با امکان برداشت یارانه واریز شده بابت ماه اول، طرح توزیع عادلانه یارانه ها اجرایی شده و کالاهای مرغ، تخم مرغ، روغن و لبنیات مشمول تغییر قیمت شدند که طبق اعلام وزیر جهاد کشاورزی مبالغ واریزی به حساب مردم این تغییرات قیمت را پوشش خواهد داد و حتی برای برخی دهک ها هم بیش از تغییر نرخ ها واریز شده است.
مسئولان وزارت جهاد و اتحادیه های تولیدی میگویند که کمبودی در عرضه هیچ یک از اقلام وجود ندارد و تنها افزایش تقاضا ناشی از تغییر قیمت، منجر به ایجاد صف های طولانی خرید شده که به منظور تامین مرغ و روغن، کشتارگاه و کارخانه های تولیدی بدون تعطیلی مشغول فعالیت هستند.
آقای امراللهی مدیرکل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد گفت: تنها برای تخممرغ، روغن، مرغ و لبنیات افزایش قیمت داریم. در صورتی که مردم شاهد گرانفروشیهای بی دلیل در سایر کالاها بودند، به سامانه ۱۲۴ گزارشات خود را ارسال کنند.
توزیع روزانه ۳ هزار تن تخم مرغ در کشور
آقای حمیدرضا کاشانی رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن گفت: قیمت هر شانه تخم مرغ از ۴۳ هزار تومان به ۷۶ هزار تومان رسیده که با این وجود یارانه پرداختی جوابگوی این تغییر قیمت است.
به گفته او، با توجه به ازدیاد عرضه در برابر تقاضا مشکلی نداریم و تنها رفتار هیجانی روزهای اخیر منجر به کمبود عرضه شده است.
آقای کاشانی می گوید: روزانه ۳ هزار تن تخم مرغ در بازار عرضه می شود که ازدیاد عرضه در برابر تقاضا موجب شده تا قیمت به نرخ مصوب اعلامی نرسد.
بنابر اعلام اتحادیه مرغداران میهن قیمت کنونی تخم مرغ نسبت به قبل از توزیع عادلانه یارانه ۸۰ درصد افزایش داشته است، اما اطلاع دقیقی از میزان رقم تخصیصی یارانه به تخم مرغ نداریم.
صف خرید مرغ با اصلاح قیمت رفع می شود
آقای مهدی یوسف خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: در راستای توزیع عادلانه یارانه ها، قیمت هر کیلو مرغ ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام شده است.
به گفته او، دولت پس از ماه ها بررسی اقدام به توزیع عادلانه یارانه کرد که بی شک یارانه واریزی جوابگوی افزایش قیمت اقلام است.
آقای یوسف خانی می گوید: صف های طولانی خرید مرغ تا ظهر دیروز ناشی از کشتار کم و تردید مرغداران به بارگیری به جهت افزایش قیمت بود که با اعلام قیمت مصوب مشکل مرتفع می شود.
رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: با توجه به فراوانی تولید، مشکلی در عرضه مرغ نداریم و تنها تقاضای کاذب سبب سودجویی افراد در کشتارگاه و واحدهای صنفی می شود.
اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی، تاخیر اطلاع رسانی اعلام قیمت از استانداری و همچنین تاخیر توزیع مرغ در عمده فروشی ها را در کنار هجوم مردم برای خرید از علل تشکیل صف های طولانی خرید مرغ اعلام کرد.
مشکلی در عرضه محصولات لبنی نداریم
آقای سیدمحمد رضا بنی طبا سخنگوی انجمن صنایع لبنی گفت: یارانه واریزی کمک معیشتی برای بحث اصلاح نظام یارانه است و بخش دیگر آن باید از جیب مردم پرداخت شود.
به گفته او، محصولات لبنی به سبب فساد پذیری همچون برنج و روغن قابل احتکار نیست و هم اکنون تمامی برندها کالا در فروشگاه موجود است.
آقای بنی طبا می گوید: با توجه به افزایش عرضه مشکلی در توزیع نداریم.
بنابر اعلام انجمن صنایع لبنی، گرچه اصلاح نظام یارانه و افزایش قیمت در کوتاه مدت بر خانوارها فشار وارد می کند، اما در میان مدت و بلندمدت منجر به تعدیل قیمت می شود، چرا که کاهش دخالت دولت و رقابت شرکت های لبنی به نفع مصرف کننده تمام می شود.
قاچاق روغن با اصلاح قیمت منتفی است
آقای امیرهوشنگ بیرشک دبیر انجمن صنایع روغن نباتی گفت: ۴۰ تا ۴۵ درصد روغن تولیدی در بخش صنف و صنعت و مابقی توسط خانوار مصرف می شود که در محاسبات دولت مابه التفاوت افزایش قیمت اقلام در یارانه واریزی لحاظ شده است.
او افزایش ۲ برابری قیمت جهانی روغن نسبت به پارسال و اصلاح نظام یارانه را از علل تعیین کننده قیمت روغن در بازار اعلام کرد.
آقای بیرشکمی گوید: افزایش عرضه روغن نباتی، واقعی شدن قیمت و تقاضا در بازار به رفع مشکل کمبود روغن در فروشگاه ها کمک می کند.
دبیر انجمنصنفی روغن نباتی گفت: با واقعی شدن قیمت ها موضوع قاچاق و تقاضای کاذب در بازار مرتفع می شود، ضمن آنکه با آغاز اصلاح قیمت صنعت با تمام توان خود برای رفع کمبود عرضه روغن در بازار کار میکند.
طبق تصمیم جدید دولت برای توزیع عادلانه ارز ترجیحی و تخصیص یارانه کالاهای اساسی به مصرف کننده قیمت چهار قلم از کالاهای اساسی تغییر کرد و دیروز اعلام شد.
۲۲۳۲۲۵
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰