یک چالش مهم بشر در جهانِ پیشرفته امروز

کیفیت پایین هوا، رشد فکری و بهره‌وری را کاهش می‌دهد و در دنیای پیشرفته امروز که بر توانایی‌های شناختیِ برتر تکیه دارد، پیامدهای اجتماعی و اقتصادی چشمگیر برای بسیاری از جوامع به‌ویژه برای ساکنانِ کلانشهرهای جهان به همراه می‌آورد. به گزارش هوشمند نیوز، قرار گرفتن کوتاه‌مدت در معرض آلودگی ذرات معلق هوا باعث می‌شود تا توانایی تفسیر احساسات و تمرکز بر

کد خبر : 556752
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۰:۰۰
یک چالش مهم بشر در جهانِ پیشرفته امروز



کیفیت پایین هوا، رشد فکری و بهره‌وری را کاهش می‌دهد و در دنیای پیشرفته امروز که بر توانایی‌های شناختیِ برتر تکیه دارد، پیامدهای اجتماعی و اقتصادی چشمگیر برای بسیاری از جوامع به‌ویژه برای ساکنانِ کلانشهرهای جهان به همراه می‌آورد.

به گزارش هوشمند نیوز، قرار گرفتن کوتاه‌مدت در معرض آلودگی ذرات معلق هوا باعث می‌شود تا توانایی تفسیر احساسات و تمرکز بر انجام وظایف در افراد کاهش یابد و حتی عملکرد روزانه آنها مانند خریدهای هفتگی دشوار شود. متخصصان کشف کرده‌اند که حتی مواجهه کوتاه‌مدت با غلظت بالای ذرات معلق (پی‌ام‌) در هوا بر قابلیت تمرکز بر وظایف، حواس‌جمعی و رفتار اجتماعی مطلوب تاثیر منفی می‌گذارد.

متخصصان در این مطالعه شرکت‌کنندگان را به دو گروه تقسیم کردند و یک گروه را با استفاده از دود شمع در معرض سطح بالای آلودگی هوا و گروه دیگر را در معرض هوای پاک قرار دادند. توانایی‌های شناختی این افراد قبل و چهار ساعت بعد از مواجهه با آلودگی هوا آزمایش شد و متخصصان حافظه کاری، توجه انتخابی، شناخت احساسات، سرعت حرکتی-روانی و توجه پایدار شرکت‌کنندگان را اندازه‌گیری کردند.

متخصصان دانشگاه بیرمنگام و منچستر نتایج مطالعه را روز ششم فوریه در نشریه «ارتباطات طبیعت» (Nature Communications) منتشر کردند. نتایج نشان داد که آلودگی هوا، چه شرکت‌کنندگان به طور طبیعی از راه بینی نفس کشیده باشند چه از طریق دهان، بر توجه انتخابی و شناخت احساسات تاثیر منفی می‌گذارد. به گفته کارشناسان، التهاب ناشی از آلودگی ممکن است عامل این مشکلات باشد و تاثیر آن بر توجه انتخابی و شناخت احساسات مشهود بود، حافظه کاری اما این‌گونه نبود. این نشان می‌دهد که برخی عملکردهای مغزی در برابر آلودگی‌های کوتاه‌مدت بیشتر مقاومت می‌کنند.

دکتر «توماس فاهرتی»، یکی از نویسندگان مقاله مربوط به این مطالعه در این زمینه می‌گوید: طبق شواهد محکم این مطالعه، حتی حضور کوتاه‌مدت در معرض ذرات معلق بر عملکردهای مغزی حیاتی برای فعالیت‌های روزمره مانند خرید هفتگی، تاثیرات منفی فوری می‌گذارد.

پروفسور «فرانسیس پاپ»، دیگر نویسنده این مقاله گفت: کیفیت پایین هوا رشد فکری و بهره‌وری نیروی کار را کاهش می‌دهد و در دنیای پیشرفته امروز که بر توانایی‌های شناختی برتر تکیه دارد، پیامدهای اجتماعی و اقتصادی چشمگیری به همراه می‌آورد. او افزود: کاهش بهره‌وری به رشد اقتصادی آسیب می‌زند و همین امر نشان می‌دهد که در زمینه کیفیت هوا و اقدامات بهداشتی عمومی برای مبارزه با تاثیرات منفی آلودگی بر سلامت مغز باید قوانین سختگیرانه‌تری به‌خصوص در شهرهای آلوده وضع کرد.

عملکردهای شناختی مجموعه‌ فرایندهای ذهنی است که برای انجام وظایف روزمره اهمیت دارند. برای مثال توجه انتخابی به تصمیم‌گیری و رفتارهای هدفمند کمک می‌کند طوری که می‌توانید در فروشگاه اقلام ضروری و مطابق نیازتان را انتخاب کنید و حواستان به محصولات دیگر پرت نشود و کالایی را که نیاز ندارید، نخرید.

به گزارش ایندیپندنت، حافظه کاری مانند یک فضای کاری موقت برای نگهداری و بهینه‌سازی اطلاعات عمل می‌کند و برای انجام وظایفی که به پردازش و ذخیره‌سازی همزمان نیاز دارد، حیاتی است و همچنین در وظایف چندمنظوره مانند برنامه‌ریزی جدول زمانی یا مدیریت چندین مکالمه، نقش حیاتی دارد.

شناخت اجتماعی-عاطفی که در واقع شناسایی و تفسیر احساسات خود و دیگران است، شما را هدایت می‌کند تا در اجتماع مطلوب و مطبوع رفتار کنید. این‌ها مهارت‌های شناختی جداگانه‌ای محسوب می‌شوند اما در کنار هم به شما کمک می‌کنند تا وظایف شغلی و دیگر وظایفتان را به‌خوبی انجام دهید.

این مطالعه در کل نیاز به تحقیقات بیشتر برای بررسی تاثیرات بلندمدت آلودگی هوا به‌ویژه بر جمعیت‌های آسیب‌پذیر مانند کودکان و سالمندان و درک نحوه تاثیر آن بر عملکردهای شناختی را برجسته می‌کند.

همچنین این مطالعه اولین تحقیقی است که به طور تجربی مسیرهای استنشاق آلاینده‌های ذرات معلق در هوا را به کار می‌گیرد و در مورد چگونگی تاثیر مسیرهای مختلف بر عملکرد شناختی بینش ارزشمندی ارائه می‌دهد. متخصصان بر لزوم تحقیقات بیشتر در مورد تاثیرات بلندمدت و اقدامات حفاظتی بالقوه تاکید می‌کنند.

آلودگی هوا مهم‌ترین عامل خطر زیست‌محیطی برای سلامت انسان در سطح جهانی است و بر مرگ‌ومیر زودرس می‌افزاید. تاثیرات منفی کیفیت پایین هوا بر سیستم‌های قلبی و عروقی و تنفسی تا حد زیادی شناخته شده است و با زوال عصبی (neurodegenerative) مانند اسکلروز چندگانه، آلزایمر و پارکینسون مرتبط است.

انتهای پیام



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.