۵G را فراموش کنید؛ ۶G در راه است!
وبسایت یکپزشک – میثاق محمدیزاده: دولت چین تیم تحقیقاتی برای توسعه شبکههای ۶ G راهاندازی کرده است. این خبر روز پنجشنبه هفته گذشته به طور رسمی اعلام شد و علت آن هم رقابت چین با ایالات متحده و کشورهای دیگر برای رهبری دنیا است. به گفته وزارت علوم و فناوری چین (MOST)، یک گروه ۳۷
وبسایت یکپزشک – میثاق محمدیزاده: دولت چین تیم تحقیقاتی برای توسعه شبکههای ۶ G راهاندازی کرده است. این خبر روز پنجشنبه هفته گذشته به طور رسمی اعلام شد و علت آن هم رقابت چین با ایالات متحده و کشورهای دیگر برای رهبری دنیا است.
به گفته وزارت علوم و فناوری چین (MOST)، یک گروه ۳۷ نفره از محققان دانشگاهها، موسسات تحقیقاتی و شرکتهای فناوری و توسعهدهنده تجهیزات مخابراتی تشکیل شده است و کارشان ارائه پیشنهادات فنی برای شبکههای ۶ G، مشاوره برای تصمیمگیریهای مهم و بسترسازی برای پیادهسازی این فناوری است.
یکی از مقامات وزارت علوم و فناوری چین به خبرنگاران گفته است تحقیقات درباره شبکههای ۶ G هنوز در مرحله اولیه است و ما حتی به محورها و شاخصهای اصلی یا سناریوهای توسعه و برنامهریزی برای یک حرکت یکنواخت نرسیدیم.
چین یکی از رهبران ۵ G دنیا است و سرویسهای تجاری ۵ G این کشور به طور رسمی از اکتبر سال گذشته راهاندازی شدند. مطابق گزارشهای منتشر شده، در کشور چین بیش از ۸۶ هزار ایستگاه پایه ۵ G راهاندازی شده و دهها مدل گوشی ۵ G مناسب وارد این بازار شده است.
براساس گفتههای محققان و اساتید دانشگاهها، سرعت شبکههای ۶ G به صورت تئوری میتواند تا یک ترابیت بر ثانیه باشد. یعنی سرعتی ۸۰۰۰ برابر سرعت کنونی شبکههای ۵ G که اصلا در تصور هم نمیآید. بهترین سرعت شبکههای ۵ G کنونی زیر ۵ گیگابیت بر ثانیه است.
برای درک سرعتی یک ترابیتی شاید بتوان گفت ۵۰ فیلم ۴ K با کیفیت بالا را در یک ثانیه دانلود کرد. قطعا شبکههای ۶ G برای دانلود فیلم یا استریم ویدیو خلق نمیشوند و اهداف یا ماهیت متفاوتی با ۵ G خواهند داشت. همانطور که ۵ G نیز به طور کلی از نظر فناوری و ماهیتی با ۴ G متفاوت است و شبکهای متصلتر، هوشمندتر و خودکارتر است که تاخیری در حد صفر برای ماموریتهای حساس و بیدرنگ دارد.
یک حرکت علمی یا ژست سیاسی؟!
دکتر مهیار شیروانی مقدم؛ استادیار دانشگاه سیدنی اعتقاد دارد شبکههای ۶ G میتوانند پایهگذار روابط جدیدی میان انسان و فناوری باشند. مثلا، انسانها با افکار و فرمانهای مغزی خود با وسایل در ارتباط باشند و از آنها استفاده کنند.
چین و امریکا در بسیاری از حوزههای فناوری مانند شبکههای موبایل و ابررایانهها با یکدیگر رقابت یا به نوعی جنگ سرد دارند. پیش از چین، دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده دستور تحقیق و توسعه ۶ G را صادر کرده بود.
در حالی صحبت از توسعه ۶ G است که متخصصین مخابرات آن را بسیار زود و ناشدنی میدانند. چون میگویند برای رسیدن به ۶ G ابتدا باید ۵ G را به طور کامل توسعه داد؛ همانطور که ابتدا ۴ G و بعد شبکههای ۴ G LTE توسعه پیدا کردند. پرش از ۵ G کنونی به ۶ G غیرممکن است.
توسعه و تحقیق ۶ G بیش از ۱۰ سال زمان میبرد و فناوری نیست که متعلق به دهه حاضر باشد. پیشبینی میشود ۶ G بسیار پیچیدهتر و همراه با موانع سختتری نسبت به نسلهای پیشین شبکههای موبایل باشد.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :5G ، 6G ، تکنولوژی ، سرعت اینترنت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰