«عبدالمجید عربی» ضمن حضور در دفتر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در یزد اعلام کرد: اخیراً معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی به سه کشور قزاقستان، تاجیکستان و ازبکستان سفری داشتند و در جریان این سفرها در اجلاس شورای جهانی صنایع دستی در کشور قزاقستان نیز حضور یافتند.
وی افزود: خوشبختانه در این اجلاس موضوع پرونده ثبت یزد به عنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی مورد رایزنی قرار گرفت و این شورا با طرح این پرونده جهت ثبت جهانی موافقت کرد. در همین راستا طی سال جاری با حضور ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی، این پرونده مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
عربی در گفتوگو با ایسنا ضمن بیان این که قبل از این شهر یزد در دیماه ۱۳۹۹ در مراسمی با حضور وزیر وقت میراث فرهنگی به عنوان شهر ملی زیورآلات سنتی کشور انتخاب شده بود، خاطرنشان کرد: البته تاکنون ۱۳ رشته مربوط به زیورآلات سنتی استان نیز در فهرست ملی کشور به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه اقتصاد یزد از دیرباز از نوع اقتصاد ناشی از ایجاد ارزش افزوده بوده است، گفت: هر چند یزد فاقد معدن طلاست ولی به عنوان شهر ملی زیورآلات در کشور معروف است یا این که یزد فاقد محصول کنجد است ولی قطب تولید فراوردههای کنجدی است یا در یزد حنا کشت نمیشود ولی در این شهر کوچهای به نام کوچه مازاریها را به علت فعالیتهای مبتنی بر ایجاد ارزش افزوده در این حوزه وجود دارد.
به گفته این مسئول، در حوزه طلا و زیورآلات سنتی و دست ساز نیز یزد با همین نگاه و با توجه به نوع بالای زیورآلات فلزی، عیار بالای طلای مصرفی در ساخت زیورآلات و البته قیمت پایین ساخت نسبت به شهرهای دیگر با اقبال خوبی همراه بوده است.
وی به وجود برخی از دستسازههای جواهرات استان با قدمت ۵۰۰ سال، عنوان کرد: هم اکنون ۷۰۰ پروانه فعالیت به صورت انفرادی و گروهی برای هنرمندان این رشته صادر شده است ولی قاعدتاً تعداد بسیار بیشتری نیز در حوزه ساخت زیورالات به صورت صنعتی در استان فعالیت دارند.
عربی خاطرنشان کرد: در حاضر تولیدات زیورآلات استان علاوه بر عرضه در بازارهای داخلی به کشورهای دیگر به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس و ترکیه نیز صادر میشود به نحوی که در هر هفته به لحاظ وزنی بین ۲۰ تا ۳۵ کیلو طلا در قالب انواع محصولات از یزد صادر میشود.
وی با اشاره به تصمیم وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مبنی بر استانداردسازی شهرهای جهانی، اظهار کرد: با توجه به اتخاذ این تصمیم، قرار است شهر یزد به عنوان پایلوت این موضوع نیز مورد اهتمام قرار گیرد.
معاون صنایع دستی استان با اشاره به فعالیتهای آموزشی صورت گرفته در رشته زیورآلات سنتی پس از ثبت ملی شهر یزد در این حوزه، گفت: خوشبختانه علاوه بر چاپ مقالات متعدد در این حوزه، امسال شاهد اولین فارغ التحصیلان مراکز آموزشی استان در رشته زیورآلات هستیم.
وی از در دستور کار قرار گرفتن برخی اقدامات و تدابیر مانند ساماندهی بازار و معرفی هنرمندان زیورآلات سنتی، محتواسازی و افزودن مکتوبات بیشتر در این حوزه، نامگذاری برخی معابر شهر به نام هنرمندان پیشکسوت ساخت زیورآلات سنتی، اختصاص یکی از گالریهای شهری به حوزه زیورآلات و اطلاعرسانی عمومی در راستای ثبت جهانی شهر به عنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی خبر داد.
عربی در پایان نیز با اشاره به سفر ارزیابان معاونت صنایع دستی به یزد تا پایان آبان ماه جاری، گفت: امیدواریم تا بهمن ماه امسال که شاهد حضور ارزیابان شورای جهانی برای ثبت یزد به عنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی هستیم، بتوانیم اقدامات و استانداردهای لازم برای این اقدام را فراهم سازیم.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰