اولیور استون کارگردان برنده جایزه اسکار مقالهای نوشته و در آن میگوید جو بایدن و دونالد ترامپ در زمینه شفافیت درباره قتل رییسجمهور جان اف. کندی در روز بیستودوم نوامبر ۱۹۶۳ با هم فرق زیادی ندارند.
این کارگردان که به تازگی مستند جدیدی با عنوان «بازبینی جیافکی: درون آیینه» با اقتباس از کتاب غیرداستانی «سرنوشت خیانتبار: جیافکی، کوبا و پرونده گریسون» نوشته جیمز دیاوژنیو در سال ۱۹۹۲ ساخته است، بار دیگر در این فیلم بر ابهامات در پرده نگه داشته شده ترور کندی اصرار کرده است.
این فیلم مستند نخستین بار در جشنواره فیلم کن ۲۰۲۱ به نمایش درآمد و استون از این کتاب به عنوان کتابی مهم در ساخت فیلم داستانیش در سال ۱۹۹۱ یاد کرد.
در سال ۱۹۹۱، بحثهای بسیاری در مورد فیلم «جیافکی» که استون نوشت و کارگردانی کرد به وجود آمد و خودش میگوید یک دلیلش این بود که در پایان فیلم، او به این نکته اشاره کرد که اسناد آخرین تحقیق در مورد قتل کندی تا سال ۲۰۲۹ محرمانه باقی خواهد ماند. این مسئله باعث شکلگیری انتقادهایی شد و کنگره در موردش جلسه برگزار کرد.
بعد از آن یک کمیته پنجنفره شهروندی تشکیل شد تا انتشار هر گونه اسناد محرمانه در مورد این پرونده را بازبینی کند. این کمیته بین سالهای ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۸ حدود ۶۰ هزار سند شامل ۲ میلیون صفحه مدارک را بازبینی کرد. اما زمان چهار سالهاش کافی نبود و تمدید هم نشد.
اولیور استون در مقالهاش به این نکته اشاره کرد که قانونی که در سال ۱۹۹۲ پس از انتقادها وضع شد گفته بود اسناد تا روز بیستوششم اکتبر ۲۰۱۷ علنی خواهند شد. آن روز ماموران سیآیای و افبیآی با دونالد ترامپ ملاقات کردند و او این تاریخ را یک بار به مدت شش ماه و یک بار به مدت سه سال به تعویق انداخت.
استون مینویسد: خیلیها فکر کردند بایدن از مسیر ترامپ جدا میشود و بلافاصله همه چیز را در تاریخ قانونی بیستوششم اکتبر عمومی میکند، اما او این کار را نکرد. او حالا به سیآیای و افبیآی تا روز پانزدهم دسامبر ۲۰۲۲ وقت داده تا از قانون پیروی کنند.
این کارگردان اشاره کرد که ترامپ و بایدن روی هم رفته پنج سال دیگر اعمال قانون را به تعویق انداختند و به این ترتیب، مردم تا آن موقع باید ۵۹ سال برای عمومی شدن اسناد ترور کندی صبر کنند.
استون در نهایت نوشت: یک نکته دیگر هم در مورد تصمیم بایدن باید اشاره شود و آن این است که او در سال ۱۹۹۲ عضوی از مجلس سنایی بود که قانون عمومی شدن اسناد جیافکی را امضا کرد، اما حالا او با رییسجمهور قبلی همنظر است که تقریباً سه دهه زمانی کافی برای اجرا کردن این قانون نیست.
۵۸۵۸
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰