سیگنال جنگ اوکراین و روسیه به اقتصاد جهانی/ کدام بازارها بیشتر در معرض خطرند؟

او در مصاحبه ای به سوفی راورث، خبرنگار بی بی سی گفت: “همه نشانه ها حاکی از آن است که این طرح از برخی جهات از قبل ریخته شده است و روسیه قصد دارد تهاجمی را آغاز کند که پایتخت اوکراین، کیف را محاصره کند.” آخرین برآوردهای دولت ایالات متحده نشان می دهد که بین

کد خبر : 169916
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۷
سیگنال جنگ اوکراین و روسیه به اقتصاد جهانی/ کدام بازارها بیشتر در معرض خطرند؟


او در مصاحبه ای به سوفی راورث، خبرنگار بی بی سی گفت: “همه نشانه ها حاکی از آن است که این طرح از برخی جهات از قبل ریخته شده است و روسیه قصد دارد تهاجمی را آغاز کند که پایتخت اوکراین، کیف را محاصره کند.”

آخرین برآوردهای دولت ایالات متحده نشان می دهد که بین ۱۶۹۰۰۰ تا ۱۹۰۰۰۰ سرباز روسی در امتداد مرز اوکراین، هم در روسیه و هم در بلاروس، مستقر هستند.

جانسون هشدار داد که هر درگیری ممکن است “خونین و طولانی” باشد و گفت که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه احتمالا “در این مورد غیر منطقی فکر می کند” و “فاجعه پیش رو را می بیند”.

او اشاره کرد که بریتانیا و ایالات متحده تحریم‌های بیشتری را علیه روسیه از آنچه قبلاً پیشنهاد شده بود اعمال خواهند کرد، از جمله توقف تجارت شرکت‌های این کشور با پوند و دلار، اقدامی که به گفته او ضربه بسیار بسیار سختی به اقتصاد روسیه خواهد زد.

بالا گرفتن تنش لفظی پیش از وقوع جنگی تمام عیار

در حالی که تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین هنوز محقق نشده است، آخرین اظهارات بوریس جانسون جنگ لفظی را تشدید می کند، جنگی که بازارهای مالی را بیش از پیش متشنج خواهد کرد.

کشورهای غربی روسیه را به تلاش برای ایجاد یک بحران ساختگی در مرز اوکراین متهم کرده‌اند و در هفته‌های اخیر هشدار داده‌اند که نیروهای پوتین ممکن است در هر زمانی آماده حمله شوند اما روسیه این ادعاها را رد کرده و گفته است که نیروهای نظامی تنها در حال انجام تمرینات نظامی هستند.

اقتصاد جهانی بر لبه پرتگاه سقوط

هنوز وقوع جنگ بین اوکراین و روسیه قطعی نیست؛ اگر جنگی رخ دهد، عواقب اقتصادی بزرگی برای اقتصاد جهانی خواهد داشت. جنگ اوکراین و روسیه در زمانی است که بازارها در کشورهای توسعه یافته طی همه‌گیری به شدت رشد کرده‌اند اما فشارهای تورمی شدیدی نیز ظاهر شده است و در این بین بازارهای نوظهور و کشورهای فقیر هنوز در تلاش برای بهبود اقتصاد خود پس از همه گیری هستند.

عواقب آن ابتدا در واکنش‌ بازارهای مالی و بازارهای کالا به یک تهاجم مشاهده خواهد شد و سپس از طریق اختلال در عرضه انرژی ناشی از درگیری و تحریم‌های اقتصادی بعدی علیه روسیه تجربه خواهد شد.

تورم تاریخی

همان طور که گفته شد تورم بزرگترین مشکل پیش روی اقتصاد جهانی است و بحران روسیه و اوکراین می تواند آن را بدتر کند؛ بر اساس تحلیلی که صورت گرفته است حتی اگر در تشدید تنش ها، نفت به تنها ۱۱۰ دلار در هر بشکه افزایش یابد، نرخ تورم سالانه تنها در ایالات متحده آمریکا به بالای ۱۰ درصد خواهد رسید که ۷.۵ درصد از وضعیت فعلی بالاتر است.

گفتنی است که تورم آمریکا از سال ۱۹۸۱ تاکنون به ۱۰ درصد افزایش پیدا نکرده است و در صورت وقوع این اتفاق نه تنها قیمت‌ها در پمپ بنزین ها افزایش می‌یابد، بلکه قیمت‌های بالاتر نفت و گاز طبیعی هزینه‌های گرمایش خانه و برق را نیز افزایش می‌دهد.

قیمت‌های بالاتر انرژی باعث می‌شود پروازها گران‌تر شود و هزینه‌های حمل‌ونقل و ورودی برای کسب‌وکارهایی که از قبل با هزینه‌های فزاینده دست و پنجه نرم می‌کردند، افزایش یابد؛ کسب‌وکارها به احتمال زیاد حداقل بخشی از این هزینه‌های بالاتر را به شکل افزایش قیمت به مصرف‌کنندگان منتقل می‌کنند.

آشفتگی بازار

سرمایه گذاران به آخرین تحولات در مورد بحران روسیه و اوکراین چسبیده اند؛ نشانه‌های تشدید تنش بازارها را به وحشت انداخته است و سرمایه گذاران از عدم قطعیت متنفرند. به راحتی می توان دید که چگونه یک تهاجم تمام عیار به اوکراین باعث افت شدید ارزش سهام در بورس های جهانی می شود و قیمت فلز زرد را به سقف تاریخی خود نزدیک می کند و بازار رمزارزها را سرخ‌پوش خواهد کرد.

کند شدن رشد اقتصادی

درگیری روسیه و اوکراین با بدتر شدن تورم و افزایش عدم اطمینان، رشد اقتصادی را کاهش می دهد؛ تجزیه و تحلیل ها نشان داد که جهش نفت به ۱۱۰ دلار تولید ناخالص داخلی را تنها در ایالات متحده آمریکا یک درصد کاهش می دهد.

این به اندازه تأثیر بر تورم چشمگیر نیست، اما با توجه به اینکه اقتصاد ایالات متحده به طور کامل تمام مشاغل از دست رفته در طول کرونا را بازیابی نکرده است، همچنان موضوع قابل توجه است.

بزرگ‌ترین بحران‌های نفتی چه زمان به وقوع پیوست؟

آخرین شوک انرژی به جهان تقریباً نیم قرن پیش رخ داد. در سال ۱۹۷۴، کارتل نفتی اوپک به رهبری عربستان سعودی، کشورهایی را که از رژیم غاصب صهیونیستی در جنگ یوم کیپور حمایت کردند، تحریم کرد. قیمت نفت از ۳ دلار به تقریبا ۱۲ دلار در هر بشکه افزایش یافت. سپس در سال ۱۹۸۰ عراق به ایران حمله کرد. قیمت نفت دوباره به ۳۵ دلار (معادل ۱۱۰ دلار امروز) افزایش یافت و جهانیان ترکیب دردناکی از تورم و رکود را تجربه کردند.

نفت دیگر آنقدرها در اقتصاد جهانی اهمیت ندارد و ایالات متحده به لطف گاز شیل بزرگترین تولید کننده است. با این وجود، روسیه بیش از ۱۰ درصد از عرضه جهانی و یک سوم تقاضای نفت خام اتحادیه اروپا را تامین می کند. روسیه همچنین دومین تولید کننده بزرگ گاز طبیعی در جهان پس از ایالات متحده است. تامین حدود ۳۵ درصد گاز اروپا و یک سوم ذخایر جهان را در اختیار دارد.

 این کشور همچنین صادرکننده کلیدی سایر کالاهای حیاتی است؛ ۴۰ درصد عرضه جهانی پالادیوم (مورد استفاده در مبدل های کاتالیزوری) و ۳۰ درصد تیتانیوم (مورد استفاده در هوافضا).

فراتر از انرژی، سایر کالاها نیز ممکن است نوسان قیمت را تجربه کنند؛ همان طور که گفته شد روسیه تولید کننده عمده فلزات از جمله آلومینیوم و پالادیوم است. روسیه همچنین بزرگترین صادرکننده گندم است و اوکراین نیز صادرکننده مهم گندم و ذرت است.

۲۲۳۲۲۷



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.