نرگس بهشاد در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: هر ساله با نزدیک شدن به فصل سرما یکی از موضوعاتی که باعث چالش اداره میراث فرهنگی میشود پایش بناهای تاریخی و ارزشمند در سطح شهرستان است.
وی با بیان اینکه اداره میراث فرهنگی از ماههای گذشته به فکر مرمت و رفع خطر برخی از بناهای تاریخی شاخص شهرستان بوده است، افزود: امسال قسمتهایی از بناهای تاریخی مانند مسجد جامع و مسجد خسرو اردستان، بازار و حسینیه کوچک زواره سبکسازی، مرمت و رفع اضطرار شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان اردستان گفت: با توجه به محدودیت بودجههایی که در اختیار اداره میراث فرهنگی اردستان قرار میگیرد برنامهریزیهای ما روی بناهای ثبت ملی خواهد بود و برای مرمت دیگر بناها با کمبود بودجه مواجهیم.
بهشاد با بیان اینکه اکنون ۸۲ بنای ثبت ملی در شهرستان اردستان وجود دارد که تعدادی از آنها مالکیت خصوصی دارد و طبیعتاً هزینه نگهداری با مالکان است، تصریح کرد: با بررسیهای انجام شده حدود ۷ بنای شاخص و ثبتی شهرستان از جمله یخچال طبیعی مهاباد، بخشی از بازار و حسینیه کوچک زواره، کاخ سرهنگ آباد، کاخ امیرآباد، مسجد جامع موغار و… نیازمند مرمت اضطراری است.
وی خاطرنشان کرد: با این بودجههای قطرهچکانی که در اختیار داریم زیاد نمیتوانیم کار چشمگیری برای شکوفایی و یا مرمت بناهای تاریخی شهرستان انجام دهیم. البته در سطح کشور انجمن خیران میراث فرهنگی راهاندازی شده که با مکاتبات صورت گرفته یکی از بناهای تاریخی اردستان توسط این انجمن بازسازی و مرمت میشود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اردستان، اضافه کرد: تعدد بناهای تاریخی و ارزشمند در روستاهای شهرستان اردستان بسیار است که تلاش میکنیم عملیات مرمت و بازسازی هر بنای را با اولویتبندیهای صورت گرفته اجرا کنیم، اما برای بازسازی و مرمت همه بناهای تاریخی اردستان با مشکل عمده نبود و یا کمبود اعتبارات مواجه هستیم.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰