در تهران خیابانهای متنوع زیادی وجود دارد؛ خیابانهایی که برای پیاده روی مناسب هستند و هر فردی با هر سلیقه و هدفی، حتما میتواند خیابانی را برای پیاده روی انتخاب کند. همین خصلت تنوع و تکثر در تهران و دسترسیهای زیاد و آسان موجب میشود که در هر فصل و در هر ساعت از شبانه روز خیابانی برای پیاده روی وجود داشته باشد. خیابانهای تهران جزو جاهای دیدنی تهران به حساب میآیند.
خیابانهای متنوع و تفریحات ساده و خوشایند در حین پیاده روی، یکی از مزایایی است که تهران را زیباتر و برای گردشگران و دوستداران پیاده روی، خاص و ویژه میکند. نگاه کردن آدمها، ویترینها، جنبوجوش و هیاهو، رستورانها و کافه و کتابفروشیها، بخشی از مواردی هستند که خیابانهای تهران را از هم مجزا میکنند. علاوه بر این فضای شهری متنوع، پیاده روی آسانترین و کم هزینهترین تفریحی است که همه افراد در سنین مختلف میتوانند از آن استفاده کنند؛ تفریحی که مکان و زمان آن به انتخاب بسیار ساده و تصمیم برای پیاده روی وابسته است.
با بهترین خیابانهای تهران برای پیاده روی آشنا شوید:
خیابان ولیعصر
- مسیر: در خط طولی گسترده شمال به جنوب در مرکز تهران
- طول خیابان: نزدیک به ۱۸ کیلومتر
- مناطق شهری تهران: واقع شده در مناطق یک، سه، ۶، ۱۱
- طرح ترافیک خیابان ولیعصر: بخشهایی از خیابان یک طرفه و در منطقه طرح ترافیک
- ویژگی خیابان ولیعصر: تجاری، تاریخی، فرهنگی و مناسب برای پیاده روی در بوستانها
- آدرس: تهران، خیابان ولیعصر (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: irna.com. عکاس: ناشناس
خیابان ولیعصر یکی از معروفترین خیابانهای تهران و البته ایران و خاورمیانه است. این خیابان حدود ۱۸ کیلومتر طول دارد و بلندترین خیابان درختکاری شده در تهران است. خیابان ولیعصر از میدان راه آهن آغاز میشود و تا میدان تجریش ادامه دارد. در واقع، این خیابان جنوبیترین نقطه تهران را به شمالیترین نقطه تهران وصل میکند. خیابان ولیعصر به دستور پهلوی اول ساخته شد تا کاخ مرمر را به کاخ سعدآباد متصل کند. در سال ۱۳۱۸ این خیابان درختکاری شد و در آن حدود ۱۸ هزار چنار کاشته شد. اگرچه بخشی از چنارهای خیابان ولیعصر طی این سالها از بین رفتهاند و از این تعداد کم شده است، هنوز چنارهای خیابان ولیعصر یکی از جذابیتهای این خیابان محسوب میشوند.
خیابان ولیعصر یکی از زیباترین خیابانهای تهران است
پیاده روی در این مسیر حدود یک ساعت زمان میبرد و در طول این مسیر میتوانید از جاذبههای گردشگری متعدد و جذابی دیدن کنید. دسترسی به خیابان ولیعصر ساده است و میتوانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای رسیدن به آن استفاده کنید.
در سراسر خیابان ولیعصر از میدان راه آهن تا میدان تجریش، دیدنیهای متعددی وجود دارد که میتواند ساعتها وقت به آن اختصاص داد. بسیاری از مراکز خرید بزرگ، پارکهای عمومی، رستورانها، موزهها و مراکز فرهنگی در این خیابان قرار دارند. این خیابان همچنین از کانونهای سنتی خرید-گردشی تهران است و بوستانهای بزرگ ملت و ساعی در این خیابان قرار دارند. از دیگر مراکز فرهنگی و تفریحی مهم در خیابان ولیعصر میتوان به بازار صفویه، پارک دانشجو، تئاتر شهر و کاخ مرمر اشاره کرد. خیابان ولیعصر هفت دیماه ۱۳۹۰ در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
خیابان سی تیر
- مسیر: خیابان شمالی- جنوبی در مرکز تهران
- طول خیابان: طول خیابان: سه کیلومتر
- مناطق شهری تهران: منطقه ۱۲ تهران
- طرح ترافیک خیابان سی تیر: محدوده طرح ترافیک، یک طرفه بهسمت شمال
- ویژگی خیابان سی تیر: تاریخی و تفریحی و مناسب برای پیاده روی؛ نخستین استریت فود تهران
- آدرس: تهران، خیابان سی تیر (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: rokna.net. عکاس: ناشناس
خیابان سی تیر یکی از قدیمیترین خیابانهای تهران است و تا قبل از قیام مردم در تاریخ سی تیر ماه ۱۳۳۱، خیابان قوام السلطنه نام داشت. این خیابان در منطقه ۱۲ شهر تهران قرار دارد. خیابان سی تیر از سمت جنوب از خیابان امام خمینی شروع میشود و در شمال، در تقاطع خیابان جمهوری و خیابان میرزا کوچک خان به پایان میرسد. خیابان سی تیر به خیابان ادیان هم معروف است؛ زیرا کلیسای انجیلی یا پطرس مقدس، کنیسه حییم و آتشکده زرتشتی آدریان در این خیابان واقع شدهاند. خیابان سی تیر از گذشته بخش جدانشدنی از جاذبههای گردشگری شهر تهران بوده است.
یکی از مهمترین مکانهای دیدنی در خیابان سی تیر، موزه ملی ایران است. این موزه در حدود ۶۰ سال قدمت دارد و بزرگترین موزه باستانشناسی و تاریخ ایران محسوب میشود. موزه بعدی که ارزش بازدید کردن دارد، موزه آبگینه و سفالینه است. این بنا خانه تاریخی قوام است و به دوران قاجار مربوط میشود. این موزه یکی از پربازدیدترین موزههای شهر تهران به شمار میآید. کنیسه حییم نیز از این نظر اهمیت دارد که اولین کنیسه شهری در ایران است و زمان احداث آن به بعد از تلاشهای دوران مشروطه برمیگردد. این کنیسه توسط سلیمان حییم (نویسنده فرهنگ حییم) ساخته شده است. بنای بعدی که باید در خیابان سی تیر به آن توجه کنید، کلیسای انجیلی یا پطرس مقدس با تلفیق معماری اروپایی و ایرانی است که قدمت آن به دوره قاجار بازمیگردد. این اثر در سال ۱۳۷۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
از آنجا که خیابان سی تیر برای پیاده روی و غذاهای خیابانی شناخته شده است، شاید سر زدن به کافه گل رضائیه نیز خالی از لطف نباشد. تعداد کافههای قدیمی تهران کم نیست؛ اما کافه گل رضائیه در خیابان سی تیر، هم از منظر قدمت و هم از این جهت اهمیت دارد که پاتوق افراد مشهوری مثل صادق هدایت و فروغ فرخزاد بوده است. این کافه در سال ۱۳۱۰ شروع به فعالیت کرده است و محل دنج و آرامی دارد. کافه گل رضائیه همیشه شلوغ است و اول از همه با یک بشقاب سبزی، نان و پنیر شما را مهمان میکند. با وجود اینکه بیرون از این کافه همیشه افراد زیادی صف بستهاند، کارکنان آن، برای آوردن غذای اصلی عجلهای نمیکنند تا مبادا شما مجبور بشوید بعد از خوردن غذا سریع کافه را ترک کنید. پس میتوانید بهسادگی از حضور در آن لذت ببرید.
خیابان انقلاب
- مسیر: خیابان شرقی-غربی در محدوده مرکز شهر
- طول خیابان: طول خیابان: پنج کیلومتر
- مناطق شهری تهران: واقع شده در مرز بین مناطق ۶، هفت، ۱۱، ۱۲
- طرح ترافیک خیابان انقلاب: از پل چوبی به غرب در محدوده طرح ترافیک
- ویژگی خیابان انقلاب: تاریخی- فرهنگی و تجاری و مناسب برای پیاده روی، کافهگردی و خرید؛ مرکز تجمع مراکز آموزشی، دانشگاهها و دفاتر نشر
- آدرس: تهران، خیابان انقلاب (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: snn.ir. عکاس: ناشناس
خیابان انقلاب یکی از مهمترین خیابانهای مرکز شهر تهران است. این خیابان در ادامه به خیابان آزادی وصل میشود. قسمت شمالی این خیابان به منطقه ۶ و قسمت جنوبی آن به منطقه ۱۱ راه دارد. خیابان انقلاب بهخاطر وجود دانشگاه تهران و کتابفروشیهای بزرگ و انتشارات، از خیابانهای مهم تهران به شمار میرود. این خیابان پیش از انقلاب اسلامی به یادبود رضا شاه پهلوی، خیابان شاهرضا نام داشته است.
خیابان انقلاب از جنوب به خیابان جمهوری، در شرق به خیابان ولیعصر و در غرب به خیابان کارگر محدود میشود. در خیابان انقلاب مراکز آموزشی و فرهنگی متعددی وجود دارد. خیابان انقلاب بزرگترین مرکز تولید، خریدوفروش محصولات فرهنگی است. کتابفروشیهای معتبر و دفاتر نشر زیادی در میدان انقلاب فروشگاه دارند؛ برای همین در بین دانشجویان و علاقهمندان به کتاب و مراکز فرهنگی خیابان انقلاب بسیار پرطرفدار است. ضمنا سردر ورودی دانشگاه تهران که سازه زیبایی نیز دارد، یکی از نمادهای خیابان انقلاب به شمار میرود.
خیابان انقلاب در روزهای هفته بسیار فعال و جاذب جمعیت است. در طول این خیابان دیدنیهای مختلف تاریخی و فرهنگی زیادی وجود دارد؛ اما از میان آنها میتوان به دانشگاه تهران، پارک دانشجو و ساختمان تئاتر شهر که داخل پارک دانشجو است، اشاره کرد.
خیابان پانزده خرداد
- مسیر: خیابان شرقی-غربی در مرکز شهر
- طول خیابان: طول خیابان: ۲٫۷ کیلومتر
- مناطق شهری تهران: واقع شده در مناطق ۱۱ و ۱۲
- طرح ترافیک خیابان پانزده خرداد: محدوده طرح ترافیک
- ویژگی خیابان پانزده خرداد: تاریخی- فرهنگی، تجاری و مناسب برای گردش و خرید؛ محل قرار گرفتن مراکز تجاری و بازار بزرگ تهران
- آدرس: تهران، خیابان پانزده خرداد (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: bazaaricard.com. عکاس: ناشناس
خیابان پانزده خرداد یکی از مهمترین خیابانهای شهر تهران است که در گذشته آن را با نامهای بوزرجمهر و خیابان جباخانه میشناختند. این خیابان در منطقه ۱۲ واقع شده است. در ضلع جنوبی این خیابان بازار تهران قرار دارد.
خیابان پانزده خرداد از خیابان وحدت اسلامی در غرب شروع میشود و تا بزرگراه شهید محلاتی ادامه پیدا میکند. این خیابان حدود پنج کیلومتر است و در طول مسیر خود با خیابانهای شناخته شدهای مانند ری، خیام، ناصر خسرو، پامنار و مصطفی خمینی تقاطع دارد. تقاطع خیابان پانزده خرداد با خیابان خیام را با نام چهارراه گلوبندک و تقاطع آن با خیابان مصطفی خمینی را با نام «چهارراه سیروس» میشناسند.
خیابان پانزده خرداد بهخاطر وجود بازار تهران، یکی از شلوغترین خیابانهای شهر تهران است؛ اما وجود مراکز خرید گردشی زیاد و رستورانهای معروف باعث شده است که گردشگران بسیاری برای رفتن به این خیابان ترغیب شوند. در طی چند سال اخیر، ورود وسیله نقلیه به این خیابان ممنوع شده است. بهعلاوه با بهسازی سنگفرش، دسترسی پیاده و پیاده روی در آن تسهیل و با تردد درشکه و ماشین دودی فضای سنتی خیابان پانزده خرداد و بازار تهران احیا شده است. از مهمترین مراکز خرید گردشی و تفریحی در خیابان پانزده خرداد میتوان به بازار بزرگ تهران، کاخ گلستان (ضلع شمالی میدان ارگ)، شمس العماره و مسجد امام اشاره کرد.
خیابان باغ سپهسالار (صف)
- مسیر: خیابان کوتاه شمالی-جنوبی در محدوده مرکز تهران
- طول خیابان: طول خیابان: ۵۰۰ متر
- مناطق شهری تهران: منطقه ۱۲ تهران
- طرح ترافیک خیابان باغ سپهسالار: محدوده طرح ترافیک
- ویژگی خیابان باغ سپهسالار: تاریخی، تجاری و مناسب برای پیاده روی و خرید؛ مرکز خرید و تولید کیف و کفش
- آدرس: تهران، خیابان باغ سپهسالار (صف) (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: rokna.net. عکاس: ناشناس
چند سال است که خیابان باغ سپهسالار را بهصورت پیادهراه سنگفرش کردهاند و عبور وسایل نقلیه در آن ممنوع است؛ به همین دلیل، ساختار سنتی و تاریخی این خیابان احیا شده و بیشتر از قبل برای گردشگران و کسانی که علاقهمند به تماشای ویترینها در حین پیاده روی هستند، دلپذیر شده است.
خیابان باغ سپهسالار پر از مغازهها، مراکز خرید و حتی تولیدی کیف و کفش زنانه است و برای علاقهمندان به گشت و گذار در اماکن تاریخی و سنتی، این خیابان میتواند محیطی بسیار زیبا برای پیاده روی باشد. این خیابان تمام هفته شلوغ و پر تردد است؛ اما در روزهای پایانی سال و روزهای نزدیک به عید نوروز ازدحام جمعیت در خیابان باغ سپهسالار افزایش پیدا میکند. هیجان روزهای پایانی سال، تماشای شهروندان شاد و در حال خرید و نوازندگان خیابانی این روزها، این خیابان را بیشتر از هروقت دیگری تماشایی میکند.
در خیابان باغ سپهسالار، کافه، رستوران و نیمکتهای سنگی برای استراحت وجود دارند که میتوانید پس از گشت و گذار و خرید، به استراحت یا صرف غذا در آنها بپردازید. در حوالی باغ سپهسالار دیدنیهای تاریخی بسیار زیادی وجود دارد که میتوانید به آنها نیز سری بزنید. از جمله مهمترین مکانها و جاذبههای تاریخی تفریحی در اطراف خیابان باغ سپهسالار میشود به عمارت مسعودیه، موزه استاد صبا، موزه نقاشی پشت شیشه، سر در باغ ملی، موزه جواهرات و موزه آبگینه و سفال اشاره کرد.
خیابان استاد نجات الهی (ویلا)
- مسیر: خیابان کوتاه شمالی-جنوبی در محدوده مرکز شهر
- طول خیابان: طول خیابان: ۱٫۵ کیلومتر
- مناطق شهری تهران: منطقه ۶ تهران
- طرح ترافیک خیابان استاد نجاتالهی: محدوده طرح ترافیک
- ویژگی خیابان استاد نجاتالهی: تاریخی، تجاری و مناسب برای پیاده روی و خرید؛ مرکز خرید صنایع دستی
- آدرس: تهران، خیابان استاد نجات الهی (ویلا) (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: iscanews.ir. عکاس: ناشناس
فرصت دیدن و آشنایی با انواع صنایع دستی بهطور منحصربهفردی در خیابان ویلا وجود دارد
خیابان استاد نجاتالهی که قبلا خیابان ویلا نامیده میشد، از خیابانهای مرکزی شهر تهران است. این خیابان شمالی- جنوبی است و از خیابان انقلاب در سمت جنوب آغاز میشود و پس از عبور از خیابان کریمخان به خیابان سرو در جهت شمال منتهی میشود. بهعلاوه، این خیابان به موازات دو خیابان شهید قرنی و حافظ قرار گرفته است. خیابان استاد نجاتالهی یکی از مهمترین مراکز فروش صنایع دستی و هنری در تهران است. از آنجا که هتلها و اقامتگاههای متعددی در نزدیکی این خیابان وجود دارد؛ اغلب در پیاده راهها و مغازههای صنایع دستی این خیابان با گردشگران خارجی مواجه میشوید. این خیابان برای علاقهمندان به صنایع دستی، راه رفتن و تماشا کردن ویترینها، یکی از خیابانهای مناسب برای پیادهروی است.
در تقاطع خیابان استاد نجاتالهی و خیابان کریم، درست سر نبش خیابان، کلیسای سرکیس مقدس وجود دارد. قرار گیری این مکان در این مسیر و البته شاخص بودن ساختمان این کلیسا، موجب شده است که همه کسانی که در میسر تردد میکنند نیز آن را بشناسند.
خیابان دربند
- مسیر: خیابان شمالی–جنوبی در شمال شهر
- مناطق شهری تهران: منطقه یک تهران
- ویژگی خیابان دربند: طبیعت گردی، مناسب برای پیاده روی و رستوران گردی
- آدرس: تهران، خیابان دربند (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: irna.ir. عکاس: ناشناس
دربند یکی از پرترددترین خیابانهای تهران است؛ منطقهای بسیار خوشآبوهوا که ظرفیت بالایی برای تفریح، گردش و پیاده روی دارد. گرچه دربند آغاز یکی از راههای اصلی صعود کوهنوردان به البرز مرکزی نیز است، برای بسیاری از مردم اولین انتخاب برای کمی پیاده روی و صرف غذا و پذیرایی از مهمانان داخلی و خارجی به شمار میآید.
بهطور معمول، پیاده روی از ابتدای خیابان دربند شروع نمیشود و همه برای آغاز این راه از میدان دربند شروع میکنند. بسیاری از افراد معمولا آخر هفتههای خود را بههمراه دوستان، خانواده و عزیزانشان در دربند می گذرانند. پیاده روی در مسیر پیچدرپیچ و عموما سربالای این منطقه خوشآبوهوا و تماشا و وقت گذرانی در رستورانهای سنتی، کافهها، سفرهخانهها در همه ساعتها از صبح تا شب ادامه دارد. پیاده روی در دربند بهسادگی میتواند چندین ساعت زمان ببرد؛ زیرا که این منطقه همه شرایط آسودگی و فراغت را دارد.
بلوار کشاورز
- مسیر: بلوار شرقی-غربی در مرکز شهر
- طول بلوار: تقریبا ۲٫۲ کیلومتر
- مناطق شهری تهران: واقع شده در منطقه ۶
- طرح ترافیک بلوار کشاورز: خیابان در منطقه طرح ترافیک
- ویژگی بلوار کشاورز: تاریخی- فرهنگی و مناسب برای پیاده روی؛ ثبت شده در فهرست آثار ملی ایران
- آدرس: تهران، بلوار کشاورز (مشاهده روی نقشه)
منبع: mojnews.com. عکاس: ناشناس
بلوار کشاورز با نام سابق بلوار الیزابت، یکی از خیابانهای قدیمی تهران به شمار میرود. این خیابان از قدیم بهواسطه نهری بزرگ و پرآب معروف بوده که زمانی برای آبیاری باغات تهران و آب مصرفی مردم استفاده میشده است. البته شهرت و معروفیت بلوار کشاورز بهخاطر درختان سرسبز در وسط و اطراف بلوار نیز بوده و این مزیت بلوار کشاورز را به یک تفریحگاه و حالا با این فضای زیبا به خیابانی مناسب برای پیاده روی تبدیل کرده است. البته ممکن است وقتی وارد این خیابان میشوید چنین حسی نداشته باشید و تصور کنید که یک خیابان معمولی است؛ اما جاذبهها باعث میشوند که نظرتان تغییر کند.
بلوار کشاورز به طول دو کیلومتر از یک سمت به خیابان دکتر قریب و از سمت دیگر به میدان ولیعصر منتهی میشود. مناظر بسیار زیبا و جاذبههای دیدنی و گردشگری متفاوتی در این خیابان وجود دارد؛ اما مهمتر از همه، قدم زدن در این خیابان است. بهعلاوه این خیابان در فهرست آثار ملی نیز ثبت شده است. از جمله مهمترین جاذبههای گردشگری در بلوار کشاورز پارک لاله، بازارچه خوداشتغالی لاله، موزه هنرهای معاصر و موزه فرش هستند.
بلوار اندرزگو
- مسیر: خیابان کوتاه شرقی- غربی در شمال شرق تهران
- طول خیابان: طول خیابان: سه کیلومتر
- مناطق شهری تهران: منطقه یک تهران
- ویژگی بلوار اندرزگو: خرید گردشی، پاساژگردی و پیاده روی
- آدرس: تهران، بلوار اندرزگو (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: zoomila.com. عکاس: ناشناس
اندرزگو مانند بسیاری از محلههای قدیمی شمال تهران، ترکیبی از بافت قدیمی و مدرن است؛ برای همین ممکن است در کوچههای این محله یک ساختمان خیلی بلند و نوساز را در کنار ساختمان دو طبقه کوچک یا خانه ویلایی ببینید. در کنار این محله قدیمی و در حاشیه بلوار اندرزگو، تعداد زیادی آبمیوهفروشی و کافهبستنی، رستوران، کافههای دنج و فست فود وجود دارد. برای همین، این خیابان به یکی از مراکز اصلی برای گردشهای شبانه جوانان تهرانی تبدیل شده است.
بلوار اندرزگو پاتوق جوانان است و زیست شبانه در آن جریان دارد
خیابان اندرزگو تا نیمههای شب زنده و پرتردد است و گاهی بار ترافیکی قابلتوجه و سنگینی دارد؛ اما این مسئله اصلا باعث کاهش تمایل جوانان و افراد علاقهمند به گردش شبانه نشده است. مجتمعهای تجاری بزرگ و مدرن در این خیابان و محله نیز از جمله جذابههایی هستند که باعث جذب جمعیت میشوند. در این مجتمعهای تجاری عمدتا برندهای مطرح و معتبری شعبه دارند.
خیابان آیت (هفت حوض)
- مسیر: خیابان شمالی-جنوبی
- مناطق شهری تهران: منطقه هشت تهران
- ویژگی خیابان آیت: تجاری و مناسب برای پیاده روی و خرید
- آدرس: تهران، خیابان آیت (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: delgarm.com. عکاس ناشناس
خیابان آیت مهمترین خیابان محله نارمک است. این خیابان از میدان امامت در جنوب آغاز میشود و از شمال با میدان صدم نارمک در ارتباط است. بزرگراه رسالت نیز از آن میگذرد. دسترسی به خیابان آیت بسیار آسان است. خط دو مترو تهران در خیابان آیت ایستگاه سرسبز دارد. خط بیآرتی (پایانه علم و صنعت–خاوران) نیز از این خیابان میگذرد.
خیابان آیت برای کسانی که علاقهمند به پیاده روی و تماشای ویترینها هستند و البته برای کسانی که اهل خرید و بازارگردی هستند یکی از بهترین جاهای تهران برای گشت و گذار است. وسط خیابان آیت به میدان هفت حوض میرسد. هفت حوض یا همان سرسبز نام میدانی در تهران است که به خوش قیمتی شهرت دارد. این میدان در شمال شرق تهران و در محله قدیمی نارمک یا ۱۰۰ میدان واقع شده است. در طول خیابان آیت علاوه بر تنوع بسیار زیاد در انواع فروشگاههای لباس و پوشاک و جواهرات، رستورانها و کافهها نیز وجود دارد. در واقع، پس از خرید و پیاده روی میتوانید به صرف غذا هم بپردازید.
اگر شما نیز از بهترین خیابانهای تهران دیدن کردهاید؛ تجربه خود را با ما و دیگر کاربران کجارو در میان بگذارید.
پرسشهای متداول
کدام خیابان تهران در یونسکو به ثبت رسیده است؟
طولانیترین خیابان خاورمیانه کجاست؟
مرکز فروش محصولات فرهنگی پایتخت کدام خیابان است؟
علت شهرت خیابان ۳۰ تیر چیست؟
غذاهای خیابانی و جاذبههای گردشگری تاریخی
منبع عکس کاور : hamshahrionline.ir. عکاس: سید امیر سکاکی
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰