به گزارش ایسنا، عزتالله ضرغامی که در سفر به استانهایی چون سمنان، فارس (شیراز)، اصفهان، یزد، قم و … با درخواستهایی برای تجدیدنظر در بافت تاریخی و یا مطالباتی از سوی مسؤولان استانی برای تخریب این بافتها با این ادله که فرسوده شدهاند و امکان ایجاد و تامین خدمات شهری وجود ندارد، مواجه شده است، در جمع خبرنگاران به بیان نظرش در اینباره پرداخت و اظهار کرد: در شورای اداری قم با صراحت درباره بافت تاریخی صحبت کردم. بعضیها تصور میکنند «بافت تاریخی»، یعنی «بافت فرسوده»، یک طوری خطکشی شده و دعواهای قبیلهای هم راه افتاده است و افراد همدیگر را متهم میکنند. بافت تاریخی بافت تاریخی است. اگر جایی هم بافت فرسوده است، آنجا هم بافت فرسوده است. مهم این است که نظر کارشناسی وزارت میراث فرهنگی و قوانین ثبتی ما چه ارزشگذاریای روی آن بافت کرده است.
او همچنین بیان کرد: آنهایی که فکر میکنند در سراسر کشور بافت تاریخی مشابه بافت فرسوده است و میشود بولدوزر گذاشت و همه را صاف کرد و بناهای جدید ساخت حتما اشتباه میکنند. گول ظاهر فرسوده آنجا (بافت) را نباید بخورند، فرسوده هست، اما تاریخی است.
ضرغامی ادامه داد: ما با توجه به توصیههای آقای رییسجمهور در جلسه شورای اداری تلاش میکنیم در محوطههای که به عنوان بافت تاریخی ثبت شده است، اگر بناهای مشهور تاریخی وجود دارند، آنها را با قوانینی که داریم حفظ کنیم. اگر جایی هیچ ربطی به بنای تاریخی ندارد و به بافت آسیبی میرساند با یک تصمیمگیری فنی و کارشناسی که کمیتهای برای این کار تشکیل شده است و مورد به مورد بررسی دقیق میکند، تا آنجایی که لازم است برای حل مشکلات کشور و حل مسائل توسعهای که به مردم برمیگردد و باید رفع شود، نظر کارشناسی بدهد و ما موردی تصمیم میگیریم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکید کرد: بافت تاریخی یک ارزش بسیار جدی و روشن است که (وزارت) میراث فرهنگی به حسب مأموریت و با همه وجود و همچنین دولت از بافت تاریخی و میراث فرهنگی باید حفاظت و حمایت کنند.
ضرغامی مهرماه ۱۴۰۰ سفری به شیراز داشت که همزمان درباره اجرای طرح توسعه حرم شاهچراغ (ع) و تخریب بافت تاریخی اطراف آن صحبتهای بحثبرانگیزی مطرح شده بود. او که آن زمان از ارجاع طرح “لزوم بازنگری میراثی بودن ۲۰۰ خانه در بافت تاریخی شیراز” به هیأت کارشناسی سخن گفته بود، پس از گذشت سه ماه که درخواستهای بسیاری از سوی استادان، کارشناسان، فعالان میراث فرهنگی و معماری برای جلوگیری از تخریب بافت تاریخی شیراز مطرح شده است، درباره آخرین اقدامات صورتگرفته در اینباره در جمع خبرنگاران گفت: همان کمیتهای که توضیح دادم، درحال کار است. این کمیته متشکل از کارشناسانی مجرب است که سالها در وزارت میراث این کار را انجام دادهاند. آنها روی این موضوع مطالعه میکنند و جلساتشان را گذاشتهاند تا همه نیازهای آنجا را با حفظ جایگاه میراث فرهنگی حل کنند.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰