدعیان داخلی و خارجی برگزار

کد خبر : 173077
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۳:۵۲
جامی که در حد نام تختی نیست


امیررضا احمدی؛ رقابت های بین المللی جام تختی، تنها رقابت بین المللی کشتی ایران محسوب می شود که به عنوان قدیمی ترین تورنمنت کشتی ایران، جایگاهی ویژه دارد. مسابقاتی که قریب به پنج دهه است به نام اسطوره کشتی ایران، جهان پهلوان تختی مزین شده و هر ساله با حضور مدعیان داخلی و خارجی برگزار می شود. با این وجود در سال های اخیر، این مسابقات وجهه بین المللی‌اش را از دست داده و بیشتر تورنمنتی داخلی بوده که اگر هم نفراتی از سایر کشورها در آن شرکت کرده اند، از کشورهای صاحب کشتی مانند روسیه یا آمریکا و آدربایجان نبوده، بلکه از کشورهایی نظیر تونس، اوکراین و… بوده. البته در این بین در بعضی سال ها هم نفرات مطرحی در مسابقات حاضر شده اند اما این روند ادامه نداشته و در بیشتر سال ها، این مسابقات بدون حضور چهره های مطرح خارجی برگزار شده تا این سوال مطرح شود که آیا معتبرترین تورنمنت کشتی ایران، واقعا بین المللی است؟

تاریخچه برگزاری جام تختی

برگزاری رقابتهای بین المللی کشتی ایران در سالهای قبل از انقلاب در دستور کار فدراسیون کشتی قرار گرفت. تورنمنت بین المللی کشتی ایران پس از انقلاب از سال ۱۳۵۸ به احترام بزرگمرد دنیای کشتی با نام جهان پهلوان تختی در دستور کار فدراسیون قرار گرفت که سوت آغاز اولین دوره آن سال ۵۸ در ساری به صدا درآمد.

درباره تعداد ادواری که این رقابتها برگزار شده بین آماری که روی سایت فدراسیون قرار گرفته و آمار درج شده در سایت اتحادیه جهانی تناقض وجود دارد. در سایت فدراسیون تعداد ادوار این مسابقات ۳۹ دوره ذکر شده اما به گواه آمار اتحادیه جهانی، این مسابقات تاکنون ۴۱ دوره برگزار شده و امسال چهل و دومین دوره آن برگزار میشود.

در سالهایی که از عمر این تورنمنت میگذرد، مسابقات تغییرات فراوانی را متحمل شده است. در بعضی سالها با نام جام ۲۲ بهمن برگزار شد و بعد دوباره به اصل خویشتن که همان جام تختی باشد، بازگشت. در سالهای ۱۳۸۱، ۸۶ و۹۱ برگزار نشد و در سالهای ۱۳۸۲، ۸۷ و ۹۲ دو بار برگزار شد، با این اوصاف اما مسابقات جام تختی کهنترین و مهمترین تورنمنت کشتی ایران است که در تقویم اتحادیه جهانی هم اعتبار مناسبی دارد. همین ریشه دار بودن این مسابقات سبب شده تا بخش زیادی از خاطرات ناب کشتی و قابهای ماندگار آن در میدان این مسابقات ثبت شود.

از ظهور «اکبر فلاح» مستعد در سال ۱۳۶۰ در وزن ۴۸ کیلوگرم که ششم شد اما نبوغ خود را نشان داد و یقه بزرگان را گرفت تا دو باخت پیایی «رضا سوخته سرایی» به حریف گمنامی به نام «مالخاز مرمانیشویلی» در سالهای ۶۳ و ۶۴، در سال ۶۳ مرمانیشویلی با وجود اینکه ۲۰ کیلو از سوخته سرایی سبکتر بود اما در حضور بیش از ۱۲هزار تماشاچی مچ سنگین وزن دوست داشتنی ما را خواباند.

البته که به اینها باید پیروزی «محمدحسین محبی» در مقابل «پاول پنی گین» دارنده ۴ طلای جهان و المپیک را هم اضافه کرد. از حضور «رسول خادم» ۱۵ ساله و «امیر خادم» ۱۷ ساله تا تصمیم رسول به حضور در وزن ۸۲ کیلو در سال ۶۹ در این مسابقات در حالی که قبل از آن در بازیهای آسیایی پکن در ۶۸ کیلو کشتی گرفته بود هم میتوان به عنوان خاطرات زیبای این رقابتها نام برد.

از حضور خارجی هایی همچون «یوردانف» و باخت او به «محمد ذوالفقاری» تا مثلث طلایی «علی اکبر دودانگه»، «اویس ملاح» و «محمد طلایی» در وزن ۵۷ کیلوگرم. و تا همین سالهای نزدیک مانند جام تختی کیش در سال ۸۹ که خاطرات ناب آن از حافظه کشتی دوستان پاک نشده و همین سال قبل که «پرویز هادی»، دلاور آذری کشورمان توانست در جام تختی بدرخشد و به قولی با یک «کام بک» درخشان مدال طلای بازیهای آسیایی و برنز جهانی را هم به گردن بیندازد.

بیشتر بخوانید:

جامی که در حد نام تختی نیست

جام تختی کشتی فرنگی؛ رقابت مهیج داخلی در غیاب خارجی ها

چهل و دومین دوره رقابت‌های بین‌المللی کشتی فرنگی جام تختی طی روزهای ۴ تا ۶ اسفندماه با حضور کشتی‌گیران مطرح داخلی و نمایندگان کشورهای ارمنستان و تونس بعنوان یکی از مراحل اصلی چرخه انتخابی تیم ملی، در سالن آب و برق گیت ورزشی اهواز برگزار شد.

این پیکارها همانطور که پیش‌بینی می‌شد علیرغم نبود حریفان خارجی در کنار فرنگی‌کاران ارمنستانی و ۳ نماینده نه چندان مطرح تونسی از جذابیت لازم برخوردار بود و کشتی‌های حساس و مبارزه‌های خوبی برگزار شد.

این مسابقات که آخرین مرحله از چرخه انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی است، با حضور اکثر مدعیان داخلی برگزار شد و تنها مدال آوران مسابقات جهانی نروژ در آن حضور نداشتند که می توان گفت نود درصد موجودیت کشتی فرنگی، روی تشک مسابقات اهواز بود. با این وصف اما این مسابقات که با برچسب بین المللی برگزار شد، تنها نمایندگانی از ارمنستان و تونس را به خود دید که نفرات چندان مطرحی نبودند. اگر چه حضور اکثر مدعیان داخلی باعث شده بود کیفیت این مسابقات از سطح بالایی برخوردار باشد اما نکته مهم این است که این مسابقات فقط در نام بین المللی است و در عمل این موضوع دیده نمی شود.

اگر چه بعضی افراد کرونا را دلیل این موضوع بیان می کنند اما در همین ایام، رقابت هایی مانند وهبی امره و یاشاردوغو هم برگزار شد که حضور مدعیان کشورهای مختلف در آن مسابقات، نشان داد که بعید است از نظر کرونا و سفر به کشورهای مختلف مشکلی وجود داشته باشد. اگر چه رقابت هایی که ذکر شد جزو تورنمنت های رنکینگ دار هستند اما در سایر تورنمنت هایی که در سبد رنکینگ اتحادیه جهانی نیستند هم حضور نفرات خارجی با کیفیت به چشم می خورد.

با این اوصاف در سال های اخیر جام تختی کشتی آزاد و فرنگی، در غیاب مدعیان مطرح خارجی برگزار شده و مسابقاتی که روزگاری با حضور یوردانف و پاول پنی گین و… برگزار می شد، امروز خالی از مدعیان خارجی است.

جامی که در حد نام تختی نیست

نبود تبلیغات مناسب و مدعیان داخلی

یکی از عوامل مهمی که می تواند در حضور تیم های مطرح خارجی، در مسابقات جام تختی دخیل باشد، تبلیغات مناسب، ترغیب کشورها به حضور در این مسابقات و حضور همه مدعیان داخلی است تا رقبای خارجی برای حضور در جام تختی ترغیب شوند. مطمئنا استفاده از پتانسیل افراد مطرح و مدال دار جهانی در برگزاری جام تختی، می تواند رقبای خارجی آن ها را قلقلک دهد تا به ایران بیایند و با رقبای ایرانی خود سرشاخ شوند. موضوعی که هم می تواند باعث بالا رفتن عیار و کیفیت این مسابقات شود، و هم وجهه بین المللی جام تختی را احیا کند.

مطمئنا کشتی ایران پتانسیل زیادی برای دعوت از چهره های مطرح و حضور نفرات سرشناس در معتبرترین تورنمنت خود دارد که باید برای حضورشان در مسابقات جام تختی، و برگزاری مسابقاتی که به معنای واقعی بین المللی باشد اقدامات لازم انجام شود تا بتوان برند تورنمنت های کشتی ایران را دوباره در جهان احیا کرد.

جوایز دلاری مناسب؛ پاشنه آشیل جام تختی

یکی از مهم ترین نکاتی که می تواند کشتی گیران را برای حضور در یک تورنمنت وسوسه کند،علاوه بر اهمیت رنکینگ آن، حضور نفرات مطرح و جوایز مناسب دلاری است. در کشورهایی مانند روسیه، در بعضی تورنمنت ها کشور میزبان از نفرات مطرح سایر کشورها دعوت می کند و نه تنها هزینه حضورشان را پرداخت می کند، بلکه با در نظر گرفتن جوایز دلاری مناسب، مسابقات سطح بالایی را برای شرکت کنندگان فراهم می سازد.

برای مثال می توان به جام کرکین اشاره کرد که روسیه چنین روالی را در پیش می گیرد و در سال های اخیر نفرات مطرحی مانند کمیل قاسمی و احمد بذری هم در آن شرکت کرده و مدال کسب کرده اند.

مطمئنا جنبه تبلیغاتی و بعد اسپانسرینگ کشتی، در کنار یک قرارداد مناسب برای پخش تلویزیونی و حوزه تبلیغات، می تواند اسپانسرها را برای حضور در این تورنمنت بیش از پیش وسوسه کند و از طرفی مسئولان فدراسیون کشتی می توانند با بهره بردن از این بخش، و فراهم کردن جوایز دلاری مناسب، مدعیان سرشناس کشورهای خارجی را برای حضور در جام تختی ترغیب کنند. مسابقاتی که تنها تورنمنت بین المللی کشتی ایران است و باید در حد شان جهان پهلوان کشتی ایران باشد؛ جامی در حد نام تختی.

۲۵۷ ۲۵۱



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.