چانگ هوآ روز چهارشنبه در یادداشتی اختصاصی برای ایرنا، به توافق اخیر جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی به میزبانی پکن اشاره کرد و نوشت: امر یک پیروزی برای صلح بوده و خبرهای خوب ومهمی در زمان آشفتگیهای فراوان جهان محسوب میشود.
متن کامل یادداشت سفیر چین را در زیر می خوانید:
از ۶ تا ۱۰ مارس، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و مساعد بنمحمد العیبان ،عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی در رأس هیاتهای دو کشور در پکن با یکدیگر گفتگو کردند.وانگ یی ،عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین و رئیس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب کمونیست چین به طور جداگانه با طرف ایرانی و طرف سعودی ملاقات کرده و ریاست مراسم افتتاحیه و اختتامیه گفتگو را بر عهده گرفتند.
این گفتگو در پکن در پاسخ به ابتکار مثبت شی جین پینگ، رئیس جمهوری خلق چین مبنی بر حمایت چین از توسعه روابط دوستانه و حسن همجواری عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران بوده و مبتنی بر اجماع رهبران چین، ایران و عربستان سعودی ترویج گردید. این گفتگو همچنین یک عمل موفق برای اجرای «ابتکار امنیت جهانی» محسوب می شود. سه طرف چین، ایران و عربستان به یک توافق رسیده و یک بیانیه مشترک را منتشر کردند. دو کشور ایران و عربستان اظهار تمایل به پایبندی به اصول و اهداف منشور سازمان ملل متحد، حل و فصل اختلافات از طریق گفتگو و دیپلماسی و احترام به حاکمیت همه کشور و عدم دخالت در امور داخلی سایر کشور کردند. ایران و عربستان در از سر گرفتن روابط دیپلماتیک خود و انجام همکاری در حوزه های گناگون توافق کردند. سه کشور اراده قاطع خود را جهت به کارگیری تمامی تلاشها برای تقویت صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی اعلام کردند. ایران و عربستان از تلاش های چین برای میزبانی و حمایت از این گفتگو و ترویج موفقیت آن ستایش و قدردانی می کنند.
با تشریک مساعی همه طرف ها، گفتگو ایران و عربستان در پکن دستاورد های فراوانی را به دست آورده است. ایران و عربستان نقشه راه و جدول زمانی عادی سازی روابط دوجانبه را تعیین کرده و این امر پایه محکمی برای ادامه همکاری طرفین ایجاد کرده و صفحه جدیدی در روابط ایران و عربستان را میگشاید. دو کشور با انجام گفتگو و رسیدن به توافق، یک نمونه و الگوی بسیار خوب برای کشورهای منطقه ایجاد کرده اند که از طریق گفتگو و مذاکره اختلافات را حل و فصل کرده و روابط دوستانه و حسن همجواری را برآورده کنند. این توافق از به دور ماندن کشورهای منطقه از مداخلات خارجی و محکم به دست گرفتن سرنوشت خود توسط این کشورها، کمک زیادی خواهد کرد.ایران و عربستان مجددا بر پایبندی به اصول و اهداف منشور سازمان ملل متحد و اصول اصلی روابط بین المللی از جمله عدم دخالت در امور داخلی تاکید کردند و این امر با روند پیشرفت زمانی پیش رفته و مطابقت دارد.
این امر یک پیروزی برای صلح بوده و خبرهای خوب ومهمی در زمان آشفتگیهای فراوان جهان محسوب میشود.اول،جهان فقط به مسئله اوکراین محدود نمیشود و مسائل زیاد دیگری مربوط به صلح و معیشت مردم لاینحل هستند و باید مورد توجه جامعه جهانی قرار گیرند.دوم،علی رغم پیچیدگی شدید و چالشبرانگیز بودن مسائل ، در صورتی که طرفها بر گفتوگوی برابر بر حسب اصل احترام متقابل پایبند باشند، مطمئناً راهحلی قابل قبولی برای طرفین پیدا خواهد شد.سوم، خاورمیانه متعلق به مردم خاورمیانه است و چگونگی سرنوشت خاورمیانه باید طبق تصمیم گیری مردم کشورهای خاورمیانه تعیین شود. بهبود روابط ایران و عربستان برای برآوردن صلح و ثبات خاور میانه راه گشا بوده است.
در ماه گذشته، جناب آقای رئیسی، رئیس جمهور ایران، سفر موفقیت آمیزی به چین داشتند. جناب آقای شی جین پینگ با جناب آقای رئیسی به طور عمیق، گسترده و صادقانه تبادل نظر کردند. جناب آقای شی جین پینگ اشاره کردند که طرف چینی از تمایل مثبت طرف ایرانی برای بهبود روابط با کشور های همجوار استقبال می کند، از حل و فصل اختلافات از طریق گفتگو و مذاکره و برآوردن روابط دوستانه و حسن هم جواری کشوری منطقه حمایت می کند و مایل است به نقش مثبت خود برای ترویج صلح و ثبات منطقه ادامه دهد. طی سفر جناب آقای رئیسی، طرفین در حوزه های کشاورزی، تجارت، حفاظت از محیط زیست، بهداشت، امدادرسانی در بلایای طبیعی، فرهنگ، ورزش وغیره تعدادی از اسناد همکاری دوجانبه را به دست گرفته و روابط مشارکت راهبردی جامع دو کشور به سطح بالاتری ارتقا یافته است.
چین در خاورمیانه هیچ منفعت شخصی را ندارد، به جایگاه صاحب کشور های خاور میانه در منطقه احترام می گذارد، با رقابت ژئوپلیتیکی در خاورمیانه مخالف است، قصد پرکردن به اصطلاح “خلاء قدرت” یا ایجاد گروه کوچک انحصاری را ندارد و نخواهد داشت. چین پیوسته از مردم خاور میانه برای کاوش مستقل مسیر های توسعه خود پشتیبانی کرده و همواره از کشور های خاور میانه برای پایبندی به استقلال راهبردی، تقویت همبستگی و هماهنگی، رهایی از مداخلات خارجی و ترویج مشترک صلح و امنیت و ثبات پایدار منطقه حمایت می کند. چین همواره مایل است ترویج کننده امنیت و ثبات، همکاری کننده توسعه و رفاه، و تقویت کننده اتحاد و خودسازی خاور میانه باشد. در آینده، چین به طور مستمر برای برآوردن صلح و آرامش خاور میانه خرد چینی را به اشتراک گذاشته، پیشنهادات چینی را ارائه کرده و نقش خود به عنوان کشور بزرگ مسئول را ایفا می کند.
۳۱۱۳۱۱
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰