تارنمای نشریه پلیتیکو دقایقی پیش گزارش داد که رئیس جمهوری امریکا و رهبران سه کشور اروپایی عضو توافق هستهای ایران مشغول رایزنی درباره مذاکرات برجامی هستند.
یک مقام ارشد آمریکا به خبرنگاران در ایتالیا گفت که این ملاقات به ابتکار آنگلا مرکل صدراعظم آلمان صورت گرفت و به رهبران چهار کشور فرصت داد تا درباره توافق هستهای ایران پیش از آغاز مذاکرات برای از سرگیری برجام بحث و تبادل نظر کنند.
در همین حال یک سخنگوی دفتر نخست وزیری انگلیس برجام را بهترین گزینه روی میز برای جلوگیری از آنچه او دستیابی ایران به سلاح هستهای خواند، دانست. این سخنگو بدون اشاره به بدون اشاره به بدعهدی کشورهای اروپایی در عدم اجرای تعهدات برجامی و این کدام طرفها باید برای اجرای دقیق این توافق و لغو تحریم های ظالمانه اقدام کنند افزود: بازگشت ایران به برجام بشدت حائز اهمیت است.
جزئیات بیشتری درباره محتوای این جلسه منتشر نشده است. ایران و اتحادیه اروپا هفته پیش توافق کردند تا مذاکرات درباره ازسرگیری اجرای برجام پیش از پایان ماه نوامبر مذاکرات از سرگرفته شود.
«علی باقری کنی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران چهارشنبه گذشته این مطلب را پس از دیدار با انریکه مورا معاون دبیرکل سرویس اقدامی خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده جلسات کمیسیون برجام در بروکسل مطرح کرد.
وی در توئیتر نوشت: گفتوگویی جدی و سازندهای را با انریکه مورا در مورد عناصر ضروری مذاکرات موفق داشتم. وی افزود که تاریخ دقیق شروع مذاکرات هفته بعد اعلام خواهد شد.
در همین حال اداره کل اطلاعرسانی و امور سخنگویی وزارت امور خارجه گزارش داد که معاون سیاسی وزیر امور خارجه با آقای مورا در خصوص لغو موثر تحریم ها و پایبندی سایر طرف ها به تعهدات خود رایزنی کرد.
سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیروز ماحصل جلسه معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران با معاون دبیر کل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا را مفید ارزیابی کرد و افزود؛ این نشست کمک کرد تا بهترین روش برای ازسرگیری مذاکرات وین شناسایی شود.
«پیتر استانو» دیروز در گفتوگو با خبرنگاران در بروکسل افزود که مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا «جوسپ بورل» به عنوان هماهنگ کننده برجام و تیمش، سرگرم رایزنی با ایران و سایر طرفهای امضاء کننده برجام هستند تا در اسرع وقت تاریخ مشخصی را در خصوص شروع مذاکرات برای ازسرگیری اجرای برجام تعیین کنند.
تا کنون ۶ دور مذاکره در شهر وین میان اعضای برجام برای رفع تحریمهای ظالمانه آمریکا انجام شده است. طرفها میگویند پیشرفتهای ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما پارهای اختلافات کماکان باقی است.
یکی از زمینههای اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریمهایی است که دولت «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمیتواند درباره عدم خروج دوباره دولتهای بعدی آمریکا از برجام بدهد.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری مسئولیت پذیر بارها اعلام کرده است که در صورت لغو تمام تحریمهای آمریکا به نحوی که قابل راستی آزمایی باشد، به اجرای تعهداتش در برجام باز میگردد.
311311
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰