گوشت ارزان وارد می شود؟

از اواخر اردیبهشت سال گذشته و با حذف ارز ترجیحی قیمت بعضی از کالا‍‌های اساسی و محصولات پر مصرف غذایی، با افزایش قیمت قابل‌توجهی مواجه شد. علاوه بر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، افزایش جهانی قیمت نهاده‌های دائمی هزینه تولید گوشت مرغ و گوشت قرمز را تشدید کرد. مقایسه قیمت هر کیلو گوشت قرمز، قبل از

کد خبر : 379640
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۰:۵۹
گوشت ارزان وارد می شود؟



از اواخر اردیبهشت سال گذشته و با حذف ارز ترجیحی قیمت بعضی از کالا‍‌های اساسی و محصولات پر مصرف غذایی، با افزایش قیمت قابل‌توجهی مواجه شد. علاوه بر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، افزایش جهانی قیمت نهاده‌های دائمی هزینه تولید گوشت مرغ و گوشت قرمز را تشدید کرد.

مقایسه قیمت هر کیلو گوشت قرمز، قبل از حذف ارز ترجیحی با هفته‌های اخیر، حکایت از افزایش ۲ برابری قیمت این کالای اساسی دارد. اما بااین‌وجود، بررسی برخی مقایسه‌های انجام شده از قیمت گوشت در ایران و بعضی از کشورها، حکایت از اعداد و ارقام عجیبی دارد.

در برخی از اخیار منتشر شده می‌خوانیم؛ «قیمت دام زنده گوسفندی به کیلویی ۱۸۷ هزار تومان رسیده است. همین گوسفند زمانی که به شقه تبدیل می‌شود، تب بازار را بالاتر هم می‌برد؛ به‌طوری‌که قیمت آن در میدان میوه‌وتره‌بار بهمن تهران به ۳۵۰ تا ۴۰۰ و در سایر بازارهای کشور به بیشتر از ۴۰۰ هزار تومان می‌رسد. اما قیمت گوشت در ایران چندبرابر فقیرترین کشورهای جهان است ازجمله مغولستان، روآندا و تانزانیا. شاخص قیمت گوشت در این کشورها به ترتیب ۴۵.۷ واحد، ۴۷ واحد و ۴۷.۹ واحد است. اما همین شاخص در ایران به بیشتر از ۱۰۶ واحد می‌رسد.»
در همین رابطه، منصور پوریان رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام در خصوص علت ارزانی قیمت گوشت در بعضی از کشورها نسبت به ایران توضیح داد: طبیعتاً هزینه تولید گوشت در ایران نسبت به کشورهای مرتعی مانند روسیه، ارمنستان، گرجستان و مغولستان به دلیل شرایط آب‌وهوایی خشک و نبود مراتع کافی، گران‌تر تمام می‌شود. دام زنده در آسیای میانه به‌ازای هر کیلوگرم، ۳.۷ یورو است که تقریباً با قیمت رسمی دام در ایران برابری می‌کند.

پوریان با اشاره به عدم مشکل در تأمین گوشت موردنیاز بازار، گفت: در حال حاضر گوشت قرمز در بازار بسیار فراوان است؛ اما مشکل اصلی و عاملی که مردم را آزار می‌دهد، قیمت گوشت است؛ در واقع وضعیت به‌گونه‌ای است که مردم در خرید گوشت گوساله و گوسفندی ناتوان هستند.

عوامل گرانی گوشت قرمز

وی در خصوص عوامل گرانی گوشت در بازار اظهار داشت: در حال حاضر علت گرانی گوشت، به فراوانی عنصر اصلی که دام زنده است ارتباطی ندارد؛ بلکه وضعیت موجود در کف بازار، افزایش سرسام‌آور محصولات مرتبط با تولید گوشت، افزایش هزینه‌های اجاره و نگهداری محل‌های فروش و پرورش دام و حمل‌ونقل باعث بالارفتن قیمت تمام شده گوشت برای مصرف‌کنندگان شده است.

پوریان ادامه داد: عده‌ای بیان می‌کنند که گوشت در بازار با کمبود مواجه است؛ اما این موضوع کاملاً غیرکارشناسی است و صحت ندارد. در بحث عرضه دام زنده یا گوشت هیچ مشکلی وجود ندارد و به فراوانی یافت می‌شود. همچنین دولت برای اینکه مردم بتوانند گوشت به قیمت مناسب تهیه کنند، تصمیم به واردات گرفت که بخشی از آن در انتهای سال گذشته و ابتدای سال جاری به‌صورت گرم و منجر انجام شده است.
وی در خصوص واردات گوشت از کشور کنیا و ظرفیت بسیار خوب این کشور در زمینه تأمین گوشت اظهار داشت: کنیا از تأمین‌کنندگان گوشت کشورهای حوزه خلیج‌فارس مانند امارات قطر کویت و عمان نیز به شمار می‌رود. همچنین قیمت گوشت وارداتی از کنیا بسیار مناسب بوده و از نظر کیفیت نیز رقابت‌پذیر است.

رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام اظهار داشت: درگذشته بخش قابل‌توجهی گوشت گوساله، از برزیل وارد می‌شد؛ اما ازآنجایی‌که حمل‌ونقل کالا از این کشور به ایران بسیار بالا و زمان بر است، بنابراین کشور کنیا می‌تواند جایگزین خوبی برای بازار گوشت گوساله در ایران باشد.

قیمت گوشت قرمز ثبات می‌یابد؟

پوریان در خصوص قیمت گوشت در بازار اظهار داشت: قیمت لاشه‌گوشت گوسفندی درجه ۱ در بازار، ۳۲۰ هزار تومان و برای مصرف‌کننده ۳۵۰ هزار تومان است. در خصوص لاشه‌گوشت گوسفندی در بازار نوساناتی وجود دارد؛ اما این نوسانات قابل‌کنترل هستند.
وی افزود: قیمت لاشه در اوایل هفته گذشته تا ۳۸۵ هزار تومان افزایش پیدا کرده بود؛ اما قیمت آن کاهش یافت و به ۳۵۰ هزار تومان رسید؛ دام زنده نیز که نسبت به ابتدای هفته گذشته کاهش قیمت داشته‌ایم، در محدوده ۱۸۰ هزار تومان است. این کاهش قیمت ازآنجایی‌که واردات گوشت به میزان فراوانی در حال انجام است ادامه‌دار خواهد بود و شاهد ثبات قیمت گوشت در روزهای آتی خواهیم بود.

رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام با بیان اینکه واردات ممکن است به تولیدکنندگان آسیب برساند اظهار داشت: وقتی واردات افزایش میابد بازار مصرف از لحاظ قیمتی کنترل می‌شود؛ اما تولید داخل بلااستفاده خواهد ماند و به علت هزینه‌های بالای تولید گوشت، تولیدکنندگان ما آسیب می‌بینند.

پوریان ادامه داد: اما برای تولیدات داخل نیز راه‌حل وجود دارد و تولیدکنندگان گوشت می‌توانند برای جبران هزینه‌های خود، گوشت‌های تولید شده را صادر نمایند و این موضوع نیز مستلزم آزادسازی صادرات گوشت است.

وی با بیان اینکه کل برنامه‌ریزی برای بازار مصرف بر اساس واردات تنظیم شده است اظهار داشت: قرار است به میزان زیادی گوشت وارد شود تا از طریق واردات، کل نیاز بازار از نظر کیفیت و قیمت مناسب تأمین شود.

بیشتر بخوانید:

۲۲۰



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.