پایان سال ۱۴۰۰ با دربی ۹۸ پایتخت بین تیمهای فوتبال پرسپولیس و استقلال و آغاز سال نو با دیدارهای تیم ملی ایران مقابل کره جنوبی و لبنان بهانهای برای گفتگو با حلال چراغپور شد تا مربی پیشین تیم ملی ایران که تحلیلهای فنی او ویژگیها منحصر به خود را داشته است درباره این مسائل اظهار نظر کند.
دربی همه چیز داشت جز فوتبال!
جلال چراغپور درباره تساوی پرسپولیس و استقلال تهران در دربی ۹۸ پایتخت گفت: مایل هستم که صحبت درباره این موضوع را با یک تعریف جامع از بازی در یک جمله عنوان کنم؛ چون باید تعریف مشخص از شیوه نمایش یک دیدار را بدانیم تا بتوانیم تحلیل کنیم.
کارشناس فوتبال ایران افزود: تعریف جامع درباره دربی ۹۸، جنگ و درگیری در یک بازی بود که خبری از فوتبال در آن وجود نداشت!
ضایعات فوتبال را دیدیم
او درباره اتفاقات حاشیهای این دیدار تاکید کرد: اگر فاکتورهای فنی را از جریان مسابقه دربی حذف کنیم متوجه میشویم هیچ چیزی برای بیان وجود نداشت. وقتی در جریان مسابقه تاکتیک نمیبینیم و استراتژی معینی را متوجه نشویم یعنی با ضایعات فوتبال طرف شده ایم. تمام صحنههای دربی ضایعات فوتبال بود. هیچ حرفی برای گفتن فنی وجود نداشت.
جنگ بود نه حاشیه
چراغپور گفت: متأسفانه فضای حاشیهای هم شبیه به آنچه در فوتبال رخ میدهد نبود. استرس فراوان را نباید با توهین یکسان بدانیم. ما شاهد جنگ بودیم که در آن فقط اسلحه کشیده نشد!
او درباره حاشیههایی که با رفتار سرمربی پرسپولیس رقم خورد افزود: رفتار گل محمدی حاصل همین فوتبالی بود که دیدیم. رفتارها کاملا آماتوری بود. من نمی گویم گل محمدی اشتباه داشت یا نداشت بلکه می گویم درگیری را با جنگ فوتبالی اشتباه گرفتیم.
فدراسیون فوتبال باز هم مسیر اشتباه میرود
مربی پیشین تیم ملی ایران از لزوم توجه فدراسیون به وضعیت غیر فنی و حاشیهای فوتبال باشگاهی کشور اشاره کرد و گفت: شک ندارم فدراسیون فوتبال باز هم مسیر رشد بازیکن را اشتباه دارد میرود. ما نیاز به دپارتمان روحی و روانی داریم. نیاز به روانشناس داریم و باید باشگاهها را اجبار کرد که از علم روانشناسی استفاده کنند. حجم بی تفاوتی با هیجان کاذب در هم آمیخته شده است که غیر قابل باور است. داورها دیگر بی تفاوت شده اند و تیمها هم رفتار غیر حرفه ای نشان میدهند.
لیست تیم ملی تکراری است
چراغپور درباره فهرست جدید تیم ملی ایران برای بازی با کره جنوبی و لبنان تصریح کرد: باز هم لیست تکراری را با وجود تفاوتهای فعلی شاهد هستیم. مشکلات فنی در لیست همچنان پا برجاست. به نظرم حالا که صعود تیم ملی ایران قطعی شده بود نیازمند حل مشکلات بودیم.
قدیمیها چرا هستند؟
او با انتقاد از بعضی بازیکنان قدیمی دعوت شده گفت: من فکر میکنم اگر دنبال پیشرفت بودیم بازیکنی که هشت سال در تیم ملی هست و کمترین بازی را میکند دیگر آنها را دعوت نمیکردیم. چرا کریم انصاریفرد و احسان حاج صفی هنوز در لیست هستند. من آنها را دوست دارم اما فیزیک آنها دیگر پاسخگوی نیازهای فنی فوتبال روز دنیا و حتی تیم ملی ایران هم نیست.
اسکوچیچ مثل کی روش خودخواهی کرد
چراغپور تصریح کرد: لیست تیم ملی مدرن نیست. این تیم باز هم ابزار دست سرمربی شده و فقط آرزوهای او برآورده میکند. ما با کارلوس کی روش هم دچار همین خودخواهیهای فردی و ایجاد رزومه برای سرمربی بودیم. اسکوچیچ مثل کی روش خودخواهی کرد.
هشت بازیکن اضافی هستند
کارشناس فوتبال ایران تاکید کرد: هشت بازیکن تیم ملی دوران فوتبالی خود را پشت سر گذاشته اند و من نمی دانم چرا بازیکنی که جای رشد دارد را دعوت نمیکنیم. به نظرم کمال کامیابی نیا نصف تواناییهای سه سال پیش خودش را هم ندارد اما همچنان حضور دارد. آن وقت محمد دانشگر که هنوز جای پیشرفت با بازیهای ملی دارد و و عملکرد تحسین برانگیزی داشته را کنار میگذاریم.
ایجنت های اسکوچیچ قوی هستند
او در پاسخ به اینکه آیا سرمربی کروات تیم ملی ایران در بازی با کره جنوبی و لبنان نیز دنبال موفقیتهای شخصی است؟ گفت: ایجنت های اسکوچیچ قوی هستند. او دیگر هیچ ترسی از نبودن روی نیمکت تیم ملی ایران ندارد. اگر هم همین امروز از ایران برود باز هم با کارنامه ایران تیم خوبی خواهد گرفت.
استراتژی در جام جهانی ۲۰۲۲
مربی پیشین تیم ملی ایران در پایان درباره استراتژی کادر فنی برای دعوت از بازیکنان برای جام جهانی ۲۰۲۲ قطر گفت: برای جام جهانی ۲۰۲۲ تمام بازیکنانی که به توپ، سه ضربه میزنند دیگر به درد نمیخورد. الان فوتبال دنیا روی سرعت و تصمیم گیری های لحظهای بازیکنان پیش میرود. متأسفانه فوتبال ما بسیار کندتر از همیشه هم شده است.
بیشتر بخوانید:
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰