یک مهندس صنایع غذایی دقیقا چه کاری انجام می‌دهد؟

یک مهندس صنایع غذایی دقیقا چه کاری انجام می‌دهد؟ مهندسین صنایع غذایی مسئول کنترل کیفی و بهداشت مواد غذایی در فرآیند تولید هستند. کارخانه های تولید مواد غذایی برای بهبود فرآیند تولید محصول، از …

کد خبر : 245495
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۳
یک مهندس صنایع غذایی دقیقا چه کاری انجام می‌دهد؟

مهندسین صنایع غذایی مسئول کنترل کیفی و بهداشت مواد غذایی در فرآیند تولید هستند. کارخانه های تولید مواد غذایی برای بهبود فرآیند تولید محصول، از لحظه ورود مواد اولیه تا حمل و نقل آن و رسیدن به دست مصرف کننده نیاز به تخصص مهندسین و استخدام صنایع غذایی دارند. تخصص کارشناسان صنایع غذایی اهمیت زیادی در راستای حفظ و ارتقای سلامت افراد جامعه دارد. کنترل کیفیت مواد غذایی در فرآیند تولید تا مصرف، فرآیندی طولانی و نیازمند انجام وظایف متعدد است. در این مقاله وظایف و مسئولیت‌های یک مهندس صنایع غذایی را به طور کامل بررسی می‌کنیم.

متخصص صنایع غذایی دقیقا چه فعالیت‌هایی انجام می‌دهد؟

کارشناس صنایع غذایی مسئول اصلیکنترل کیفی مواد و بررسی و رفع مشکلات خطوط تولیدی برای رسیدن به محصول نهایی قابل استفاده برای مصرف کننده است. اطمینان از میزان کیفیت و بهداشت مواد غذایی از مسئولیت‌های اصلی یک مهندس صنایع غذایی است. در ادامه، مسئولیت‌هایی که یک مهندس صنایع غذایی بر عهده دارد را بررسی می‌کنیم.

برای مشاهده جدیدترین فرصت ‌های شغلی مهندسی صنایع غذایی می‌توانید به صفحه آگهی‌های استخدام صنایع غذایی در تهران و شهرستان ها مراجعه کنید.

شرح وظایف و مسئولیت‌های کارشناس صنایع غذایی

در ادامه به برخی از وظایف و مسئولیت‌های موردتوجه برای استخدام صنایع غذایی اشاره شده است:

  • رعایت استانداردها و کنترل کیفیت برای حفظ ایمنی و سلامت مواد غذایی
  • بررسی کیفیت تولیدات کشاورزی و دامی
  • طراحی فرآیندها، دستگاه‌ها و خطوط تولید مواد غذایی
  • بهینه‌سازی فرآیندها، روش‌ها و تجهیزات به‌کار گرفته‌شده در صنایع غذایی
  • نظارت بر مواد غذایی از لحظه ورود به کارخانه تا زمان بسته‌بندی و عرضه به بازار
  • نمونه‌برداری و انجام آزمایش روی مواد غذایی
  • رفع مشکلات موجود در خطوط تولیدی صنایع غذائی در کارخانه‌ها
  • معرفی روش‌هایی برای تولید مقرون‌ به‌ صرفه‌
  • فراهم آوردن اطلاعات غذایی صحیح برای برچسب های محصولات

کلیه فعالیت‌های یک کارشناس صنایع غذایی را می‌توان در سه بخش اصلی و مهم، به شرح زیر دسته بندی کرد:

نظارت بر فرآیند تولید محصول

یک مهندس صنایع غذایی وظیفه نظارت بر فرآیند تولید را جهت اطمینان از حفظ خواص مواد غذایی و کیفیت محصول نهایی برعهده دارد. تمامی مواد اولیه‌ای که برای تولید محصولات نهایی وارد کارخانه می‌شوند باید توسط کارشناس صنایع غذایی بررسی شوند. فرآیند نظارت بر تولید شامل بررسی و تحلیل مواد غذایی و انجام آزمایش سلامت در آزمایشگاه جهت اطمینان از کیفیت آن‌ها می‌شود.

تحقیق و توسعه

یکی از وظایف مهم مهندس صنایع غذایی، تحقیق و توسعه برای تولید محصولات جدید و راه های نگهداری و بسته‌بندی مواد غذایی است. توسعه و طراحی تجهیزات جدید برای استفاده در فرآیند تولید از وظایف مرتبط با تحقیق و توسعه کارشناسان مواد غذایی است. به طور کلی، فعالیت‌های مربوط به تحقیق و توسعه، در راستای به کارگیری روش‌های جدید و کارآمدتر تولید، بسته‌بندی و توزیع محصولات غذایی و اقدام برای کاهش هدررفت مواد غذایی انجام می‌شوند. تحقیقاتی که در راستای استفاده از تجهیزات جدید برای تولید و بسته‌بندی انجام می‌شود باید توسط یا زیر نظر مهندس صنایع غذایی باشد.

رفع ایرادات و خطاها

در فرآیند تولید محصول مشکلات متعددی می‌تواند رخ بدهد. این مشکلات ممکن است مربوط به خطای تجهیزات و دستگاه‌ها باشد یا به مشکلات منابع انسانی مربوط شود. رفع مشکلات مربوط به تولید، ماندگاری، بسته‌بندی و توزیع مواد غذایی از مهم‌ترین فعالیت‌های یک مهندس صنایع غذایی است.

در برخی موارد پرسنل خط تولید ممکن است مرتکب اشتباه و خطاهایی در فرآیند تولید شده و یا آموزش کافی و لازم را به درستی ندیده باشند. شناسایی سریع و رفع این مشکلات برای جلوگیری از ایجاد ضایعات غذایی بیشتر، از اصلی‌ترین مسئولیت‌های مهندسین صنایع غذایی است.

مسیر شغلی برای استخدام صنایع غذایی

برای ورود به بازار کار رشته مهندسی صنایع غذایی نیاز به حداقل مدرک کارشناسی در رشته‌ علوم و صنایع غذایی دارید. گرایش صنایع غذایی در گذشته از زیرشاخه‌های رشته مهندسی کشاورزی محسوب می‌شد. در حال حاضر این رشته خود گرایش‌های مختلفی از جمله مهندسی صنایع غذایی، شیمی مواد غذایی، زیست فناوری مواد غذایی و فناوری مواد غذایی دارد. داشتن مدرک تحصیلی مرتبط خصوصا در مقاطع بالاتر، باعث می‌شود تا بتوانید راحت‌تر در فرصت شغلی مورد نظرتان استخدام شوید.

معمولا کارشناسان صنایع غذایی در خطوط تولید واحدهای تولیدی شرکت‌ها، کارخانجات مواد غذایی و یا در محیط‌های آزمایشگاهی مشغول به کار می‌شوند. شما می‌توانید در دوران تحصیل یا پس از دریافت مدرک رشته های تحصیلی مرتبط، یک دوره کارآموزی در شرکتی معتبر گذرانده و با کسب دانش و تخصص عملی، شانس استخدام خود را در شرکت‌های معتبر و با حقوق بالا افزایش بدهید. توجه به تیپ های شخصیتی در انتخاب این شغل اهمیت زیادی دارد. هر تیپ شخصیتی ویژگی‌های منحصر به فردی دارد که باعث می‌شود بتواند در مشاغل خاصی عملکرد بهتری داشته باشد.

شما می‌توانید از تست‌های شخصیت شناسی آنلاین استفاده کرده و با توجه به دانشی که نسبت به وظایف و مسئولیت‌های این شغل دارید میزان توانایی و عملکردتان را در این حوزه پیش‌بینی کنید.

بازار کار و وضعیت استخدام مهندس صنایع غذایی

باتوجه به افزایش روزافزون اهمیت کیفیت مواد غذایی و رقابت بیشتر کارخانجات تولید محصولات غذایی، نقش مهندسان صنایع غذایی اهمیت بیشتری پیدا کرده است. نیاز به تنوع بیشتر، اهمیت به کیفیت مواد غذایی، قابل رقابت بودن با محصولات خارجی، توجه بیشتر به سلامت مواد غذایی و تغییر سبک زندگی مردم باعث رشد کسب و کارهای مرتبط با تولید مواد غذایی شده است. از این جهت، کارشناس و مهندس صنایع غذایی از موقعیت‌های شغلی بسیار مورد تقاضا و حائز اهمیت بوده و بازار کار خوبی پیش روی فارغ‌التحصیلان این رشته است.

جمع‌بندی

مهندسی صنایع غذایی مهم‌ترین تخصص مورد نیاز در خط تولید کارخانجات مواد غذایی است و از این جهت استخدام صنایع غذایی اهمیت زیادی برای کارخانه‌ها دارد. کارشناس صنایع غذایی نقش بسیار مهمی در تولید محصولات غذایی باکیفیت و ارتقای سطح سلامت جامعه دارد. در این مقاله شما را با اصلی‌ترین وظایف و فعالیت‌های یک مهندس صنایع غذایی در کارخانه آشنا کردیم تا بتوانید با شناخت و آگاهی بیشتری به این مسیر شغلی وارد شوید.

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.