به گزارش خبرگزاری هوشمند نیوز، هر چند مجلس شورای اسلامی با لایحه دو فوریتی درخصوص تغیییر نحوه هزینهکرد ارز۴۲۰۰ تومانی مخالفت کرد اما شمارش معکوس برای تغییر این وضعیت آغاز شده و خبرهای رسیده نشان میدهد دولت از سال آینده تغییر مکانیزم هزینه کردد راز را در دستور کار داشته و تلاش دارد تنها دارو و گندم را تحت پوشش ارز ۴۲۰۰ تومانی نگاه دارد.
در حال حاضر کنجاله سویا، ذرت، جو، دانه سویا و روغن خام اقلامی هستند که در شرایط کنونی مشمول دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی هستند. نگرانی از تبعات تورمی ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی سبب شده است احتیاط ویژهای در حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی صورت گیرد.
بیشتر بخوانید:
دو راهکار جایگزین برای ارز ۴۲۰۰ تومانی/ یارانه ارزی تا پایان سال میماند؟
حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی با قیمت مرغ چه میکند؟
بر اساس این گزارش برخی فعالان حوزه تولید مرغ معتقدند این اقدام میتواند بهای مرغ را دو برابر کرده و برخی دیگر نیز از رسیدن قیمت مرغ حتی به محدوده ۹۰ هزار تومان سخن میگویند.
منتقدان ارز ۴۲۰۰ تومانی عدم اصابت این یارانه ارزی به جمعیت هدف را عامل مهم برای ضرورت حذف این ارز اعلام میکنند.با این حال طبق اعلام مقامات وزارت جهاد کشاورزی،تا پایان سال قرار است تغییری در این وضعیت ایجاد نشود. پیش از این نیز رییسجمهور در نشستی با اقتصاددانان این مساله را مورد بررسی قرار داد. روایتهای منتشر شده از این نشست دلالت بر آن دارد که برخی کارشناسان اقتصادی مخالفت شدیدی با این اقدام داشته و موافقان و مخالفان ارز ۴۲۰۰ تومانی مباحثهای جدی در این نشست داشتند.
با توجه به اینکه اقلام واسطهای در شرایط کنونی گیرنده ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات هستند، حذف این ارز میتواند قیمت نهایی تولید را در کالاهای سبد خانوار در حوزه خوراکیها تحت تاثیر قرار دهد. بر اساس این گزارش پیش از این فهرست اقلام مشمول دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات بسیار طولانیتر از شرایط کنونی بود. برنج، چای، شکر و دیگر اقلام در این فهرست قرار داشتند.
با جدی شدن بحث حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، این سوال پیش میآید که کدام اقلام مصرفی با تغییر شرایط دستخوش تغییرات قیمتی خواهند شد.
این تاثیر قیمتی به صورت مستقیم البته مرغ، تخممرغ و روغنهای نباتی و خوراکی را تحت تاثیر قرار میدهد اما به شکل غیرمستقیم اقلام بسیاری را هدف میگیرد. به عنوان مثال تمامی مواد غذایی تولیدی که در فرآیند تولید آنها از روغن استفاده میشود،در این میان گران خواهند شد. این اقلام میتوانند شامل بیسکویتها، کیکها، شیرینی و شکلات و سایر غذاهای بستهبندی و … باشند.
گوشت گاو و لبنیات نیز به صورت مستقیم و غیر مستقیم با تغییراتی قیمتی روبرو خواهند شد.
با افزایش قیمت گوشت گاو، مرغ و تخم مرغ، قیمت سایر اقلام پروتئینی نظیر گوشت گوساله و گوسفند و سایر دام های سبک نیز رشد میکند. همچنین محصولات پروتئینی مانند سوسیس و کالباس و … نیز با افزایش قیمت مواجه میشوند.
گفته میشود دولت قصد دارد با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، به چهل میلیون جمعیت هدف یارانه ۱۱۰ هزار تومانی جدید پرداخت کند. البته باید در نظر داشت که گندم نیز در فهرست دریافت کنندگان ارز ۴۲۰۰ تومانی می گنجد چرا که این کالا تنها توسط دولت وارد کشور میشود. این جدول در بردارنده اقلامی است که به صورت مستقیم و غیرمستقیم با خذف ارز ۴۲۰۰ تومانی شاهد تغییر در هزینه تمام شده تولید خواهند بود.
۲۲۳۲۲۳
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰