محمد طاهریانمقدم در گفتوگو با ایسنا در همین خصوص از پایان مرمت مسجد تاریخی روستای «گاه» شهرستان چناران خبر داد و افزود: عملیات مرمت و بهسازی این بنا از تیرماه سال جاری با اعتبارات اداره کل میراث فرهنگی و مشارکت مردمی شروع و در شهریورماه جاری به پایان رسید.
وی با بیان اینکه این بنا شامل شبستانی با ۹ گنبد کوچک و فضایی مربع شکل، دارای حدود ۱۴ متر طول و ۱۳ متر عرض و به صورت سرپوشیده است، عنوان کرد: این بنا در اثر گذشت زمان دچار آسیبدیدگی و فرسودگی اندود کاهگل پشتبام شده بود، همچنین رشد علفهای هرز در پشتبام و عدم شیببندی مناسب و ترکهای به وجود آمده در داخل ستونهای شبستان شدت آسیبدیدگی را دوچندان کرده بود که خوشبختانه با مشارکت اهالی، خیرین و اعتبارات استانی عملیات مرمت آن انجام شد.
مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چناران تصریح کرد: متأسفانه در گذشته مسجد به دلیل آسیبهای شدیدی که دیده بود مورد استفاده قرار نمیگرفت ولی با مرمت و بهسازی آن باعث شد که مسجد دوباره مورد استقبال و استفاده مردم برای برگزاری نماز و مراسم مذهبی قرار گیرد.
طاهریانمقدم با بیان اینکه این بنای مذهبی میان اهالی و روستاهای مجاور از اهمیت خاصی برخوردار است، گفت: با توجه به فرم شبستانی و نوع کوهستانی این مسجد و همچنین نوع طاقها و فرم گنبدهای آن قابلیت مقایسه با بناهای تاریخی سبک صفوی دارد، پیشینه این بنای مذهبی به اواخر دوره صفوی و بیش از پنج سده باز میگردد.
وی افزود: این مسجد حدود ۱۰ سال قبل مورد مرمت اولیه قرار گرفت اما با توجه به شدت آسیبهای وارده ارائه و اجرای برنامه مرمت استحکامبخشی و تکمیلی آن اجرا شد و برای مرمت و بهسازی آن با مشارکت دهیاری و شورای اسلامی روستا بیش از ۲ میلیارد ریال هزینه شد.
مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چناران در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به وجود تپه باستانی چناران و تپه قیاسآباد شهرستان چناران که بیش از ۵۰۰۰ سال قدمت تاریخی دارد، تاکنون در این شهرستان بیش از ۱۲۰ اثر طبیعی شناسایی شده است.
طاهریانمقدم تعداد بناهای ثبتی چناران در فهرست آثار ملی را ۱۴ مورد اعلام کرد و گفت: این بناها شامل برج رادکان، آرامگاه خواجه رادکان، مسجد، حمام رادکان، مقبره عبدالرزاق، مسجد و … میشود.
وی اظهار کرد: ۵۰ درصد این بناها نیازمند مرمت، استحکامبخشی و مرمت اضطراری هستند، چنانچه مشارکتهای مردمی و شهرداری باشد میراث فرهنگی این شهرستان آمادگی کامل برای مرمت و بازسازی این آثار را دارد تا نسبت به کاربری آنها با توجه به نیاز روستا و شهر اقدام نماید.
مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چناران گفت: به زودی نسبت به مرمت حمام تاریخی رادکان با مشارکت شهرداری و احیای تپه باستانی چناران به عنوان سایت موزه و رباط سیدآباد با مشارکت شهرداری اقدام خواهد شد، البته در این خصوص تاکنون جلساتی با دستگاههای شهرستانی و مسئولین استانی انجام شده است.
وی در ادامه از وجود ۲۳۷ روستا در این شهرستان خبر داد و افزود: با توجه به فراگیری شهرستان در دامنه کوههای بینالود و هزار مسجد بیش از ۷۰ روستای گردشگری در شهرستان داریم از سویی نزدیکی چناران به مشهد موجب شده همه ساله مسافران و گردشگران بسیاری به شهرستان بیایند.
طاهریانمقدم گفت: بیش از ۱۰۰ روستا که بیشتر مربوط به محوطههای تاریخی، تپههای باستانی و قبرستانهای قدیمی هستند، آثار تاریخی دارند و تاکنون پرونده چندین اثر شامل محوطه، قبرستان و بنای تاریخی پروندهها در استان تکمیل و برای ثبت به تهران ارسال شده است.
شهرستان چناران با ۱۱۰ هزار نفر جمعیت در فاصله ۵۰ کیلومتری مشهد مقدس قرار دارد.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰