فرهاد دوایی در گفتوگو با ایسنا در خصوص تاثیر نوسانات ارز بر وضعیت گردشگری اظهار کرد: زمانی که وضعیت اقتصادی به سمتی پیش میرود، نابسامانیهایی نیز ایجاد میشود، به عنوان مثال فعالیت ما که به صورت مستقیم با افزایش نرخ ارز در ارتباط است دچار مشکل شده و این سوال مطرح میشود که آیا گردشگری با این روش میتواند خود را تامین کند؟
وی افزود: پس از کرونا که دفاتر خدمات مسافرتی قصد داشتند نیرو بگیرند و شروع به کار کنند، ناآرامیها افزایش یافت و مردم نگران آینده سرمایههای خود بودند، بنابراین چگونه فردی میتواند تفریح و یا در کشور خارجی سرمایهگذاری کند، در نتیجه گردشگری ما خوابید. در حال حاضر حداقل ۲۰ درصد دفاتر خدمات مسافرتی در حال فعالیت هستند که آنها نیز از سرمایه بالایی برخوردارند، این در صورتی است که افراد با سرمایه پایینتر نمیتوانند فعالیتی داشته باشند.
دوایی با بیان اینکه مجوزهای زیادی صادر شده اما هیچگونه اقدامی برای دفاتر مسافرتی انجام نمیشود، عنوان کرد: ما توقع داشتیم که پس از کرونا دفاتر خدمات مسافرتی مورد حمایت قرار گیرند، اما نه تنها حمایتی از این صنف نشد بلکه اداراتی چون دارایی، بیمه، شهرداری و بخشهای نظارتی زانوی خود را بر گلوی دفاتر گذاشتند و گردشگری را کشتند.
دبیر انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی خراسان رضوی ادامه داد: ۲۵ درصد دفاتر ما در دوران کرونا تعطیل شدند و اگر حمایتی صورت نگیرد چیزی حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد دفاتر ما پس از عید دیگر وجود نخواهند داشت.
دوایی اضافه کرد: به طور میانگین ۲۰ هزار نفر در دفاتر خدمات مسافرتی در حال کار هستند که ضربه زیادی به این جامعه ۲۰ هزار نفری وارد شده و مطمئنا به تعطیلی کشیده خواهند شد و تنها عدهای خاص در این حوزه میتوانند به فعایت خود ادامه دهند؛ در نتیجه این اتفاق گردشگری در کشور ما از بین خواهد رفت.
وی خاطرنشان کرد: باید مسئولان کار جهادی انجام داده و گردشگری را زنده کنند؛ چراکه دیگر گردشگری نمیتواند به حیات خود ادامه دهد و اگر این اتفاق ادامه پیدا کند سال آینده گردشگری وجود نخواهد داشت و در ادامه آن انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی نیز از بین خواهد رفت.
دوایی با اشاره به اینکه محدود کردن اینترنت و پلتفرمها تاثیر بسیار زیادی بر فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی گذاشته است، تصریح کرد: تمام فعالیت ما در پیامرسانهای داخلی انجام میشود اما ما نمیتوانیم برای مسافران خارجی پیامرسانی داخلی نصب کنیم، به همین دلیل ارتباط با مسافران خارجی برای ما دشوار شده است.
وی اضافه کرد: برای حل این مشکل تقاضا کردیم که کامپیوترهای دفاتر آژانسهای مسافرتی مستثنی شوند تا برای فعالیتهای خود محدودیتی نداشته باشند، اما اقدامی برای آن صورت نگرفت. به همین دلیل در این مدت دفاتر برای استفاده از فیلترشکنها هزینه میلیاردی کردند.
دوایی افزود: این اتفاقات باعث شد بسیاری از کارمندان دفاتر خدمات مسافرتی شغل خود را کنار بگذارند و مشغول به کار دیگری شوند که این مورد ما را با کمبود نیروی متخصص روبهرو کرده است. میتوان گفت که تعامل با دنیای بیرون مشکلات را تا حدودی حل خواهد کرد.
عرضه بلیتهای خارجی کم و تقاضا زیاد است
دبیر انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی خراسان رضوی در خصوص وضعیت پروازهای داخلی و خارجی گفت: در حال حاضر ایرلاینهای خارجی با افزایش نرخ ارز، نرخ بلیتها را نیز افزایش دادهاند که قطعا پس از عید مسافرت مردم و فروش کاهش پیدا میکند، در نتیجه درآمد دفاتر نیز کم شده و بااین وضعیت ادامه فعالیت برای ما دشوار است.
دوایی ادامه داد: میزان پروازهای داخلی نیز کاهش یافته، زیرا قیمت پروازها کم و توجیه ایرلاینها نیز پایین بودن قیمت است، دولت نیز اجازه افزایش قیمت نداده، در نتیجه پروازها را متوقف کردهاند. آنها نیز حق دارند، زیرا هزینه چند برابر شده اما قیمت بلیت تغییری نداشته است. اگر بلیت پروازهای داخلی را گران کنند، دوباره افت شدیدتری ایجاد خواهد شد. اگر هم افزایش پیدا کند، شاید عرضه و تقاضا برابر شود، این در صورتی است که در حال حاضر عرضه کم و تقاضا زیاد است.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰